UGE 27 / Smag på Europa

Smag på Europa

Hvad vil vi med den Europæiske jord? Der er kamp om landbrugsjorden og afgrøderne i takt med at klima- og biodiversitetskrisen tager til. Vi inviterer til foredrag og debat om EU’s grønne politik med fokus på landbrug, afgrøder og mad. 

Vi bliver klogere på, om EU redder planeten og så tager vi på lokalt gårdbesøg og ser hvordan vi kan dyrke jorden mere bæredygtigt i fremtiden. Og ikke mindst – så spiser vi os igennem udvalgte og vidunderlige europæiske retter hele ugen lavet af Suhrs højskoles køkken. 

 

Kursusleder: Rasmus Willig er forstander på Suhrs Højskole og medstifter og forperson for Andelsgaarde. Har skrevet fast for Politiken, Information og Kristeligt Dagblad – og er forfatter til flere bøger heriblandt Den Bæredygtige Stat og Hvad skal vi svare? 

Kurset er i samarbejde med Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) i forbindelse med at Rasmus Willig modtog Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet.

Alle kan være med, uanset niveau, alder og spisevaner.

NB. Vi kommer ikke i skolekøkkenet på dette kursus.

Hold øje med denne side, for at se det foreløbige program, som vi opdaterer løbende.

 

Bemærk at vi udbyder tre kurser i uge 27.

Tilmeld dig her

Program for kurset
(Med forbehold for ændringer)

 

Søndag den 30/6

Kl. 14.45 Ankomst

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 18.45 Pause

19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser

 

Mandag 1/7

Kl. 8.30 Morgenmad

Kl. 10.00 Køkkenskole

Kl. 12.30 Frokost

KL. 13.15 Pause

Kl. 14.30 Eftermiddags kaffe/te og snack

Kl. 15.00 Køkkenskole

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 18.45 Pause

Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser

 

Tirsdag den 2/7

Kl. 8.30 Morgenmad

Kl. 10.00 Spis hvad du kan dyrke. Ekskursion til Kolonihave inkl. frokost i haven.

Kl. 12.30 Spis og gå godt med Mikael Kamber

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 18.45 Pause

Kl. 19.00 Fællesaktivitet /foredrag med de to sideløbende kurser

 

Onsdag den 3/7

Kl. 8.30 Morgenmad

Kl. 10.00 Fællesudflugt og frokost med de to sideløbende kurser. Gårdbesøg.

Kl. 18.00 Aftenmad

Kl. 18.45 Pause

Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser.

 

Torsdag den 4/7

Kl. 8.30 Morgenmad

Kl. 10.00 Friformiddag til at gå på opdagelse i København

Kl. 12.30 Frokost

kl. 13.15 Pause

Kl. 14.30 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack

Kl. 15.00 Smag på Europa

Kl. 18.00 Aftensmad

Kl. 18.45 Pause

Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser

 

Fredag den 5/7

Kl. 8.30 Morgenmad

Kl. 10.00 Køkkenskole. Delelementer til festmiddagen.

Kl. 12.30 Frokost

Kl. 13.15 Pause

Kl. 14.30 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack

Kl. 15.00 Køkkenskole

Kl. 18.00 Fælles festmiddag

 

Lørdag den 6/7

Kl. 10.00 Brunch
Kl. 12.00 Senest afrejse

Datoer

Kurset er fra den 30. juni – 6. juli, 2023.

Priser

Kursist ikke boende (dagelev): 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse*: 8.500 dkk (OBS VENTELISTE)
Studie – og ungdomspris (18-30 år): 3300 dkk (dagelev, eller som boende på en 4 prs. værelse med blandet køn).

Ved tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at være dagelev eller boende på Højskolen. Hvis du er studerende sendes et billede af studiekortet på forhånd til kontakt@suhrs.dk.

*Bemærk på grund af begrænsede sovepladser på Højskolen, tilbyder vi ikke enkeltværelser før efter påske 2024.

 

 

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i to hyggelige byhus under byens tage, og med udkig til Rundetårn.

Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.