+45 33 12 80 53

Smag Forskellen

Smag Forskellen er et kulinarisk sommerkursus, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag.

Kursets temaer er:

Vi går sammen i køkkenet og udforsker de forskellige temaer, og i løbet af ugen møder vi en række forskellige ildsjæle, der alle brænder for råvarer og den gode smag.

Kurset vil bestå af workshops, foredrag, fælles madlavning og debat, og der vil derudover være frivillige aftenaktiviteter som sang, vinsmagning, tesmagning og hygge.

Program

SØNDAG D. 1. JULI
Vi starter kurset søndag med en fælles velkomst, hvorefter vi går i køkkenet og laver en dejlig aftensmad sammen. Vi taler om grundsmage og tilsmagning, og vi bliver klogere på, hvad smag egentlig er.

MANDAG D. 2. JULI
Mandag lægger vi ud med vores første tema BRØD. Vi skal bage, smage og lære om brødets univers sammen med Anne Marie Fogh Larsen, der til daglig underviser på Suhrs Højskole i en række fag – blandt andet How to Bake. Anne Marie er derudover rådgiver i bevægelsen ”Stop spild af Mad” og medforfatter til kogebogen ”Stop spild af mad – En kogebog med mere”.

Mandag aften tager vi fat i temaet SMAG TIL OG SMAG FORSKEL. Sammen med en inviteret ildsjæl får vi en guidet tur i smag, og vi får alle de teoretiske grundprincipper på plads.

TIRSDAG D. 3. JULI
Tirsdagen står i havets tegn, når vi udforsker temaet HAV TIL BORD. Vi starter dagen med en tur til de Maritime Nyttehaver, som er sat i verden for at give flere mennesker mulighed for at prøve kræfter med maritim egenproduktion. Vi bliver guidet af Bodil Sofie Espersen, som er tidligere underviser på Suhrs Højskole og koordinator i Maritime Nyttehaver.

Tirsdag eftermiddag får vi besøg på højskolen af Kødbyens Fiskebar, som vi laver en maritim aftensmad sammen med.

ONSDAG D. 4. JULI
Onsdag skal vi på en rejse om på den anden side af jorden. Vi tager fat i temaet KOREANSK VERDENSKØKKEN sammen med Per Vinther, der har koreanske rødder. Per er en af kræfterne bag Copenhagen Kimchi Festival, og han vil lære os om de særlige koreanske smagskombinationer, når vi sammen laver en overdådig koreansk frokost.

TORSDAG D. 5. JULI
Torsdag går vi i det søde køkken med temaet SØDT. Magnus Lykke Houvennaeghel, der til daglig underviser på Suhrs Højskole, vil udfordre vores tilgang til, hvilke smage der hører hjemme i desserter, og vi vil smage på nye, spændende smagssammensætninger. Magnus er uddannet kok og har blandt andet arbejdet på Hotel D’angleterre, Marv & Ben og Helenekilde Badehotel.

FREDAG D. 6. JULI
Fredag er det tid til temaet JORD TIL BORD, hvor vi har fokus på de gode råvarer. Vi skal besøge ildsjælene Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen på speciallandbruget Muld ved Vipperød, hvor vi skal på markvandring og høre, mærke og smage på deres mange varianter af økologiske grøntsager. Vi skal også høre om deres rejse fra hhv. tekstildesigner og Michelin-kok til kritiske forbrugere, der – efter eget udsagn – har taget konsekvensen af den ringe kvalitet af grønt i danske butikker og gået i gang på egen hånd. Efter besøget tager Jens med ind på Suhrs, hvor vi skal fremtrylle en fantastisk festmiddag med udgangspunkt i de friskhøstede grønsager fra Muld. Middagen indtager vi under stjernerne i vores grønne gård i Pustervig.

LØRDAG D. 7. JULI
Lørdag spiser vi morgenmad, runder ugen af og siger farvel og på gensyn.

Daglige faste måltider og aktiviteter

Kl. 8.30: Morgenmad
Kl. 9.30: Fælles morgensamling
Kl. 10.00: Formiddagsaktivitet
Kl. 12.30: Frokost med efterfølgende kaffe og pause
Kl. 14.30: Eftermiddagsaktivitet
Kl. 18.00: Aftensmad
Kl. 19.30: Aftenaktivitet og kaffe

Dato

1. juli 2018 til 7. juli 2018

Pris

Du vælger selv, om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage på kurset? Tilmeld dig her.