Livet på Suhrs

Vi mødes over maden og omkring maden – Det er en værdi for os

Vi vil gøre, hvad vi kan, for at du skal føle dig velkommen og føle dig hjemme på Suhrs – uanset om du vælger at  bo på højskolen eller vil bo ude i byen under dit højskoleophold.

På Suhrs Højskole samles vi om måltiderne. Morgenmaden laves af vores seje husfeer (tidligere højskoleelever på Suhrs). I weekenden er der typisk brunch eller venlig selvbetjening for dem, der står tidligt op.

Frokosten er dagens højdepunkt, ofte fremstillet af jer selv som en del af undervisningen i et linje- eller valgfag. Vi giver os god tid til at nyde frugten af jeres anstrengelser. Aftensmaden står et hold elever for på skift.

Så godt som al mad er hjemmelavet og helt fra bunden, fordi vi har hænder nok og elsker at lave mad. Vi spiser lokalt, økologisk (min 60%), efter sæsonerne og mere og mere grønt (80:20, 80% plantebaseret, 20% kød, fisk og fjerkræ).

Vi tager med største selvfølgelighed hensyn til ønsker om vegetarisk og vegansk kost og til særlige spisevaner uanset om de skyldes allergi, intolerance eller religion.

Fællesskab og nærvær

Et ophold på Suhrs Højskole er meget mere end undervisning og skemalagte aktiviteter. På Suhrs har vi et mangfoldigt højskoleliv, hvor fællesskabet er i centrum.

Eleverne arrangere ofte noget sjovt, lærerigt, hyggeligt eller festligt for hinanden. Måske starter I en vinklub, tager et smut til banko, hygger med strikkepinde og garnnøgler, starter en brætspils, eller bordtennisturnering eller arrangerer den vildeste temafest, der nogensinde er set på Pustervig?

Vores undervisere tager ofte initiativ til frivillige aktiviteter om eftermiddagen og aftenen – måske har du lyst til at brygge øl eller dyrke yoga med Lars, tage på klatretur med Kasper eller stable en smageworkshop på benene sammen med Kirsten? Mulighederne er uendelige, og vi lytter altid, hvis du har en god idé til en fælles aktivitet.

Mulighederne er uendelige!