Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Tag på sommerkursus på højskole og nyd skøn sæsonpræget sommermad.
Ingeborg Suhr tænkte allerede for mere end 100 år siden, at maden skulle være enkel, frisk, nærende og velsmagende. På dette kursus laver vi sommermad i Ingeborgs ånd. Vi besøger et lokalt jordbrug og går i køkkenet med sæsonens grønne råvarer og fra kystnært og skånsomt fiskeri. Vi gæster også sommerens dessertkøkken, sammensætter en festmiddag, synger højskolesange, hører spændende foredrag og spiser mad i fællesskab.
Alle kan være med, uanset niveau, alder og spisevaner.
Hold øje med denne side, for at se det foreløbige program, som vi opdaterer løbende. Som det ses i programmet, kommer vi ikke til at være i skolekøkkenet hver dag. Det giver plads til inspirerende foredrag, ture og inputs udefra.
Kort og godt om Ingeborg Suhr:
Suhrs Højskole udspringer af den gamle Suhrs Husholdningsskole, der blev etableret af Ingeborg Suhr helt tilbage i 1901. Ingeborg var på mange måder foran sin tid, og en foregangskvinde, der turde at tage chancer og hoppe ud i eventyr. Hun var en driftig kvinde, og med samtidens termer ville man formentlig omtale hende som en rimelig sej iværksætter. Husholdningsskolen havde fra start af fokus på madkvalitet, æstetik og omtanke for omverdenen og miljøet, der blev arbejdet på at mindske madspild og på at bruge sæsonen. Alt dette er noget vi stadig arbejder med og tænker på, den dag i dag i vores daglige virke som højskole.
NB. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.
Bemærk at vi udbyder tre kurser i uge 27.
Søndag den 30/6
Kl. 14.45 Ankomst
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Mandag 1/7 – Køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Køkkenskole – Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Kl. 12.30 Frokost
KL. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Tirsdag den 2/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Køkkenskole eller udflugt – Sommermad i Ingeborg Suhrs ånd
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.00 Fællesaktivitet /foredrag med de to sideløbende kurser
Onsdag den 3/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Fællesudflugt og frokost med de to sideløbende kurser. Gårdbesøg.
Kl. 18.00 Aftenmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser.
Torsdag den 4/7 – køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Friformiddag til at gå på opdagelse i København
Kl. 12.30 Frokost
kl. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole. Tema: Det søde køkken i Ingeborg Suhrs ånd.
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Fredag den 5/7 – køkkendag
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Køkkenskole. Delelementer til festmiddagen.
Kl. 12.30 Frokost
Kl. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Fælles festmiddag
Lørdag den 6/7
Kl. 10 Brunch
Kl. 12 Senest afrejse
Kurset er fra den 30. juni – 6. juli, 2023.
Kursist ikke boende (dagelev): 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse*: 8.500 dkk
Studie – og ungdomspris (18-30 år): 4400 dkk (dagelev, eller som boende på en 4 prs. sovesal med blandet køn).
Ved tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at være dagelev eller boende på Højskolen. Hvis du er studerende sendes et billede af studiekortet på forhånd til kontakt@suhrs.dk.
*Bemærk på grund af begrænsede sovepladser på Højskolen, tilbyder vi ikke enkeltværelser før efter påske 2024.
Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i to hyggelige byhus under byens tage, og med udkig til Rundetårn.
Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.
Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.