FAQ

ofte stillede spørgsmål

Få svar på alle dine spørgsmål om Suhrs herunder.

 

Hvad er forskellen på Omstillingsagent og Gastro?

Begge linjer har fokus på at lave grøn mad – med og uden kød.
Kort fortalt har Gastro-linjen et ekstra fokus på grundteknikker i køkkenet og
Omstillingsagent-linjen arbejder fx mere med fermentering og vejen fra jord til bord.

 

Hvor mange elever er man typisk på et hold?

Suhrs er en lille hyggelig højskole, og vi er maximalt omkring 50 elever i alt. Heraf kan lidt over halvdelen bo på skolen, mens resten er dagelever, som bor i egen bolig under opholdet. Det vil sige, at vores hold som oftest består af max. 40-50 elever. Vi lærer derfor hinanden rigtig godt at kende undervejs, og vi gør meget ud af at styrke et tæt fællesskab. 

Hvad er forskellen mellem at være boende elev og dagelev?

Suhrs er den eneste højskole i København, hvor du selv vælger, om du ønsker at bo på skolen eller i egen bolig under opholdet. Bor du i egen bolig, kalder vi det at være dagelev.
Som dagelev har du adgang til højskolen og dens faciliteter på lige fod med dem, som bor her – og du kan spise alle dine måltider på højskolen. Vi forventer, at alle vores elever er her så meget som muligt. Og vi gør ingen forskel på boende og dagelever. Ikke alle bor på Suhrs, men alle har hjemme på Suhrs.

Hvad er forskellen mellem 1. og 2. optag?

På Suhrs kan man vælge et langt eller et kortere forløb med lidt senere opstart. Uanset hvornår du starter, så bruger vi de første dage på at etablere et stærkt og åbent højskole-fællesskab. Begynder du på et kortere forløb, bliver du en del af det samlede hold på højskolen. Det har vi gode erfaringer med, men vi opfordrer dig til at deltage så længe du kan, så du får det hele med (valgfag, ture, oplevelser etc.). 

Hvad koster et højskoleophold?

Det kommer an på, hvor mange uger, du vælger at gå her. Og om du ønsker at bo på skolen eller ej. Du kan finde priserne her og udregne, hvor meget det koster for netop dit drømme-ophold. 

Hvad er fordelingen af piger og drenge?

Det varierer fra hold til hold, men der er generelt lidt flere piger end drenge, der vælger et højskoleophold, og sådan ser det også ud hos os. Vi har dog oplevet større interesse blandt drenge de senere år. Du er velkommen til at ringe eller skrive og spørge ind til det konkrete hold. 

Hvad er gennemsnitsalderen?

De fleste af eleverne på vores lange kurser er i 20’erne, men det varierer en del. Vi har ofte yngre elever, som begynder lige efter gymnasiet, og ældre elever som ønsker en (tænke)pause fra studie – eller arbejdslivet. Vi er meget åbne for, at man kan gå her uanset alder. Man skal dog være fyldt 17,5 år for at gå på højskole. 

Hvor mange deler man værelse med?

Vi har to-, tre- og firemandsværelser, som man deler med værelseskammerater af samme køn. Vi har flest 2-personers værelser og kun ét 4 personers.

Deler man toilet og bad?

Ja, værelserne har deres eget bad og toilet tilknyttet. I nogle tilfælde er man to værelser om at dele toilet og bad. Man deler altid med folk af samme køn. Vores badeværelser er nyrenoverede. 

Hvor kommer folk typisk fra?

Vi har elever fra hele Danmark, en del fra Norge og en række internationale elever. Mange af vores internationale elever har et dansk/udenlandsk statsborgerskab, eller har på forhånd kendskab til dansk. 

Skal man tale dansk?

Alle nationaliteter er velkomne: man skal blot kunne tale og forstå basalt dansk, da undervisningen foregår på dansk.

Kan man have særlige spisevaner på Suhrs?

Allergener og kosthensyn skal oplyses ved tilmelding. Vi imødekommer følgende diæter og kosthensyn:  veganer, vegetar, pescetar, Laktoseintolerans, Cøliaki  og Halal.

Du kan altid skrive til os, hvis du f.eks. har en sygdom, der kræver noget særligt.

Skal man være god til at lave mad før man starter?

Nej. Alle er velkomne på Suhrs, uanset om man har lavet meget mad før ej. Der er undervisning og vejledning på alle niveauer – og alle kan være med. 

Hvem laver mad og rydder op?

Eleverne laver meget af maden som del af undervisningen. Og vi laver også selv aftensmad i hold. Når vi har OIKOS er du med til at holde orden, rydde op og gøre rent på højskolen. Særligt i køkkenerne og selvfølgelig på dit eget værelse.

Kan jeg søge støtte til at komme på Højskole?

I flere tilfælde er der mulighed for at søge om støtte, bl.a. til et pitstop-ophold. Læs mere om støttemuligheder her.

Kan man skifte linje undervejs?

Ja, hvis du starter på det lange forløb, kan du skifte én gang undervejs. De fleste plejer at blive på den linje, de valgte i første omgang. 

Holder suhrs vinterferie (forårsgholdet) og har man undervisningsfri i weekenderne?

Vi har undervisning i vinterferien – med forbehold for ændringer. Du har undervisningsfri i weekenderne. Ca. 1 gang om måneden har vi højskoleweekend med fællesaktiviteter, som en højskolegruppe står for sammen med en kontaktlærer. Det kan være en koncerttur, temafest eller noget helt tredje.

Hvad skal man have med, når man starter?

Det er en god ide at have en mappe, hvor du kan samle opskrifter, tekster og materiale fra undervisningen i løbet af dit forløb. Det bliver du glad for efterfølgende! Du kan læse vores vejledende pakkeliste her.

Har du andre spørgsmål? Så kan du altid ringe på 33 12 80 53 eller skrive på kontakt@suhrs.dk. Eller book en rundvisning af højskolen her.