Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Drømmer du om at der skal ske noget nyt, eller ønsker du at starte på en frisk? Tag på Suhrs madhøjskole og få din daglige gang i hjertet af København – tæt på Nørreport Station, Strøget og Kongens Have.
Suhrs madhøjskole er en unik mulighed for alle, der ønsker at fordybe sig i madlavning, bryg og bæredygtighed på en inspirerende og lærerig måde. Her får du chancen for at lære om mad fra bunden, både hvad angår råvarer, smag og teknikker, samtidig med at du bliver introduceret til en bevidst tilgang til fødevareforbrug.
Højskolen tilbyder et kreativt miljø, hvor både nybegyndere og erfarne madentusiaster kan udvikle deres færdigheder. Du vil få hands-on erfaring i køkkenet og lære om madlavningens mange facetter – fra fermentering og bagning til madspildsreduktion og svampeture. Vi har fokus på økologiske og lokale råvarer, og du lærer, hvordan du kan skabe en mere bæredygtig madkultur i din egen hverdag. Derudover er højskoleopholdet en mulighed for at møde nye mennesker med fælles interesser og blive en del af et stærkt fællesskab.
Suhrs giver dig muligheder, der rækker ud over køkkenet. Du vil også kunne fordybe dig i valgfaget keramik, hvor du kan skabe dit eget service, finde ro i “Yoga og meditation” eller tage på tur med “natur-retur,” hvor vi laver mad over bål og sover i shelter.
Uanset om du drømmer om en karriere inden for gastronomi eller blot ønsker at forbedre dine evner i køkkenet og få en dybere forståelse for madens betydning, er Suhrs madhøjskole det perfekte sted at begynde din rejse.
Derudover har vi en lang række valgfag såsom keramik, Yoga og meditation, Det søde køkken, Ost, Bouldering, Natur-retur og Bag, som du kombinerer med din linje.
Du kan læse mere om linjerne, fællesfag og valgfag længere nede på denne side. Uanset, hvilken linje du vælger, bliver du klogere på bæredygtighed, dig selv og sociale fælleskaber. Det er viden, du kan bygge videre på og bruge hele livet.
Vi har to optag om efteråret og om foråret.
Om efteråret begynder 1. optag i august (ca. 19 uger) og 2. optag i september (ca. 13 uger)
Om foråret begynder 1. optag i januar (ca. 25 uger) og 2. optag i februar (ca. 18 uger)
Det er en god idé at vælge 1. optag, hvis du ønsker at få hele oplevelsen med, og hvis du vil have så mange valgfag som muligt. Hvis økonomien skulle stå i vejen, kan du se nærmere på vores økonomiske støttemuligheder. Elever, der vælger 2.optag er typisk pitstoppere, som tager en pause fra deres videregående studie.
En højskole er et sted, hvor du kan fordybe dig i spændende fag og emner uden eksaminer og karakterer. Det er en unik oplevelse, hvor undervisningen kombineres med fællesskab, kreativitet og personlig udvikling. Du bor hjemme eller på højskolen og lærer sammen med andre, deler hverdagen og deltager i alt fra faglige aktiviteter til sociale arrangementer. Det er en chance for at lære nyt, udforske interesser og skabe venskaber, der ofte varer livet ud.
Alle har en grund til at tage på højskole, hvad er din?
Da vi har et begrænset antal værelser og pladser på Suhrs Højskole, er det en god idé, hvis du tilmelder dig i god tid, og på den måde reserverer pladsen.
Er du klar til at tilmelde dig en oplevelse, du vil huske resten af livet?
Læs om priser og datoer |
Vi har hverken prøver eller karakterer, og dit valg af linje afhænger af, hvad du er mest nysgerrig på.
Vælger du 1. optag kan du vælge op til ca. 4 valgfag, som hver især løber over en periode på omkring 4-6 uger.
Valgfagene skifter fra hold til hold, og alt efter om du vælger 1. eller 2. optag. Valgfagene hører ikke til en bestemt linje. Du kan se et eksempel på en typisk uge herunder.
Du kan møde lærerne her.
Eller læse hvad tidligere elever fortæller om at gå på Suhrs her.
Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne. Du kan se et eksempel på en typisk uge herover.
Verdenskøkken er et af Suhrs mest populære fag. Her laver vi mad og udveksler kultur med mennesker, der er vokset op i en anden madkultur end den gængse danske. Vi har tidligere fået besøg fra Sri Lanka, Iran, Mexico, Balkan, Japan og mange andre.
Du kan også se frem til vores pop-up, hvor en gastronomisk ildsjæl overtager undervisningen i 3 dage og, i samarbejde med eleverne, skaber en helt særlig pop-up restaurant.
I efteråret rejser vi 10 dage til Italiens Ligurien og Piemonte ved Middelhavet.
Om foråret går den kulinariske rejse til Emilia Romania provinsen i Italien, hvor vi bor ud til Adrianerhavet. Regionen er kendt for deres ris, pasta, parmesanost og balsamiske eddike. Og så er det sæson for både asparges og jordbær mens vi er der.
Du bliver også taget med på en højskolerejse fyldt med talks, “smag på” oplevelser, fester – og fremfor alt: et helt særligt fællesskab.