TOPPEN
Hovedfag

Omstillingsagent

Kan vi omstille os til at være mere bæredygtige byboere?  Vi beplanter, komposterer, skralder og sanker og lader os inspirere af byens bæredygtige fællesskaber og grønne initiativer og afprøver og implementerer vores ideer på skolen.

Omstillingsagent i byen

På faget omstillingsagent tager vi udgangspunkt i vores holdning og syn på den verden vi lever i. Den vestlige verden forurener og forbruger mere end nogensinde før. Det vil vi gerne udfordre, og forsøge at se, hvor selvforsynende man kan være, når man bor midt i byen.

Vi skaber, gror og laver selv, men tager også ud og kigge på de initiativer der sker indenfor bæredygtighed og selvforsyning i hele København. Vi kigger på byhøst, tagtomater, maritime nyttehaver, kartoffeltårne, bybier, fortorvshaver og søger også inspiration i andre storbyer.

Tænk økologi og bærdygtighed

Vi går bag om begreberne cirkulær økonomi og bæredygtighed og snakker om forbrug med omtanke, mad- og råvarefællesskaber i byen, skraldning og genbrug. Vi vil prøve at omsætte og forankre teori og ideer til praksis, mht. bæredygtighed og simple living hvor vi har og drager omsorg for hverdagen, miljøet og hinanden.

Fra jord til bord

Vi skal også sanke, sylte, henkoge, tørre, gemme og opbevare, konservere og prøve at finde ud af hvordan man får adgang til en får- eller kogræsforening i byen. Og så passer vi skolens baggårdshøns, bybier og taghave.

En gang om ugen går vi i køkkenet og arbejder med grøn og økologisk mad, gerne hjemmedyrket eller dyrket lokalt.

Mød vores undervisere

Bodil EspersenLaura Troi og Anne Marie Fogh Larsen underviser i Omstillingsagent.