Olivia

Hvad hedder du?

Jeg hedder Olivia Rask Lund

Boede du på skolen?

Nej, jeg brugte alle mine vågne timer på skolen og tog så hjem ved sengetid. Jeg var dagelev, og nød derfor godt af at kunne give den gas med spændende oplevelser og hyggeligt samvær på skolen lige når jeg havde lyst – og samtidig kunne jeg smutte hjem og også passe mit liv derhjemme, når jeg havde behov for det.

Hvilken linje havde du?

Jeg gik på Omstillingsagent(OA) og var så glad for den, at jeg valgte at blive på den hele forløbet igennem.

Hvad synes du om linjen?

Jeg elskede det! Som tilflytter fra land til by savnede jeg naturen. Suhrs måske flotteste attribut er at ligge midt i byen. Alligevel var højskolen med til at vise mig alle de mange, grønne, geniale tiltag der er i København. Med Omstillings-linjen lavede vi pop-up restaurant med vegetarisk menu i et drivhus midt i en frodig have, højt oppe på en tagterrasse i København. Vi besøgte nyskabende ildsjæle, der lavede lækre og bæredygtige madvarer, og vi fik til opgave at lave branding og velsmagende menuer med insekter som et spændende bud på en anderledes og miljøvenlig proteinkilder. Det var rigtigt spændende at få øjnene op for de mange naturskønne omgivelser, der faktisk er i byen.

Hvad var det bedste ved dit ophold?

Alle de venskaber jeg har fået! Vi var et stort hold på 50 forskellige mennesker med mange forskellige baggrunde, aldre og nationer, men rummede hinanden og måske vigtigst af alt: hyldede hinanden for vores forskelligheder. Højskolen lavede rammer for de mest magiske oplevelser i mit liv, og det lyder jo så kliché som det kan være, men jeg har aldrig følt mig så levende og jeg har fået venskaber for livet. Vi føles som en stor familie.

Hvad har Suhrs betydet for dig?

Jeg var nået til et sted i mit liv, hvor jeg havde brug for et åndehul til at finde tilbage til mig selv. Det overraskende var, at Suhrs hjalp mig til ikke bare at grounde mig selv, men også til at udvikle nogle helt nye sider af mig selv, jeg slet ikke havde set komme. Jeg fandt venner for livet, som jeg kan danse på bordene med til kl. 05 om morgenen, nørde madteknikker, og skabe ting sammen med, og vigtigst af alt så viste Suhrs mig helt nye sider af mig selv, som jeg i den grad kan tage med mig videre resten af mit liv.

Hvorfor vil du anbefale Suhrs til andre?

En af de helt geniale ting ved Suhrs er, at de mikser dagelever med boende elever og det var faktisk springbrættet til at jeg ‘turde’ give mig i kast med højskolelivet. Jeg endte med at bruge alle hverdage og weekender på skolen, men bare det, at jeg havde min trygge base derhjemme var en rigtig god mellemvej for mig.

En anden fantastisk ting er, at det er en forholdsvis lille højskole, der ligger lige midt i København. Højskolen lægger stor vægt på et tæt samarbejde med restauranter og iværksættere fra København og omegn, og så er højskolen meget åben for gamle elever også. Der er månedlige arrangementer hvor medlemmer af Elevforeningen kan deltage og være med til at skabe liv og glade dage på deres ‘gamle’ højskole.

Jeg er selv blevet positivt overrasket over, at jeg som gammel elev har mulighed for at deltage i de arrangementer og dermed forlænge og genbesøge højskole-følelsen og tage den følelse med videre i mit liv.