Omstillingsagent

Omstillingsagent

Omstillingsagent (forkortet OA) fokuserer på løsninger, og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling – i pagt med naturen. Du får en forståelse for, hvor maden kommer fra – fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og råvarer. Vi omsætter vores idéer til praksis i køkkenet.

Gastronomisk grønne fingre

På linjen udvikler og tilbereder vi grøn og gastronomisk mad, med fokus på konsistens, smag og alternativer. Vi bruger kød med omtanke og arbejder med fermentering, såsom kimchi, sauerkraut og kombucha.

Alt efter sæson og årstid udforsker vi naturens spisekammer på sanketure til skov og strand efter tang, bær, urter, svampe, blomster og frø. Og bruger vores fund i køkkenerne.

Selvforsyning midt i København

Om sommeren får vi jord under neglene, når vi gror vores eget grønt i vinduer, byhaver og små spirefarme. Og opdager at havelivet også kan dyrkes i storbyen.

Og så lader vi os inspirere af bæredygtige og selvforsynende initiativer i København, såsom Byhøst, tagfarme, svampefarmen Bygaard, maritime nyttehaver, bybier og urban farming. Det skifter fra hold til hold, hvilke initiativer vi besøger.

Grønt liv

Vi arbejder med cirkulært forbrug og opdager, hvor meget vi selv kan skabe, bytte og genudnytte i stedet for at købe nyt.

På Omstillingsagent bliver du klædt på til at tage stilling – og til selv at handle, skabe og implementere dine idéer. Du vil opdage, hvor meget du selv kan gøre for at leve både grønt og godt – i overensstemmelse med naturen og sæsonerne.

Læs mere om de temaer vi dykker ned i på Omstillingsagent: Grøn Gastronomi, fermentering  og Gro, høst & genbrug.

FÆLLESFAG OG VALGFAG

Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop-up restaurant og vores gastronomiske rejse til Italien.

Det samme gælder valgfagene som du kan læse om her.

 

Hvad er forskellen på Omstillingsagent og Gastro?

Begge linjer har fokus på at lave grøn mad – med og uden kød.
Kort fortalt har Gastro-linjen et ekstra fokus på grundteknikker i køkkenet og
Omstillingsagent-linjen arbejder fx mere med fermentering og vejen fra jord til bord.

 

Har du andre Spørgsmål til at gå på suhrs?

Læs vores Q&A lige her hvor vi svarer på ofte stillede spørgsmål.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33128053 alle hverdage mellem kl. 9 – 14.

 

 

"OA lavede en pop-up restaurant med vegetarisk menu i et drivhus midt i en frodig have. Vi besøgte nyskabende ildsjæle, der lavede lækre og bæredygtige madvarer" - tidligere elev

"Tiden på OA har fået mig til at spærre øjnene op for, hvad bæredygtighed er. Under og efter mit højskoleophold har jeg oplevet en transformation af mig selv, der har ledt til mange ændrede vaner til gavn for mig selv og klimaet" - Tidligere elev