Fermentering

/ Fagområde på Omstillingsagent

På Omstillingsagent er vores filosofi, at bæredygtighed skal smage bedst. Derfor arbejder vi med fermentering, som er en fantastisk nøgle til at fremdyrke umamien i grønt. 

Fermentering betyder egentlig bare ‘at gære’ og er en metode, der har været brugt i tusindvis af år til at forarbejde og konservere fødevarer. I processen dannes der naturlige mælkesyrebakterier og enzymer, og der opstår ny, fantastisk smag.

Ud over det smagsmæssige har fermentering også sundhedsmæssige fordele. Fermentering gør det nemmere for os at optage grøntsagernes næringsstoffer, og mælkesyrebakterierne kan styrke vores immunforsvar. 

Kimchi, kraut, kombucha, surdej, miso og ayran er alle eksempler på fermenteret mad. 

På omstillingsagent lærer du at fermentere og at eksperimentere med nye måder at bruge metoden på.

fagområde på Omstillingsagent