Omstillingsagent

Omstillingsagent er til dig, der gerne vil

  • Gøre bæredygtighed sjovt og lækkert
  • Udfordre dine vaner og blive en grønnere forbruger
  • Besøge nyskabende og bæredygtige projekter og iværksættere
  • Dyrke dine egne råvarer midt i storbyen
  • Få kreative idéer til en mere klimavenlig hverdag

Kan vi omstille os til at være mere bæredygtige byboere? I Omstillingsagent tager vi udgangspunkt i vores holdning og syn på den verden, vi lever i. Den vestlige verden forurener og forbruger mere end nogensinde før – det vil vi gerne udfordre!

I Omstillingsagent udvikler du dit eget bæredygtige kompas, så du kan navigere i de mange bæredygtige initiativer. Vi guider dig trin for trin, så du ikke føler dig handlingslammet i junglen af omstillingsprincipper, og vi gør bæredygtighed levende, sjovt og lækkert.

Vi åbner op for en paraply af fantastiske initiativer, og vi debatterer, hvordan vi drager bedst mulig omsorg for hverdagen, miljøet og hinanden. Vi arbejder med omstilling på flere niveauer – det globale, lokale og private – og du får mulighed for at dykke ned i lige præcis det område, som du brænder mest for.

selvforsyning midt i København

Vi får jord under neglene, imens vi tester, hvor selvforsynende man kan være, når man bor midt i byen. Vi skaber, gror og laver selv, men tager også ud og kigger på de initiativer, der sker indenfor bæredygtighed og selvforsyning i hele København. Vi kigger på byhøst, tagtomater, maritime nyttehaver, kartoffeltårne, bybier, fortorvshaver og søger også inspiration i andre storbyer.

Vi undersøger, hvordan fødevarer former vores by og vores fællesskaber, og vi går i køkkenet og arbejder med grøn og økologisk mad, som gerne er hjemmedyrket eller dyrket lokalt. Vi beplanter, komposterer, skralder og sanker, og vi afprøver og implementerer vores grønne idéer på højskolen.

Omstillingsagenterne taler ikke kun om, hvordan man kan lave en omstillingsrevolution – vi starter den!