Omstillingsagent

Omstillingsagent er til dig, der brænder for

  • Selvforsyning i byen
  • Bæredygtighed og økologi
  • Et bedre og renere klima og miljø
  • Alternative produktionsformer
  • Kreative idéer og tanker

Kan vi omstille os til at være mere bæredygtige byboere? Vi beplanter, komposterer, skralder og sanker og lader os inspirere af byens bæredygtige fællesskaber og grønne initiativer og afprøver og implementerer vores ideer på skolen.

I faget Omstillingsagent tager vi udgangspunkt i vores holdning og syn på den verden, vi lever i. Den vestlige verden forurener og forbruger mere end nogensinde før – det vil vi gerne udfordre og forsøge at se, hvor selvforsynende man kan være, når man bor midt i byen.

Bærdygtighed og selvforsyning

Vi skaber, gror og laver selv, men tager også ud og kigger på de initiativer, der sker indenfor bæredygtighed og selvforsyning i hele København. Vi kigger på byhøst, tagtomater, maritime nyttehaver, kartoffeltårne, bybier, fortorvshaver og søger også inspiration i andre storbyer.

Vi går bag om begreberne cirkulær økonomi og bæredygtighed og snakker om forbrug med omtanke, mad- og råvarefællesskaber i byen og genbrug. Vi vil prøve at omsætte og forankre teori og idéer til praksis, hvor vi har og drager omsorg for hverdagen, miljøet og hinanden.

Vi skal også sanke, sylte, henkoge, tørre, gemme og konservere, og en gang om ugen går vi i køkkenet og arbejder med grøn og økologisk mad, gerne hjemmedyrket eller dyrket lokalt.