Mad fra jord og hav – Uge 27

Brug en uge på at lave noget du kan nyde hver dag – resten af livet. 

Mad fra jord og hav er kurset, hvor du lærer at lave virkelig god mad – helt uden kød. Der vil være fokus på kreativ madlavning med grøntsager, fisk og skaldyr. 

Kursusværterne er Anna Østergaard Laursen og Mie Møller Larsen, der begge er kokke og højskoleundervisere. På kurset vil du bl.a. komme i køkkenskole hos madskribent og kogebogsforfatter Ditte Ingemann, der er forfatter til bogen Vegetar, og Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Restaurant Gemyse.

Vi skal høre en talk med madkulturforsker Jonatan Leer, der har skrevet en tænkepausen Kød bl.a. om vores kulturelle forhold til at spise dyr.

Du vil komme med ud og smage på helt friske råvarer i marken med Marie Hertz. Og lære at tilberede og bruge fisk og skaldyr i madlavningen bl.a. med fiskeslagter Troels Würtz.

Vi skal kreere en sanselig og anderledes festmiddag. Og så skal vi selvfølgelig synge højskolesange og spise vidunderlig mad.

Alle kan være med, uanset niveau og foretrukne spisevaner.

Tilmeld dig her

 

Bestil materiale

 


 

Datoer

Kurset kører fra søndag d. 4. juli – lørdag d. 10. juli, 2021.

priser

  • Kursist ikke boende: 4.725 dkk
  • Kursist boende i dobbeltværelse: 6.300 dkk
  • Kursist boende i enkeltværelse: 7.350 dkk
  • SÆRPRIS for studerende under 30 år eller for medlemmer af Suhrs Elevforening. (Boende på sovesal eller som dagelev): 3100 kroner. OBS: Begrænset antal pladser. Gyldigt studiebevis medbringes ved kursusstart. Der er ikke flere studiepladser på “Mad fra Jord & Hav” pt. Skriv til kontakt@suhrs.dk for at komme på venteliste til en studieplads.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen. Øl og vin kan købes til måltiderne.

 


 

program

Med forbehold for ændringer

Søndag d. 4. juli

Kl. 14.00: Ankomst og indkvartering
Kl. 15.00: Velkomst og sang. V. Anna Østergaard Laursen og Mie Møller Larsen.
Kl. 16.30: Køkken-intro: vi laver sammen den første aftensmad.
Kl. 18.00: Aftensmad.
Kl. 19.30: Hygge på kvisten

Mandag d. 5. juli

Kl. 8.30: Morgenmad og morgensamling
Kl. 10.00: Workshop og oplæg om grøn mad med Ditte Ingemann.
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.15: Pause
Kl. 15.00: Talk om kød med Jonatan Leer
Kl. 18.00: Aftensmad
Kl. 19.30: Gåtur i nærområdet og mulighed for aftendukkert

Tirsdag d. 6. juli

Kl. 8.30: Morgenmad og morgensamling
Kl. 10.00: Køkkenskole med Mette Dahlgaard fra Gemyse – Vegetariske luksusretter
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.15: Pause
Kl. 15.00: Smagning på chokolade
Kl. 18.00: Aftensmad
Kl. 19.30: Sangaften med pianist

Onsdag d. 7. juli

Kl. 8.30: Morgenmad og morgensamling
Kl. 10.00: Fri-formiddag
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.15: Pause
Kl. 15.00: Ekskursion ud af huset med Marie Hertz
Kl. 18.00: Aftensmad ude af huset

Torsdag d. 8. juli

Kl. 8.30: Morgenmad og morgensamling
Kl. 10.00: Køkkenskole om FISK! Med Troels Würtz fra Kødbyens Fiskeslagter.
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.15: Pause
Kl. 15.00: Køkkenskole om FISK fortsat.
Kl. 18.00: Aftensmad
Kl. 19.30: Fermenterings-workshop.

Fredag d. 9. juli

Kl. 8.30:  Morgenmad og morgensamling
Kl. 10.00: Forberedelse til aftenens samtalemiddag
Kl. 12.30: Frokost
Kl. 13.15: Pause
Kl. 15.00: Forberedelse til aftenens samtalemiddag
Kl. 18.00: Festmiddag!!

Lørdag d. 10. juli

Kl. 10.00: Farvel brunch 

 


 

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – To minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage.

Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og bykultur.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og skolen.

Tilmeld dig her