Smag Forskellen

Smag Forskellen er et kulinarisk sommerkursus, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag.

Kursets temaer er:

Vi går sammen i køkkenet og udforsker de forskellige temaer, og i løbet af ugen møder vi en række forskellige ildsjæle, der alle brænder for råvarer og den gode smag.

Kurset vil bestå af workshops, foredrag, fælles madlavning og debat, og der vil derudover være frivillige aftenaktiviteter som sang, vinsmagning, tesmagning og hygge.

Program

SØNDAG – VELKOMMEN
Vi starter kurset søndag med en fælles velkomst, hvorefter vi går i køkkenet og laver en dejlig aftensmad sammen. Vi taler om grundsmage og tilsmagning, og vi bliver klogere på, hvad smag egentlig er.

MANDAG – BRØD + SMAG TIL OG SMAG FORSKEL 
Mandag lægger vi ud med at bage, smage og lære om brødets univers sammen med Anne Marie Fogh Larsen, der til daglig underviser på Suhrs Højskole i en række fag – blandt andet How to Bake. Anne Marie er derudover rådgiver i bevægelsen ”Stop spild af Mad” og medforfatter til kogebogen ”Stop spild af mad – En kogebog med mere”.

Mandag aften bliver vi endnu bedre til at smage til og smage forskel. Sammen med en inviteret ildsjæl får vi en guidet tur i smag, og vi får alle de teoretiske grundprincipper på plads.

TIRSDAG – HAV TIL BORD 
Tirsdagen står i havets tegn. Vi starter dagen med en tur til de Maritime Nyttehaver, som blandt andet dyrker muslinger og tang midt i Københavns Havn. Vi bliver guidet af Bodil Sofie Espersen, som er tidligere underviser på Suhrs Højskole og koordinator i Maritime Nyttehaver.

Tirsdag eftermiddag får vi besøg på højskolen af den nærliggende fiskerestaurant Musling Bistro. De er garant for et enklere, smukkere, mere bæredygtigt og fremfor alt mere velsmagende fiskekøkken end det klassiske, og bistroen serverer hver dag bæredygtig fisk og skaldyr med økologisk og biodynamisk grønt. Ganske enkelt! Sammen med køkkenchef Ingwer Grünberg går vi i køkkenet og laver en maritim aftenmenu, og vi slutter tirsdagen af med en smagning på naturvine.

ONSDAG – KOREANSK VERDENSKØKKEN
Onsdag skal vi på en rejse om på den anden side af jorden sammen med Per Vinther, der har koreanske rødder. Per er en af kræfterne bag Copenhagen Kimchi Festival, og han vil lære os om de særlige koreanske retter som eksempelvis bibimbap, kimbap og japchae, når vi sammen laver en overdådig koreansk frokost.

TORSDAG – SØDT
Torsdag formiddag har vi lidt luft på programmet, så du har mulighed for at udforske København og området omkring Suhrs.

Torsdag eftermiddag går vi i det søde køkken. Vi udfordrer vores tilgang til, hvilke smage der hører hjemme i desserter, og vi smager på nye, spændende smagssammensætninger. Vi finder inspiration i det salte køkken og krydderurtehaven, når vi laver nye desserter, der smager af mere.

FREDAG – JORD TIL BORD 
Fredag har vi fokus på de gode råvarer. Vi skal besøge ildsjælene Ane Rørdam Hoffmeyer og Jens Vestergaard Jensen på speciallandbruget Muld ved Vipperød, hvor vi skal på markvandring og høre, mærke og smage på deres mange økologiske grøntsager. Efter besøget tager Jens, som er tidligere Michelin-kok, med ind på Suhrs, hvor vi skal fremtrylle en fantastisk festmiddag med udgangspunkt i de friskhøstede grøntsager fra Muld.

LØRDAG – PÅ GENSYN 
Lørdag spiser vi morgenmad, runder ugen af og siger farvel og på gensyn.

Daglige faste måltider og aktiviteter

Kl. 8.30: Morgenmad
Kl. 9.30: Fælles morgensamling
Kl. 10.00: Formiddagsaktivitet
Kl. 12.30: Frokost med efterfølgende kaffe og pause
Kl. 14.30: Eftermiddagsaktivitet
Kl. 18.00: Aftensmad
Kl. 19.30: Aftenaktivitet og kaffe

Dato

1. juli 2018 til 7. juli 2018

Pris

Du vælger selv, om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage på kurset? Tilmeld dig her.