Historie

Ingeborg Suhr

Suhrs husholdningsskole blev etableret af Ingeborg Suhr helt tilbage i 1901. Ingeborg var en driftig kvinde og iværksætter som på mange måder var foran sin tid. Hun var en foregangskvinde, der turde tage chancer og tænke innovativt. Undervisningen havde fokus på madkvalitet, æstetik og omtanke for omverdenen. Vi er stolte af Ingeborg Suhr, og vi har taget mange af hendes værdier med os.

Husholdningsskole og seminarium

Suhrs Husholdningsskole var meget populær blandt kvinder i København og omegn, og i 1905 begyndte Husholdningsskolen derfor at gennemføre et-årige uddannelser til husholdningsskolelærerinder. I 1960 blev skolen delt i to dele – Suhrs Husholdningsskole og Suhrs Seminarium.

I 2008 blev Suhrs Seminarium en del af ernærings- og sundhedsuddannelserne under Professionshøjskolen Metropol, mens Suhrs Husholdningsskole forblev selvstændig.

Højskole i Pustervig

I 2010 blev det besluttet at ændre husholdningsskolens navn, identitet og indhold, og i 2011 overgik skolen derfor til at blive en højskole med fokus på gastronomi, grøn omstilling og nu også Sommerlier & bryggekundskaber.

Suhrs Højskole bor stadig midt i København i de historiske lokaler, hvor skolen har ligget i over 100 år.