Gastro

GLÆDEN VED GASTRONOMI

Gastro er for dig, som ønsker at lære mere om mad og gastronomi. På Gastro er der plads til alle ambitionsniveauer: Du kan både være helt almindeligt glad for at lave god mad – og aspirere til at blive kok. Det vigtige er, at du synes det er spændende at nørde mad og teknikker, der ligger lidt ud over de sædvanlige.

Vi kommer også til at tilberede hverdagsmad, når vi står for at lave lave frokost til højskolen.

 

MESTERLÆRE

På Gastro skal vi snitte, koge, blende, fryse, blanchere, tranchere, partere, quenelle, blive ferm til at bruge et mandolinjern og meget mere. Vi får også masser af tid til leg og eksperimenter, når vi går i dybden med emner som jord til bord, sæsonkøkken, saucer og fond. Du lærer om teknik, tilsmagning, anretning og menu-udvikling.

 

stop madspild

Vores ambition er at have så lidt spild som overhovedet muligt. Derfor benytter vi os så vidt muligt af grøntsager og anvender hele/halve dyr med omtanke. Vi koger fond af ben og skræller, og skaber magiske saucer og supper. Og når råvaren er klar til viderebehandling vil vi give os i kast med purering, syltning, stegning og pochering.

 

Mærk suset

Vi kommer til at eksperimentere med anretning, så serveringerne imponerer og arbejder med, hvordan man udvikler og sammensætter en menu. Vi kommer til at mærke suset, når rigtige gæster skal smage vores kreationer, i en pop up restaurant vi stabler på benene i samarbejde med de to andre linjer.

På Suhrs er der plads til alle. Det handler om at prøve af og have det sjovt – også når vi fejler.

 

Læs mere om de fagområder vi dykker ned i på Gastro: Madhåndværk og Mad & Sensorik

 

FÆLLESFAG OG VALGFAG

Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop-up restaurant og vores gastronimiske rejse til Italien.

Valgfagene hører ikke til en bestemt linje. Du kan læse om dem her.

 

Hvad er forskellen på Omstillingsagent og Gastro?

Begge linjer har fokus på at lave grøn mad – med og uden kød.
Kort fortalt har Gastro-linjen et ekstra fokus på grundteknikker i køkkenet og
Omstillingsagent-linjen arbejder fx mere med fermentering og vejen fra jord til bord.

oplevelser for livet

Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Alt efter årstiden tager vi også på ture til skov og vand, og besøger inspirerende iværksættere, der er med til at gøre en forskel. Uanset om du vælger at bo i egen bolig eller på højskolen, kommer du til at have din daglige gang midt i København – tæt på både Strøget, Nørreport Station og Kongens Have. Vent ikke for længe med at tilmelde dig, da vi har et begrænset antal pladser og værelser.

 

Har du andre Spørgsmål til at gå på suhrs?

Læs vores Q&A lige her hvor vi svarer på ofte stillede spørgsmål.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33128053 alle hverdage mellem kl. 9 – 14.

.

din uge kunne se sådan ud:

(Dette er blot et eksempel)

Mandag (linjefaget Gastro):
Vi skal forvandle simple ingredienser til en intens og smagfuld bisque. I dette modul kigger vi på at håndtere strandkrabber og at sautere dem, og skabe en rig suppe fyldt med aromatiske grøntsager, alt sammen kogt ind til en dyb, kraftfuld smagsoplevelse. Vi vil tale om, hvorfor strandkrabber er et godt alternativ til hummer, og så skal vi lære at rimme fisk.

Tirsdag (linjefaget Gastro):
Vi skal færdiggøre vores bisque og servere retten til resten af højskolen.
Senere på dagen vil vi gennemgå fiskesæsonen ift. bæredygtighed.

Onsdag:
Talk, klubtid, Store OIKOS (fælles oprydning på højskolen), højskolegruppemøde, brætspil og tændt ekspressomaskine. 

Torsdag (Fællesfag):
Fællesudflugt til det regenerative jordbrug, Andelsgaarde i Melby, hvor vi skal høre, hvordan man dyrker fremtidens grøntsager. Vi hjælper til i marken og får jord under neglene for at få praktisk erfaring med grøntsagsdyrkning. Dagen rundes af med, at vi høster og laver frokost med de friske råvarer i jordbrugets store drivhus. Vi spiser langbordsmiddag i fællesskab.

Fredag (Valgfag og fællesfag):
Fællesfaget “Smag på”: Vi dykker ned i kaffe, filterkaffe og den kaffe vi får leveret til skolen fra Ønsk kaffe.

 

Valgfag:

Det kommer an på, hvilke valgfag du har valgt. Det kunne f.eks. være valget mellem “Keramik” eller “Natur retur”.

Keramik: Vi arbejder med pladeteknik, og skaber fade og større rumelige keramiske objekter.   

Natur retur: Vi læsser vores cykler med alt de kan bære, førend vi begiver os på eventyr på Amager, hvor der ligger et lille shelter ved navn Ålen! Vi skal slå lejr, bygge en bivuak, måske skal vi fiske. Vi skal lave mad, sanke spiselige planter og udfordre vores kendskab til og tryghed ved naturen. 

"På Gastro bliver man oplært i mange teknikker og råvarer. Lærerne er altid klar på svare på spørgsmål og give råd, men man kan selv bestemme, hvor meget man vil gøre ud af det" - Tidligere elev

"Underviserne på Suhrs var dygtige til at inddrage os elever, og man kunne mærke at de var ligeså begejstrede som os, når vi lærte nye ting" Alvilda