Gastro

GLÆDEN VED GASTRONOMI

Gastro er for dig, som ønsker at lære mere om mad og gastronomi. På Gastro er der plads til alle ambitionsniveauer: Du kan både være helt almindeligt glad for at lave god mad – og aspirere til at blive kok. Det vigtige er, at du synes det er spændende at nørde mad og teknikker, der ligger lidt ud over de sædvanlige.

 

MESTERLÆRE

På gastro skal vi snitte, koge, blende, fryse, blanchere, tranchere, partere, quenelle, blive ferm til at bruge et mandolinjern og meget mere. Vi får også masser af tid til leg og eksperimenter, når vi går i dybden med emner som jord til bord, sæsonkøkken, saucer og fond. Du lærer om teknik, tilsmagning, anretning og menu-udvikling.

 

stop madspild

Vores ambition er at have så lidt spild som overhovedet muligt. Derfor benytter vi os så vidt muligt af grøntsager og anvender hele/halve dyr med omtanke. Vi koger fond af ben og skræller, og skaber magiske saucer og supper. Og når råvaren er klar til viderebehandling vil vi give os i kast med purering, syltning, stegning og pochering.

 

Mærk suset

Vi kommer til at eksperimentere med anretning, så serveringerne imponerer og arbejder med, hvordan man udvikler og sammensætter en menu. Vi kommer til at mærke suset, når rigtige gæster skal smage vores kreationer, i en pop up restaurant vi stabler på benene i samarbejde med de to andre linjer.

På Suhrs er der plads til alle. Det handler om at prøve af og have det sjovt, også når vi fejler.

 

MADMENNESKER

På Gastro arbejder vi tæt sammen med andre, som deler vores passion for mad og gastronomi – og får gode kontakter i det københavnske madmiljø.

Vores undervisere er dygtige og kreative kokke, der har forstand på at undervise. Så der er både højt til loftet og rart at være i køkkenet.

Læs mere om de fagområder vi dykker ned i på Gastro: Madhåndværk og Mad & Sensorik

 

FÆLLESFAG OG VALGFAG

Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop-up restaurant og vores gastronimiske rejse til Italien.

Det samme gælder valgfagene som du kan læse om her.

 

Hvad er forskellen på Omstillingsagent og Gastro?

Begge linjer har fokus på at lave grøn mad – med og uden kød.
Kort fortalt har Gastro-linjen et ekstra fokus på grundteknikker i køkkenet og
Omstillingsagent-linjen arbejder fx mere med fermentering og vejen fra jord til bord.

 

Har du andre Spørgsmål til at gå på suhrs?

Læs vores Q&A lige her hvor vi svarer på ofte stillede spørgsmål.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33128053 alle hverdage mellem kl. 9 – 14.

.

"Underviserne på Suhrs var dygtige til at inddrage os elever, og man kunne mærke at de var ligeså begejstrede som os, når vi lærte nye ting" Alvilda

"Som Gastro-elev bliver man oplært i mange teknikker og råvarer. Lærerne er altid klar på svare på spørgsmål og give råd, men man kan selv bestemme, hvor meget man vil gøre ud af det" Torben

"Man får lov til at nørde rigtig igennem, med det man selv synes er sjovt, der er ingen eksaminer" Niels