Suhrs Højskole ligger midt i København i Pustervig 8 – lige ved Kultorvet, Strøget, Nørreport og Rundetårn.
Du er meget velkommen til at komme på besøg og få en rundvisning på højskolen*.
Se tidspunkter for rundvisninger og book et besøg i formen herunder.
*Hvis du bor i Danmark og mere end 100 km fra højskolen, dækker vi dit køb af orangebilletter (tur/retur). Vi opfordrer til at togbilletterne bookes i et tidsrum, der giver mening i forhold til rundvisningen. Vi dækker maximalt 500 kr. i alt tur/retur. Denne mulighed gælder kun, hvis du har interesse for vores lange ophold. Vent med at købe en billet til vi har bekræftet rundvisningen.
Efter rundvisningen sendes et billede af kvitteringen påført dine kontooplysninger, hvorefter vi udbetaler beløbet så hurtigt som muligt.
Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, bedes du skrive til kontakt@suhrs.dk på forhånd.
Følg desuden gerne med i dagligdagen på vores Instagram og Facebook.
Foreign student?
As a foreign student at Suhrs Højskole you must be prepared for the fact that all teaching is in Danish. Therefore you most be able to speak and understand Danish to a certain degree. Read more here.
Du får mulighed for at mærke stemningen, se faciliteterne og stille alle de spørgsmål,
du har lyst til.
Vi viser rundt på følgende tidspunkt:
Tirsdag: kl. 10-11
Onsdag: kl. 16-17
Hvis tidspunktet ikke passer, er du meget velkommen til at kontakte os, så finder vi en løsning.
Da eleverne er i Italien i uge 41 og 42, anbefaler vi at booke en rundvisning i andre uger.
Kontakt@Suhrs.dk
Hvis du har spørgsmål her og nu, må du endelig ikke tøve med at kontakte enten Lola eller Louise på Tlf.: 33 12 80 53 mellem kl. 9-14, alle hverdage.
En nordisk, elegant og smuk østersanretning.
På fællesfaget Smag på, lærer vi at smage til og smage forskel. Denne gang lærte vi også at åbne og anrette østers. Vi rørte en østersmayo og smagte østers med hjemmelavede olier og krydderurter. Vi dykkede ned i sansernes univers, testede vores smagsløg og blev klogere på æstetik.
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #østers #smagpå #anretning #smag ...
Mad med holdninger.
OMSTILLINGSRETTEN handler om mad, mening og retten til at udfordre den gængse måde at definere kvalitet og god mad på. Forleden arbejdede eleverne individuelt med en servering, som de udviklede med de redskaber og greb de har lært igennem forløbet. Her har de blandt andet lært om de danske sæsoner på marken og i havet, de har været på gård og producentbesøg og blevet introduceret til jord, mikroliv, dyrkningsmetoder, arbejdsgange og forskellige forretningsmodeller. Eleverne har lært om de historiske forsyningskæder og høj- og lavstatus råvare, og gennem samtale udviklet en holdning til, hvad der fortsat giver mening og hvad der hører en anden tid til.
Omstillingsagenterne har arbejdet med et bredt udvalg at råvare i køkkenerne på skolen. Lært om smagssammensætning og teksturer, om levende og fermenteret mad, om umami og umami synergier, om at smage til, at anrette og præsenterer sin mad og sine valg bag. Det er essensen af alt det OMSTILLINGSRETTEN handler om, nu med elevernes eget personlige take.
OMSTILLINGSRETTEN er ikke en konkurrence, men en hyldes til elevernes valg, kulinariske kreativitet og mod til at tage stilling. Vi deler til sidst en af opskrifterne, hvis du vil tilberede en omstillingsret udviklet af Kat Lyngsøe.
I panelet 2302 sad Christer Bredgaard - restauratør, Il Buco og La Banchina, Ramus Willig, forstander Suhrs Højskole, Ene Tea Christoffersen og Marie Hertz, undervisere på Omstilllingsagentlinjen.
@labanchinacph @ilbucocph ...
Jul i København ❄️
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #julikøbenhavn #jul ...
TALK // Mathilde Walter Clark i samtale med Rasmus Willig.
Hør om Mathilde Walter Clarks nye anmelderroste bog: Det blinde øje, som handler om den nationale minkaflivning, om mediedækningen - og om alt det man finder ud af hvis man stiller nogle andre spørgsmål.
DET SKREV ANMELDERNE OM BOGEN
Bidsk og eminent (…) en magtdemonstration af sproglig præcision, af mådehold, af reseach og komposition. Mine øjne er forandrede for altid.
Information
Eminent hybrid mellem roman og essay og graverjournalistik, og egentlig burde man indstille Mathilde Walter Clark til Cavlingprisen.
Weekendavisen
★★★★★★
En af årets vigtigste bøger.
Kristeligt Dagblad
★★★★★
En rystende bog (…) Suverænt det bedste, der er skrevet om minksagen.
Altinget
Tid og sted: 13. Dec. Kl. 9.15-10.45 i Pustervig 8, 1126 København K.
Pris: Åben for offentligheden. Ingen tilmelding
Foto: Ulrik Jantzen
Mathildewalterclark.com
@mathildewalterclark
@rasmuswillig ...
Fyldte blanke chokolader, flødeboller med citron og timian, hjemmelavet karamel, moussekager i flere lager. Kreativitet og godt håndværk kan udtrykkes på mange måder.
Valgfaget Det søde køkken havde endnu en hyggelig og lærerig dag med @cakesbymariegade ...
Ingeborg Suhrs pebernødder anno 2024. Husk at gemme opskriften 🤎
I Ingeborg Suhrs kogebog fra 1942 kan man finde hendes opskrift på pebernødder. Opskrifterne fra dengang bærer præg af tidens sparsommelighed og rationering. Vi har arbejdet med opskriften, og justeret lidt her og der og ud af det er der kommet nogle meget fine sprøde og velsmagende pebernødder.
Pebernødderne er fulde af smør og varme krydderier. Det er en lille luksusmundfuld, der skal nydes i en højtid. Prøv dem her.
Ca. 100 styk
500 g økologisk hvedemel
1 teskf. hjortetakssalt
3 teskf. stødt økologisk kanel
2 teskf. stødt økologisk ingefær
2 teskf. stødt økologisk kardemomme
1 teskf. stød økologisk nelliker
1 teskt stødt økologisk hvid peber
200 g blødt økologisk smør
250 g hvidt økologisk sukker
2 økologiske æg
Skalen af en hel økologisk citron
Tørdelene sigtes og ældre med de øvrige bestanddele til en blank dej. Efter afkøling rulles dejen ud i strænger, der udskæres små stykker. Disse trilles runde, stilles på en plade med genanvendeligt bagepapir og bage i midten af ovnen til de er lyserbrune.
Vejledende bagetid - 180grader i 12minutter
Lad de små pebernødder køle af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse så det holder sig sprøde.
Den oprindelige ingrediensliste skrevet af Ingeborg Suhr, hvis du vil prøve at sammenligne:
500 g flormel
1 teskf. hjortetakssalt
1 teskf. stødt kanel
1 teskf. stødt ingefær eller kardemomme
1.teskt stedt hvid peber
125 g blødt smør eller margarine
250 g melis
2 æg
Reven skal af 1 citron
Fremgangsmåden var den samme.
Fremover finder du vores fortolkede opskrifter under
#suhrsklassiker husk at følge hashtagget, for at få opdateringer.
Fortolket opskrift og billede: @_mariehertz_ ...
Højskole er noget vi skaber sammen🤍 ...
POV. Et lille tilbageblik fra da natur-retur tog i skoven for at bo i shelter og tilberede mad over bål.
Billederne er taget af Luna og Smilla, som vi har stillet lidt spørgsmål.
Hvor bor I på Suhrs?
Smilla: Jeg er dagselev
Luna: Jeg bor på Højskolen
Hvor gamle er I?
Smilla: 20
Luna: 21
Hvad lavede I inden Suhrs?
Smilla: Jeg arbejdede og rejste til Korea
Luna: Jeg arbejdede i et keramikværksted og så rejste jeg rundt i Europa
Hvor kommer I fra?
Smilla: Jeg kommer mange steder fra. Jeg har boet rundt omkring i hele verden, men jeg bor nu i København
Luna: Jeg kommer fra Køge.
Hvilken linje har du?
Smilla: Gastro
Luna: OA
Hvilke valgfag har I på nuværende tidspunkt?
Luna: Ro på, Planter papir og tryk
Smilla: Keramik og Det søde køkken.
Vi havde begge natur-retur før andet optag.
Hvorfor tog du på Højskole?
Luna: Jeg er taget på højskole for at få afklaring ift. kokkefaget og restaurantbranchen. Jeg ville gerne blive klogere på om det er noget for mig - jeg er kommet frem til og håber på at kunne kombinere mad og retorik med fokus på omstilling. Derudover giver Suhrs også et indblik i en mulig fremtid med egen grøntsagsdyrkning og en mere bæredygtig levevej både klimamæssigt og mentalt.
Smilla: Jeg tog på højskole fordi jeg havde brug for et skrift ift. at arbejde. Jeg ville have noget socialt og lave noget lækkert mad.
Hvad er det bedste ved at gå på Højskole?
Luna: det bedste ved at gå på højskole er alt det nye man lærer i undervisningen, men også i det “skjulte” når man dyrker ting i sin fritid og opsøger nye initativer rundt om i byen.
Smilla: Det bedste ved at gå på højskole er fællesskabet og alt det vi oplever sammen.
📸 @lunanwinther ...
Valgfaget Madpolitik inviterede i dag til Åben Højskole, i samarbejde med @madlanddk og @dengroenneungdomsbevaegelse
Vi tog til en lille landsby i Midtsjælland for at møde Anders Højlund Andersen, jordbruger på Øm Klostergaard.
Vi hørte blandt andet om stedets tre typer af forsøgsmarker: Klimamarken, Madmarken og Biomarken. Derudover fik vi en boganbefaling med på vejen.
Vi hørte også Christian Fromberg fra Den Grønne Ungdomsbevægelse, fortælle hvordan han med den nye lobbyvirksomhed Fødebrug & Landvarer arbejder for at skabe et fremtidssikret og grønnere landbrug. Tjek deres kampagne ud og se lanceringsvideoen.
Togturen bød på mange spænende emner ligefra indre bæredygtighed til curlingkrydderurter, som nusses med teknologiske robotarme. Du skulle have været der.
Dagen kan opsummeres med det gamle ordsprog:
Mange bække små, gør en stor å. ...
Shout-outs til Feministisk Fennikel og Suhrs Højskole i weekendens udgave af Sara og Monopolet. @anders_morgenthaler fortæller om projektet som noget af det første i afsnittet. Morgenthaler er ved at dekorere vores kælder og barområde med satiriske grøntsager. ...
Roskiiiiiiiiiiiilde! 🧡🧡🧡
Vi har en stor nyhed til jer! Suhrs Højskole har indgået et samarbejde med @roskildefestival , hvilket betyder at alle forårselever i 2024 kommer med på festivalen samme år. Vi kommer til at bo i Camp Suhrs Højskole – vores helt egen teltlejr.
Vi glæder os på Suhrs Højskole over det nye samarbejde med Roskilde Festival og til at bidrage med frivilligt arbejde og fest på festivalen!
Tag en spontan beslutning, og kom med på holdet Forår2024! Tilmelding via suhrs.dk. Vores boende pladser er begrænset.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv #samarbejde #roskildefestival #roskildefestivalen #roskildefestivalbillet #roskildefestivalbilletter #festivalbillet #festivalbilletter ...
POP-UP RESTAURANT
Bordopdækning inspireret af efteråret 🍂
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #efterår #dekoration #borddækning #bordopdækning #bordopdækningindspiration #borddækningmedstil #popuprestaurant #københavn #efterår ...
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Fortsætter du på hjemmesiden, afgiver du accept af, at det er OK.
OK