TOPPEN
Lange kurser

Priser og praktisk

LANGE KURSER 2018

Forår 2018: 7. januar – 30. juni (25 uger)
Mulighed for kortere ophold*:
Modul 2: 11. marts – 30. juni (16 uger)

Efterår 2018: 12. august – 22. december (19 uger)
Mulighed for kortere ophold*:
30. september – 22. december (12 uger)

PRISER

  Pris DKK Specifikationer
Tilmeldingsgebyr (materialekonto) 900 Betales ved tilmelding
Dagelev pr. uge

Dagelev pr. uge ved kortere ophold*

1.050

1.150

Boende elev pr. uge

Boende elev pr. uge ved kortere ophold*

1.700

1.800

Den kulinariske rejse 5.300 Opkræves forud for rejsen
Folkemøde (kun forår) 600

 

Kursusprisen inkluderer udgifter til al undervisning, råvarer, måltider, ekskursioner og Suhrs eget forklæde samt kogebog.

Ved enkelte hovedfag og valgfag kan der være en ekstraomkostning til materialer, på hovedfaget Foodtrends hører en obligatorisk rejse til Berlin i to dage. Turen har en egenbetaling på 1.200 kr.

Farvel før tid?

Vælger du at afbryde dit kursus før tid, betaler du skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit depositum, hvis du boede på skolen. Hvis skolen på tidspunktet før din afrejse har betalt for din deltagelse på rejsen, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

gaa-til-tilmelding

Støttemuligheder

Der er flere forskellige muligheder for at få støtte til dit kursus på Suhrs Højskole. Suhrs Højskole kan i visse tilfælde yde støtte til elever, hvis økonomien står i vejen for et højskoleophold. To støtteformer kan ikke kombineres.

Generel økonomisk støtte

Har du problemer med at finde økonomien til et højskoleophold, kan du søge om økonomisk støtte til dit ophold. Vi yder op til 225 kr. per uge i generel økonomisk støtte.

Når du tilmelder dig et kursus skal du skrive, at du vil søge om støtte, så sender vi dig en støtteformular. Det afhænger af individuel vurdering om du får tildelt støtte eller ikke.

Pitstop – pause fra dit studie

Er du i gang med en videregående uddannelse og trænger til en pause, yder vi op til 40% i støtte på dit kursus . Læs mere her.

Udenlandske elever

Som folkehøjskole har vi en pulje til støtte for udenlandske elever. Vi yder op til 225 kr. i støtte om ugen.

Er du fra et andet skandinavisk land eller fra Sydslesvig er der en række øvrige muligheder læs mere på højskolernes hjemmeside.

Er du fra Norge kan du søge om lån fra den Norske Lånekasse.

Når du som norsk elev søger støtte skal du oplyse følgende til Lånekasse:
Ugepris 2017 19 uger, 2018 25 uger: (Boende/dagelev): 1700 kr/1o50 kr. Betaling for undervisning: 1258/777 kr. Når undervisningsomkostningen(skolepenge) er lavere for dagelever, er det fordi den danske stat støtter dagelever anderledes end kostelever.

Mentorordning – for unge uden afsluttet ungdomsuddannelse

Hvis du er ung og uden ungdomsuddannelse (dvs. hvis du ikke har afsluttet HF, gymnasiet eller lign.), har du særlige støttemuligheder. Kontakt os for at høre nærmere.

Fælles for at opnå individuel støtte er, at du som minimum skal deltage i kurset i 12 uger, og at du har udfyldt en ansøgning forud for kurset. Skriv “økonomisk støtte” i beskedfeltet, når du tilmelder dig kurset.

Ledig på dagpenge?

Er du under 25 år og tager du på højskole inden for det første halve år af din ledighedsperiode, får du 50% af dagpengesatsen. Husk, at gøre din A-kasse opmærksom på at Suhrs er en højskole.

Som dagpengemodtager kan du få undandelsesgodtgørelse til dit højskoleophold.

Ledig på kontanthjælp?

Får du kontanthjælp, kan du som led i en aktiverings-/handlingsplan søge om at komme på højskole.Kontakt din A-kasse eller dit jobcenter for yderligere information.

Støtteordninger til ansatte i forsvaret

For ansatte i forsvaret findes der forskellige muligheder for økonomisk støtte, se fx højskolernes hjemmeside

Du kan blandt andet anvende din optjente civiluddannelse på et højskoleophold, hvilket vi har gode erfaringer med. Læs mere om muligheder for økonomisk støtte på højskolernes hjemmeside.

 

Studievejledning og mentorstøtte

Du kan få vejledning i forbindelse med overvejelser om uddannelser og studier, mens du går på Suhrs Højskole og har du ikke gennemført en ungdomsuddannelse kan du få tilknyttet en af vores lærere som mentor under dit ophold. Læs mere om vores vejledning og mentorstøtte HER