Omstillingsagent

Omstillingsagent

Omstillingsagent (forkortet OA) fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling – i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra – fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og råvarer. Vi omsætter vores idéer til praksis i køkkenet.

Gastronomisk grønne fingre

På linjen udvikler og tilbereder vi grøn og gastronomisk mad, med fokus på konsistens, smag og alternativer. Vi bruger kød med omtanke og arbejder med fermentering, såsom kimchi, sauerkraut og kombucha.

Alt efter sæson og årstid udforsker vi naturens spisekammer på sanketure til skov og strand efter tang, bær, urter, svampe, blomster og frø. Og bruger vores fund i køkkenerne.

Vi kommer også til at tilberede hverdagsmad, når vi til tider står for at lave lave frokost til højskolen.

Selvforsyning midt i København

Om sommeren får vi jord under neglene, når vi gror vores eget grønt i vinduer, byhaver og små spirefarme. Og opdager at havelivet også kan dyrkes i storbyen.

Og så lader vi os inspirere af bæredygtige og selvforsynende initiativer i København, såsom Byhøst, tagfarme, svampefarmen Bygaard, maritime nyttehaver, bybier og urban farming. Det skifter fra hold til hold, hvilke initiativer vi besøger.

Grønt liv

Vi arbejder med cirkulært forbrug og opdager, hvor meget vi selv kan skabe, bytte og genudnytte i stedet for at købe nyt.

På Omstillingsagent bliver du klædt på til at tage stilling – og til selv at handle, skabe og implementere dine idéer. Du vil opdage, hvor meget du selv kan gøre for at leve både grønt og godt – i overensstemmelse med naturen og sæsonerne.

Læs mere om de temaer vi dykker ned i på Omstillingsagent: Grøn Gastronomi, fermentering  og Gro, høst & genbrug.

FÆLLESFAG OG VALGFAG

Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop-up restaurant og vores gastronomiske rejse til Italien.

Det samme gælder valgfagene som du kan læse om her.

 

Hvad er forskellen på Omstillingsagent og Gastro?

Begge linjer har fokus på at lave grøn mad – med og uden kød.
Kort fortalt har Gastro-linjen et ekstra fokus på grundteknikker i køkkenet og
Omstillingsagent-linjen arbejder fx mere med fermentering og vejen fra jord til bord.

 

oplevelser for livet

Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Alt efter årstiden tager vi også på ture til skov og vand, og besøger inspirerende iværksættere, der er med til at gøre en forskel. Uanset om du vælger at bo i egen bolig eller på højskolen, kommer du til at have din daglige gang midt i København – tæt på både Strøget, Nørreport Station og Kongens Have. Vent ikke for længe med at tilmelde dig, da vi har et begrænset antal pladser og værelser.

 

Har du andre Spørgsmål til at gå på suhrs?

Læs vores Q&A lige her hvor vi svarer på ofte stillede spørgsmål.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33128053 alle hverdage mellem kl. 9 – 14.

 

 

Din uge kunne se sådan ud:

(dette er blot et eksempel)

 

Mandag:
Vi starter med en rundbordssnak om omstilling – hvad er det for dig? – på den måde lærer vi også hinanden bedre at kende. Så er det tid til en snak om frø. Lige nu høster man frø til næste sæson og frø kan mange ting – frø er gener, biodiversitet, fødevaresikkerhed og demokrati og frø er masser af mad og smag. Vi slutter af med at smage og lave en frokost på frø.

Tirsdag:
Hele dagen går med det levende køkken. Vi laver en introducerende gennemgang og så skal I have hænderne i jeres egen fermentering og lade jer inspirere af naturens processer.

Onsdag:
Talk, klubtid, Store OIKOS (fælles oprydning på højskolen), højskolegruppemøde, brætspil og tændt ekspressomaskine.  

Torsdag (Fællesfag):
Fællesudflugt til det regenerative jordbrug, Andelsgaarde i Melby, hvor vi skal høre, hvordan man dyrker fremtidens grøntsager. Vi hjælper til i marken og får jord under neglene, for at få praktisk erfaring med grøntsagsdyrkning. Dagen rundes af med, at vi høster og laver frokost med de friske råvarer i jordbrugets store drivhus. Vi spiser langbordsmiddag i fællesskab.

Fredag (Valgfag og fællesfag):
Fællesfaget “Smag på”: Vi dykker ned i kaffe, filterkaffe og den kaffe vi får leveret til skolen fra Ønsk kaffe.

 

Valgfag:

Det kommer an på, hvilke valgfag du har valgt. Det kunne f.eks. være valget mellem “Keramik” eller “Natur retur”.

Keramik: Vi arbejder med pladeteknik, og skaber fade og større rumelige keramiske objekter.   

Natur retur: Vi læsser vores cykler med alt de kan bære, førend vi begiver os på eventyr på Amager, hvor der ligger et lille shelter ved navn Ålen! Vi skal slå lejr, bygge en bivuak, måske skal vi fiske. Vi skal lave mad, sanke spiselige planter og udfordre vores kendskab til og tryghed ved naturen. 

"OA lavede en pop-up restaurant med vegetarisk menu i et drivhus midt i en frodig have. Vi besøgte nyskabende ildsjæle, der lavede lækre og bæredygtige madvarer" - tidligere elev

"Tiden på OA har fået mig til at spærre øjnene op for, hvad bæredygtighed er. Under og efter mit højskoleophold har jeg oplevet en transformation af mig selv, der har ledt til mange ændrede vaner til gavn for mig selv og klimaet" - Tidligere elev