Besøg os

Suhrs Højskole ligger midt i København i Pustervig 8 – lige ved Kultorvet, Strøget, Nørreport og Rundetårn.

Du er meget velkommen til at komme på besøg og få en rundvisning på højskolen*.

Se tidspunkter for rundvisninger og book et besøg i formen herunder.

*Hvis du bor i Danmark og mere end 100 km fra højskolen, dækker vi dit køb af orangebilletter (tur/retur). Vi opfordrer til at togbilletterne bookes i et tidsrum, der giver mening i forhold til rundvisningen. Vi dækker maximalt 500 kr. i alt tur/retur. Denne mulighed gælder kun, hvis du har interesse for vores lange ophold. Vent med at købe en billet til vi har bekræftet rundvisningen. 

Efter rundvisningen sendes et billede af kvitteringen påført dine kontooplysninger, hvorefter vi udbetaler beløbet så hurtigt som muligt.

Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, bedes du skrive til kontakt@suhrs.dk på forhånd.

Følg desuden gerne med i dagligdagen på vores Instagram og Facebook.

 

Foreign student?
As a foreign student at Suhrs Højskole you must be prepared for the fact that all teaching is in Danish. Therefore you most be able to speak and understand Danish to a certain degree. Read more here. 

 

 

BOOK EN RUNDVISNING

Du får mulighed for at mærke stemningen, se faciliteterne og stille alle de spørgsmål,
du har lyst til.

Vi viser rundt på følgende tidspunkt:

Tirsdag: kl. 10-11

Onsdag: kl. 16-17

Hvis tidspunktet ikke passer, er du meget velkommen til at kontakte os, så finder vi en løsning.

Kontakt@Suhrs.dk

Hvis du har spørgsmål her og nu, må du endelig ikke tøve med at kontakte enten Lola eller Louise på Tlf.: 33 12 80 53 mellem kl. 9-14, alle hverdage.

 

Obs. Fra d. 29. april – 10- maj 2024 er der ikke elever på skolen på grund af rejsen. Hvis du ønsker at opleve højskolen når eleverne er her, er det en god idé at booke udenfor dette tidsrum.

Ferieperioder:

Eleverne er i Italien uge 18 og 19 i 2024. Vi anbefaler at booke en rundvisning når de er her.
Højskolen holder juleferie mellem jul og nytår, samt sommerferie i ugerne 28, 29, og 30.

 

1

Hvilken linje overvejer du?

Overvejer du at bo på skolen?


keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

FormCraft – WordPress form builder

Følg med i elevernes ophold

Talk v. Maria Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening.

Hvad skal der til, og hvordan kommer det til at se ud, hvis vi skal skabe et bæredygtigt landbrug?

Tid og sted: Onsdag d. 29. Maj kl. 19.00-20.30, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

Talken er med betalingsbar, hvor der kan købes et glas Proxy vin.

Om foredragsrækken Svin og Proxy Vin.

De færreste tænker nok ikke over, at vi har flere grise, end vi er mennesker i Danmark. Faktisk er vi det land i verden, der producerer flest dyr per indbygger – og vi er også et af de lande, som spiser allermest kød. Men vi ser ikke de mange dyr, som bliver produceret og der er ikke særlig mange af os, som har besøgt en svinestald.

I foredragsrækken ”Svin & Proxy Vin” møder vi dem, som fokuserer på dyret frem for kødet. Grisen er nemlig et af de klogeste pattedyr, og det siges, at den kan udvikle en hjerne som et treårigt barn og er i stand til at udpege sit yndlingslegetøj.

Vi kommer ikke til at få gris på gaflen til foredragsaftnerne, men man kan købe et glas proxy vin, som er det nyeste skud på stammen i udviklingen af ikke-alkoholiske vine.

Foredragsrækken består af alt fra dyrlæger over aktivister til bonden, der ikke længere kunne være i stalden og måtte lave noget helt andet. Danmarks enorme svineproduktion skiller vandene, men ikke på Suhrs Højskole, hvor vi med denne række af interessante foredragsholdere prøver at forstå grisen og vores forhold til den.

Vi afslutter foredragsrækken med at biodiversitetsambassadør for Dansk Vegetar Forening, Martin Keller, holder grisens grundlovstale d. 5. juni 2024 på Suhrs Højskole.

Foredragsrækken er lavet i samarbejde med Dansk Vegetarforening og Danmarks Naturfredningsforening.
...

17 0

🌱 Omstillingsagent 🌱

Linjen fokuserer på løsninger og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling – i pagt med naturen 💚🌍 På Omstillingsagent bliver du klædt på til at tage stilling, handle, skabe og implementere dine idéer.

Du bliver klogere på:

• Madens rejse 🍽️
Vi udforsker, hvor maden kommer fra - fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og råvarer.

• Gastronomisk kreativitet 🥦🍲
Vi tilbereder grøn og gastronomisk mad med fokus på konsistens, smag og kreative løsninger - med og uden kød. Vi fermenterer og brygger kombucha.

• Sanketure og naturens spisekammer 🌿 🧺
Vi finder inspiration i naturen og udforsker dens skatkammer af tang, bær, urter, svampe, blomster og frø.

• Selvforsyning 🌱🧑‍🌾
Vi dyrker vores eget mikrogrønt midt i København og lader os inspirere af bæredygtige initiativer i byen.

• Cirkulært forbrug ♻️💡
Vi skralder, arbejder med genbrug og opdager, hvor meget vi selv kan skabe og genudnytte.

Projekter på linjen 🐥🌲
Omstillingsretten og vegansk jule- eller påskefrokost.

Aktiviterne skifter fra hold til hold og alt efter årstiden.

Udover dit linjefag har du fællesfag på tværs af linjerne såsom:
• Verdenskøkken
• Smag på
• Madpolitik
• Pop-up-restaurant
og vores gastronomiske rejse til Italien.

Du kan også vælge spændende valgfag såsom:
• Keramik
• Ro på
• Bouldering
• Bag
• Ost & Vin
• Natur mfl.

Det siger en omstillingsagent:
"Tiden på OA har fået mig til at spærre øjnene op for, hvad bæredygtighed er. Under og efter mit højskoleophold har jeg oplevet en transformation af mig selv, der har ledt til mange ændrede vaner til gavn for mig selv og klimaet".

Læs mere om linjen og forskellen på Gastro og Omstillingagent på Suhrs.dk.
Her kan du også booke en rundvisning, eller tilmelde dig og en ledsager til Åbent Hus med fællesspisning.

Grib chancen for at få minder for livet ! Vi glæder os til at møde dig 🤍

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskoleliv #højskolerne #omstilling #bæredygtighed #grønt #natur #madspild #frajordtilbord #gastro #gastronomi #madlavning #sæson #sæsoner #mad #københavn #gembrug #skraldemad #fællesspisning #højskoleikøbenhavn
...

35 0

Valgfaget ‘Ro på’ tog forleden i “vores” baghave for at dyrke yoga og meditation i forårssolen☀️ ...

67 0

HJEMMELAVEDE FLØDEBOLLER 🍫Gem opskriften📍Jonas, som underviser på Suhrs, viser her, hvordan du nemt kan lave dine egne flødeboller.

Du skal bruge:

Flødeboller
Marengs
60g vand
150g sukker
80g glukosesirup
2 tsk vaniljesukker
100g æggehvide
2 spsk ekstra sukker til piskning

Sådan gør du:

Pisk æggehvider skummende med de 2 spsk sukker og vanilje.

Kog Vand, sukker, glucosesirup til 118 C hæld over æggehviderne mens de pisker. Pisk
længe til en sej marengs. Ca 10 minutter.

Sprøjt marengs på dine bunde og lad dem sætte sig i en times tid, så skummet har tid til
at hæfte på bundene.

Temperer chokolade, hæld chokoladen i et glas og dyp dine flødeboller. Dyp dem i en hurtig bevægelse hvor du roterer flødebollen en anelse i det du hiver den op af glasset. Dette gør at skummet ikke sidder fast i chokoladen.

Tip: Hvis din chokolade er for tyk, kan du tilsætte lidt kakaosmør, det gør den mere flydende og nemmere at dyppe.

Tip: Hvis du ønsker en anden smag til dine flødeboller, kan du erstatte vandet til marengsen med f.eks kaffe eller saft. Du kan også tilsætte diverse pulver til marengsen for at give den smag. F.eks lakrids, frysetørret hindbær, frysetørret kaffe osv osv.

Bunde:

Rå marcipan
Flormelis

Rul marcipan ud til ca 4 mm, brug godt med flormelis så det ikke klistrer fast til bordet. Stik ud i
ønsket størrelse. Bag i ca 5-6 min ved 180 C, men hold øje med dem! Bagt marcipan bliver hurtigt hårdt som sten, og uspiseligt!

Opskrift: @yornas

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #opskrift #opskrifter #flødebolle #flødeboller #hjemmelavet #sødt #kage #kager #sødesager #dessert #chokolade #flødebolleopskrift #københavn #mad #madlavning
...

111 0

TALK Hvordan producerer man økologisk naturvin i Danmark? Rigmor Westh Baagøe fra @garbolundnaturvin fortæller om vejen fra vinterbeskæring i marken, til sommerens pleje af vinstokkene, høsten, vinificering, lagring og tapning på flaske, med målet at producere en naturlig og minimalt manipuleret vin.

Tid og sted: Fredag d. 12. april kl. 9.15-11, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

#talk #suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #foredrag #vin #naturvin
...

16 0