Smag på Europa
Hvad vil vi med den Europæiske jord? Der er kamp om landbrugsjorden og afgrøderne i takt med at klima- og biodiversitetskrisen tager til. Vi inviterer til foredrag og debat om EU’s grønne politik med fokus på landbrug, afgrøder og mad.
Vi bliver klogere på, om EU redder planeten og så tager vi på lokalt gårdbesøg og ser hvordan vi kan dyrke jorden mere bæredygtigt i fremtiden. Og ikke mindst – så spiser vi os igennem udvalgte og vidunderlige europæiske retter hele ugen lavet af Suhrs højskoles køkken.
Kursusleder: Rasmus Willig er forstander på Suhrs Højskole og medstifter og forperson for Andelsgaarde. Har skrevet fast for Politiken, Information og Kristeligt Dagblad – og er forfatter til flere bøger heriblandt Den Bæredygtige Stat og Hvad skal vi svare?
Kurset er i samarbejde med Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) i forbindelse med at Rasmus Willig modtog Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet.
Alle kan være med, uanset niveau, alder og spisevaner.
NB. Vi kommer ikke i skolekøkkenet på dette kursus.
Hold øje med denne side, for at se det foreløbige program, som vi opdaterer løbende.
Bemærk at vi udbyder tre kurser i uge 27.
Søndag den 30/6
Kl. 14.45 Ankomst
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Mandag 1/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Køkkenskole
Kl. 12.30 Frokost
KL. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Tirsdag den 2/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Spis hvad du kan dyrke. Ekskursion til Kolonihave inkl. frokost i haven.
Kl. 12.30 Spis og gå godt med Mikael Kamber
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.00 Fællesaktivitet /foredrag med de to sideløbende kurser
Onsdag den 3/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Fællesudflugt og frokost med de to sideløbende kurser. Gårdbesøg.
Kl. 18.00 Aftenmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser.
Torsdag den 4/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Friformiddag til at gå på opdagelse i København
Kl. 12.30 Frokost
kl. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Smag på Europa
Kl. 18.00 Aftensmad
Kl. 18.45 Pause
Kl. 19.30 Fællesaktivitet/foredrag med de to sideløbende kurser
Fredag den 5/7
Kl. 8.30 Morgenmad
Kl. 10.00 Køkkenskole. Delelementer til festmiddagen.
Kl. 12.30 Frokost
Kl. 13.15 Pause
Kl. 14.45 Fælles eftermiddags kaffe/te og snack
Kl. 15.00 Køkkenskole
Kl. 18.00 Fælles festmiddag
Lørdag den 6/7
Kl. 10 Brunch
Kl. 12. Senest afrejse
Kurset er fra den 30. juni – 6. juli, 2023.
Kursist ikke boende (dagelev): 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse*: 8.500 dkk
Studie – og ungdomspris (18-30 år): 4400 dkk (dagelev, eller som boende på en 4 prs. sovesal med blandet køn).
Ved tilmelding bedes du oplyse, om du ønsker at være dagelev eller boende på Højskolen. Hvis du er studerende sendes et billede af studiekortet på forhånd til kontakt@suhrs.dk.
*Bemærk på grund af begrænsede sovepladser på Højskolen, tilbyder vi ikke enkeltværelser før efter påske 2024.
Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i to hyggelige byhus under byens tage, og med udkig til Rundetårn.
Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.
Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.