TOPPEN
Fag

Urban Selvforsyning

Selvforsynende fra 2. sal

Vi tager udgangspunkt i vores holdning og syn på den verden vi lever i. Den vestlige verden forurener og forbruger mere end nogensinde før. Det vil vi gerne udfordre, og forsøge at se, hvor selvforsynende man kan være, når man bor midt i byen.

Vi skaber, gror og laver selv, men tager også ud og kigge på de initiativer der sker indenfor bæredygtighed og selvforsyning i hele København. Vi kigger på byhøst, tagtomater, maritime nyttehaver, kartoffeltårne, bybier, fortorvshaver og søger også inspiration i andre storbyer.

Tænk økologi og bærdygtighed

Vi går bag om begreberne cirkulær økonomi og bæredygtighed og snakker om forbrug med omtanke, mad- og råvarefællesskaber i byen, skraldning og genbrug. Vi vil prøve at omsætte og forankre teori og ideer til praksis, mht. bæredygtighed og simple living hvor vi har og drager omsorg for hverdagen, miljøet og hinanden.

Fra jord til bord

Vi skal også sanke, sylte, henkoge, tørre, gemme og opbevare, konservere og prøve at finde ud af hvordan man får adgang til en får- eller kogræsforening i byen. Og så passer vi skolens baggårdshøns, bybier og taghave.

En gang om ugen går vi i køkkenet og arbejder med grøn og økologisk mad, gerne hjemmedyrket eller dyrket lokalt.

Urbane initiativer – byhaver

I sommeren 2016 skrev magasinet Foodculture om faget Urban Selvforsyning. Læs mere om det i selve artiklen.

Hvorfor er Københavnerne blevet så vilde med byhaver?

Mød vores underviser og elever

Mette Hansen, Bodil Espersen og Anne Marie Fogh Larsen