Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Tag på sommerkursus på Suhrs højskole og nyd madlavning med skønne sæsonpræget råvarer.
Ingeborg Suhr tænkte allerede for mere end 100 år siden, at maden skulle være enkel, frisk, nærende og velsmagende. Med inspiration i dette vil vi dykke ned i Ingeborgs gamle opskrifter, og lave mad som dengang den første kogebog blev udgivet. Vi vil også fortolke og gøre opskrifterne nutidige. Derudover får vi besøg af flere gæstelærer, som blandt andet tager os med i det søde køkken.
I løbet af ugen besøger vi et lokalt jordbrug og går i køkkenet med sæsonens grønne råvarer og fra kystnært og skånsomt fiskeri, sammensætter en festmiddag, synger højskolesange, hører spændende foredrag og spiser mad i fællesskab.
Kort sagt, vi skal lave sommermad med hjertet, sådan som Ingeborg plejede at gøre det.
Alle kan være med, uanset niveau, alder og spisevaner.
Hold øje med denne side, for at se det foreløbige program, som vi opdaterer løbende.
NB. Som det ses i programmet, kommer vi ikke til at være i skolekøkkenet hver dag. Det giver plads til inspirerende foredrag, ture og inputs udefra. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.
Kort og godt om Ingeborg Suhr:
Suhrs Højskole udspringer af den gamle Suhrs Husholdningsskole, der blev etableret af Ingeborg Suhr helt tilbage i 1901. Ingeborg var på mange måder foran sin tid, og en foregangskvinde, der turde at tage chancer og hoppe ud i eventyr. Hun var en driftig kvinde, og med samtidens termer ville man formentlig omtale hende som en rimelig sej iværksætter. Husholdningsskolen havde fra start af fokus på madkvalitet, æstetik og omtanke for omverdenen og miljøet, der blev arbejdet på at mindske madspild og på at bruge sæsonen. Alt dette er noget vi stadig arbejder med og tænker på, den dag i dag i vores daglige virke som højskole.
Kursuskoordinator: Mikkeline Wennerberg Larsen, er uddannet i Ernæring og Sundhed og er en fast del af Suhrs medarbejderstab. Mikkeline er dykket ned i Ingeborgs historie og kogebøger, og det er herfra kurset tager afsæt. Mikkeline glæder sig til at videregive alt det bedste hun har fundet i Ingeborgs kogebøger.
Gæstelærere (opdateres løbende):
En af dagene får vi besøg af Umut Sakarya, som vil undervise i skolekøkkenet. Umut er uddannet kok og medstifter af tidligere danske restauranter, som serverede klassiske danske retter. I dag har Umut en populær Instagram og Youtube-kanal med inspirerende tips og opskrifter.
Bemærk at vi udbyder tre kurser i uge 27.
Søndag den 30/6
Kl. 14.30 Ankomst
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser. “Nyheder med Mikael Kamber”.
Mandag 1/7 – Køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad og samling
Kl. 10.00 Køkkenskole – Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Kl. 12.30 Frokost
KL. 13.15 Pause
Kl. 14.30 Eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Tirsdag den 2/7
Kl. 8.30 Morgenmad og samling
Kl. 10.00 Køkkenskole eller udflugt – Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet /foredrag med de to sideløbende kurser
Onsdag den 3/7
Kl. 8.30 Morgenmad og samling
Kl. 10.00 Fællesudflugt og frokost med de to sideløbende kurser. Gårdbesøg.
Kl. 18.00 Aftenmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser.
Torsdag den 4/7 – køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad og samling
Kl. 10.00 Friformiddag til at gå på opdagelse i København
Kl. 12.30 Frokost
kl. 13.15 Pause
Kl. 14.30 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole. Tema: Det søde køkken i Ingeborg Suhrs ånd.
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Fredag den 5/7 – køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad og samling
Kl. 10.00 Køkkenskole. Delelementer til festmiddagen.
Kl. 12.30 Frokost
Kl. 13.15 Pause
Kl. 14.30 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Fælles festmiddag
Lørdag den 6/7
Kl. 10.00 Brunch
Kl. 12.00 Senest afrejse
Kurset er fra den 30. juni – 6. juli, 2023.
Kursist ikke boende (dagelev): 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse: 8.500 dkk (OBS VENTELISTE)
Studie – og ungdomspris (18-30 år): 3300 dkk (dagelev, eller som boende på en 4 prs. værelse med blandet køn).
Ved tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at være dagelev eller boende på Højskolen. Hvis du er studerende sendes et billede af studiekortet på forhånd til kontakt@suhrs.dk.
Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i to hyggelige byhus under byens tage, og med udkig til Rundetårn.
Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.
Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.