Historisk mad og ny gastronomi – uge 31

Dyk med ned i råvarernes historie og få inspiration til enkle og velsmagende retter med kok Peter Nøhr og historiker Asmus Gamdrup forfatterne til bogen EGN.

Om kurset

Har du lyst til at være med til en unik kombination af madhistorie og nutidig gastronomi, og samtidig blive klogere på vores madkultur, så er det her kursus noget for dig.

Kurset historisk mad og ny gastronomi ledes af makkerparret Peter Nøhr og Asmus Gamdrup, som i flere år har arbejdet sammen som kok og historiker. Deres seneste bog EGN blev udgivet i slutningen af oktober 2018, og er blevet kåret som en af årets bedste madbøger og fået 5 stjerner i Berlingske.

Peter og Asmus bruger et råvarefokus til at gøre vores kulturhistorie levende og samtidig åbne nye veje for vores nutidige gastronomi. På kurset skal vi både dykke dybt ned i de madhistoriske fortællinger og udfordres og selv i køkkenet. Vi skal prøve at forstå, hvorfor vi egentlig spiser, som vi gør i dag og hvordan det historiske fundament for vores madkultur har set ud. Spørgsmålet er om de gamle, glemte metoder og råvarer også kan være med til at udvikle vores gastronomi i dag og i fremtiden?

Vi skal i køkkenet med såvel kendte som glemte råvarer. Vi skal smage på historien og arbejde både ambitiøst, grønt og velsmagende i køkkenet.

Peter og Asmus har i flere år arbejdet sammen om at udvikle måltidsløsninger, undervise og lave pop-up-restauranter i deres fælles madfirma, Kost.
De har sammen skrevet madbøgerne “KÅL” og senest “EGN”, der udkom i oktober 2018. I bøgerne kombinerer de råvarernes kulturhistorie med inspirerende nye opskrifter – i den nynordiske stil med respekt for historie, kultur og råvarekvalitet.

På kurset skal vi i køkkenet med såvel kendte som glemte råvarer. Vi skal smage på historien og arbejde både ambitiøst, grønt og klimavenligt.

Det får du med dig:

– Kom i køkkenet med en kok, der har arbejdet på nogle af verdens bedste restauranter
– Bliv udfordret på både dine evner i køkkenet og dine forståelser af mad – i højt humør
– Få tips og tricks til at hæve niveauet i køkkenet – også af din hverdagsmad
– Få en bedre forståelse af vores historiske madkultur og hvorfor vi spiser som vi gør i dag
– Lær mere om glemte tilberedningsmetoder og råvarer
– Lær at finde frem til de gamle historiske tekster – hvis du vil

Dato

28. juli 2019 til 3. august 2019

Du kan få flere praktiske informationer her. 

Priser

Kursist  – ikke boende: 4.500 kr.

Kursist – boende i delt to-mandsværelse: 6.000 kr.

Kursist – boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af uge.
Drikkevarer til maden er eksklusiv i prisen.

Tilmeld dig her