Omstillingsagent (forkortet OA) fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling – i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra – fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og råvarer. Vi omsætter vores idéer til praksis i køkkenet.
På linjen udvikler og tilbereder vi grøn og gastronomisk mad, med fokus på konsistens, smag og alternativer. Vi bruger kød med omtanke og arbejder med fermentering, hvor vi bl.a. laver vores egen kimchi, sauerkraut og kombucha.
Og vi udforsker naturens spisekammer på sanketure til skov og strand efter tang, bær, urter, blomster og frø. Og bruger vores fund i køkkenerne.
Vi får jord under neglene, når vi gror vores eget grønt i vinduer, byhaver og små spirefarme. Og opdager at havelivet også kan dyrkes i storbyen.
Og så lader vi os inspirere af bæredygtige og selvforsynende initiativer i København, hvor vi bl.a. kigger på og besøger Byhøst, tagfarme, svampefarmen Bygaard, maritime nyttehaver, bybier og urban farming.
Vi arbejder med cirkulært forbrug og opdager, hvor meget vi selv kan skabe, bytte og genudnytte i stedet for at købe nyt. Du vil bl.a. blive introduceret til gendyrk, DIY, upcycling og mindskning af madspild.
På Omstillingsagent bliver du klædt på til at tage stilling – og til selv at handle, skabe og implementere dine idéer. Du vil opdage, hvor meget du selv kan gøre for at leve både grønt og godt – i overensstemmelse med naturen og sæsonerne.
Læs mere om de fag vi dykker ned i på Omstillingsagent: Grøn Gastronomi, fermentering og Gro, høst & genbrug.
Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop Up restaurant og vores kulinariske rejse til Italien.
Det samme gælder valgfagene som du kan læse om her.
Uanset, hvilken linje du vælger, kan du være sikker på, at du kommer til at lave en masse lækker mad i et fællesskab, som har samme interesse som dig.