TOPPEN
Lange kurser

Efterårskurset 2016

Nyd efteråret på en højskole midt i København.

Start 28. September

Efterårskurset på Suhrs Højskole
Suhrs Højskole er Danmarks eneste fagspecialiserede madhøjskole. Vælger du at starte på Suhrs, kan du se frem til en kulinarisk rejse til Italien, pop up events på skolen, besøg af  gastronomiske ildsjæle,  ekskursioner rundt i København, verdenskøkken, smagninger, højskoleliv, fællesskab, debatter, fester og morgensang – og masser af lækker mad.

Hovedfag med fordybelse
På efterårskurset kan du vælge mellem fire hovedfag og mange forskellige valgfag. Hovedfagene er din mulighed for at fordybe dig i de emner, der interesserer dig mest. På alle hovedfagene kommer du til at arbejde både teoretisk og praktisk med mad i forskellige afskygninger. Du kan vælge to hovedfag på dit kursus. Du vælger først hovedfag, når du er startet på højskolen.

Hovedfag:

Sundhed og Ernæring: Med faget Sundhed og Ernæring går vi bag om sundhedsmyter og slankehypes og sætter tænderne i sanseligheden og empirien bag begreberne sundhed og ernæring. Vi sætter sundhedsbegrebet til debat og afprøver den ’sunde’ mad i køkkenet med kritiske øjne og fokus på smag.

Gastro: Vi undersøger og arbejder med gastronomiens udvikling og afprøver teknikkerne i køkkenet. Emnerne spænder vidt fra traditionel fransk bistro til de nyeste tendenser på restaurantscenen som fx pacific rim,  molekylær gastronomi, nose to tail og det ny nordiske køkken. Og så laver vi en pop up restaurant efter eget valg, som afslutning på faget.

Kommunikation: Madkommunikation rummer et hav af forskellige kommunikationsdiscipliner og sammen dykker vi ned i og kredser om mad i medierne, blogs og sociale medier, madfilm, madanmeldelser, madfoto, madevents og kommunikationsstrategi. Med underviser Marie Jeng som kyndig vejleder får vi styr på teorierne og sammen afprøver vi teorierne i praksis.

Foodlab: I faget Foodlab udforsker vi systematisk vores smagsoplevelser helt fra bunden. Vi forholder os undersøgende og eksperimenterende til vores egne sanser, til råvarerne, håndværket og madkulturen omkring os. Vi gør det i jagten på smagsmæssig nydelse, og fordi vi vil pirre vores nysgerrighed og nå til nye erkendelser om hvad smag og mad er – og kan være.

Masser af spændende valgfag:
Sideløbende med dit hovedfag, vil du få mulighed for at vælge en række forskellige valgfag.
Du kan vælge mellem fagene Fysisk Aktivitet, Entreprenørskab, How to Bake, Måltidsdesign, Tale og retorik og Praktisk Visdom og Grøn Gastronomi.

Grøn Gastronomi er en ny køkkenskole hvor vi giver grønsagerne hovedrollen og udforsker deres deres kulinariske potentiale. Vi kommer også rundt om både klima, etik og sundhed. Vi forholder os nysgerrigt og undersøgende til vegansk contra vegetarisk og til hvordan vores grønsager er dyrket og hvor de i verden de kommer fra. Vi skal også arbejde med grønsagernes rolle i forskellige kulturer, og knuse myter om betydningen af at spise kød og mælkeprodukter.

Læs mere om vores valgfag her: Valgfag på Suhrs.

Insekter på menuen
Til efteråret kommer den første danske kogebog om insekter – og det synes vi er noget for os! Derfor sætter vi sammen med kogebogens forfatter og en af Danmarks bedste kokke Rasmus Leck Fischer i tre dage fokus på insekter og gastronomi. Efter tre dage i køkkenet med fårekyllinger og melorme, slutter vi af med en unik pop-up restaurant med masser af kriblende og krablende lækkerier.

Kom med til Italien – landet af parmaskinke og pasta
Selvom skolen og København er dejlige omgivelser, så bryder vi rammen og rejser 10 dage til Italien midt på kurset. Vi rejser til to regioner i Italien – Ligurien og Piemonte, som på madfronten især er kendt for den lækre pesto, lavet af de lokale pinjekerner, basilikum og den gode italienske olivenolie. Vi skal bo i den lille by Pietra Ligure, som ligger ud til Middelhavet. I denne region skal vi bl.a. på kokkeskole, hvor vi sammen med skolens lærere og elever skal tilberede  typiske liguriske retter som fx deres version af foccacia, basilikumspesto og en særlig ret med klipfisk. Derudover besøger vi et gartneri og en citrusplantage, hvor de dyrker de særlige Cinotto de Savona. I Piemonte skal vi bo i den smukke by Acqui Terme. Her skal vi bl.a. til trøffelfestival i Alba, besøge en vingård og en tur forbi Slow Food universitetet ved Bra.

 

Book en rundvisning
  • Vælg en dato*Hvilken dato vil du besøge os?
    0
  • Vælg et tidspunkt*
    kl. 10.00
    kl. 11.00
    kl. 13.00
    kl. 14.00
    kl. 15.00
    1
  • Navn*Dit navn
    2
  • Email*Din emailadresse
    3
  • Telefonnummer*
    4
  • Baggrund for dit besøg?*
    5
  • 6