TOPPEN

Forårskurset 2018

SANSELIGT FORÅR PÅ SUHRS
Spis dig gennem det københavnske forår på Danmarks eneste madhøjskole. Kom på kulinarisk oplevelsestur til Italien og vær med til at skabe mad i verdensklasse.

Forårets lange kursus er på 25 uger og begynder 7. januar.

Du kan også vælge at starte 11. marts og få et kursus på 16 uger.

DIT UDBYTTE
Med et kursus på Suhrs Højskole kan du opbygge dine faglige kompetencer inden for gastronomi, sundhed og bæredygtighed, og du får et netværk af mennesker med interesse og nysgerrighed for mad.

En del af vores elever bruger kurset til at afklare uddannelsesveje, lære byen at kende eller til at finde jobs i den stadig voksende madbranche i København – andre tager på Suhrs for at få et pusterum for hverdagen og lade sanserne og fællesskabet tale.

Uanset hvad din grund er til at vælge Suhrs, er du velkommen!

Vi har meget på hjerte, store ambitioner og et nært og vedkommende fællesskab med plads til forskellighed. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at du føler dig velkommen og føler dig hjemme på Suhrs, uanset om du er kost- eller dagelev. På Suhrs Højskole er der plads til 31 kostelever og cirka 20 dagelever.

Et højskoleophold på Suhrs er også debatter, ekskursioner, teaterture, kulturaftener, fredagsmiddage, fester, hygge, byliv, samvær og nærvær. Dagens måltider er det naturlige samlingspunkt og “fredagsmiddagene” ofte højdepunktet, der lægger op til fest og hygge i Pustervig. Du kan også deltage i ølbrygning, bogklub og fysisk træning eller bare hænge ud, spille spil og slappe af sammen med de andre på holdet.

gaa-til-tilmelding

 

EN DAG PÅ SUHRS
Dagen begynder med morgenmad kl. 8.00, Samling kl. 8.40 og undervisning fra kl. 9.00. Vi spiser frokost omkring kl. 12 og undervisningen slutter ca. 15.45. Aftensmaden, som vi laver på skift, spiser vi omkring kl. 18. Nedenfor kan du se et ugeskema, som ugen fx kan se ud på Suhrs Højskole – selvom ugerne sjældent er ens.
ugeskema

INDHOLD
Vi har en bred vifte af fag, og du bliver undervist af lærere, der både er engagerede ildsjæle og fagligt dygtige på hver deres felt.

Undervisningen er bygget om fag og temaer, som vi er fælles om, fx Verdenskøkken, Smag påhøjskoleeftermiddage og rejsen til Italien, og hoved- og valgfag, hvor du går i dybden med det, der interessere dig mest. Fagene vælger du først, når du starter på skolen. Det eneste, du skal vælge, inden du begynder, er, om du vil bo på højskolen under dit ophold.

Kurset er delt i to moduler. På hvert modul har du et hovedfag og et stort valgfag samt en række mindre valgfag. Når du starter 11. marts, starter du direkte på 2. modul.

Herunder kan du se, hvilke fag der ligger overfor hinanden på forårets kursus:

1. modul fra 7. januar (25 uger):
Hovedfag: Movetrition // Foodtrends
Stort valgfag: Iværksætteri // Foodlab
Øvrige valgfag:
Grundkøkken // Foto og video til SoMe
Madpolitik og systemkritik // Mesterlære

2. modul fra 11. marts (16 uger)
Hovedfag: Gastro // Omstillingsagent
Stort valgfag: Storbyindianer // Sundhed og Ernæring
Øvrige valgfag:
Grøn Gastronomi // Tag ordet (retorik)
How to bake // Tankeføde (filosofi)
Urban vandsport // Det søde køkken

HOVEDFAG
Dit hovedfag har du ca. 4 gange om ugen. Du vælger et hovedfag på hvert modul.

Foodtrends: Vær med til at afprøve og opdage de nyeste trends indenfor råvarer, restauranter og tilberedning.

Omstillingsagent: Bæredygtighed og selvforsyning – vær med til at starte den grønne revolution.

Movetrition: Suhrs’ hovedfag om naturlig bevægelse i byen – sund mad, krop og kost.

Gastro: Fordyb dig i gastronomiske temaer og skab klassiske eller nytænkende meuner, fra jord til bord og med fokus på teknik, tilsmagning og anretning

VALGFAG
Du kan vælge mellem en række forskellige valgfag, når du er på Suhrs. Her kan du se, hvilke valgfag vi har i foråret.

Foodlab: Gå på opdagelse i smagens univers og molekyernes univers, når vi eksperimenterer med råvarer, smag og metoder.

Storbyindianer: Vi fordyber os i (by)naturen og de fire elementer – jord, ild, vand og luft. Gennem maden, kroppen og kunsten finder vi tilbage til rødderne. Sover under stjernerne og spiser med hænderne. Mindre powerpoint, mere vildskab.

Sundhed og Ernæring: vi går bagom debatten om hvad der er sundt. Det bliver både hardcore ernæringslære og eksperimenter i køkkenet.

Iværksætteri: Få værktøjerne og inspirationen til at designe dit eget madkoncept, og hør hvilke erfaringer københavnske iværksættere har gjort sig på deres vej.

Køkkenskoler: Grundkøkken og Grøn Gastronomi

Det søde køkken: Vi undersøger og udfordrer dessertrigets konventioner.

Urban vandsport: Vi bruger vandet i havnen og på strandende omkring byen som tumleplads. Stand-up padling,  rafting og kajak

Madpolitik og Systemkritik: Østers i KBHs havn, spiselige skolehaver på kommunalbudgettet og bæredygtigt michelinrestaurant-affald i bytte for økoæg. Undersøg og planlæg fordeling og udbud af mad lokalt og globalt og diskuter, hvordan vi selv kan påvirke fremtidens fødevarepolitikker.

Tankeføde : Vil du blive klogere på livet? og på dig selv? Diskutere de store spørgsmål i livet eller sætte den konstruktive, ærlige og nærværende samtale under lup.

Tag ordet!: Lær hvordan du holder en tale eller laver en overbevisende eller gribende præsentation.

SoMe Foto & video: Få tricks og ideer af den professionelle fotograf til madbilleder og videoer. Et Hands-on fag til egen smartphone.

How to bake: Ælte- og hæveteknikker, gær og surdej, mv.

FÆLLES FAG
Fælles fag er fag alle elever på skolen har sammen, store og små oplevelser, debatter og smagninger som vi deler med hinanden. Her er nogle af de fag, som alle eleverne på Højskolen er fælles om, mens de går her:

Verdenskøkken: I faget Verdenskøkken kommer du på en kulinarisk jordomrejse. Gennem autentiske møder med passionerede madentusiaster fra hele verden, får du et unikt indblik i andre landes tilgang til mad og måltider. Vi får fx besøg fra Vietnam, Japan, Italien, Mellemøsten, Korea, Marrokansk mv, og går hver gang i dybden med det enkelte lands unikke madkultur, smage, krydderier, tilberedningsteknikker og spændende retter.

Smag på: Vi slutter ofte ugen med temaet Smag på. Hver uge har et forskelligt tema, som vi fordyber os i. Det handler om at kunne smage til og smage forskel. Vi laver blindtest eller fordyber os i kvaliteten af forskellige madvarer, drikkevarer eller råvarer. Vi har smagninger på fx æbler, citrus, chips, råmælksoste, kaffe, vin, øl, olivenolie m.m.

Samling: Vi begynder hver undervisningsdag med en kort samling kl. 8.40. Samling er fællesskab om det at gå på højskole. Her forholder vi os til vores egen verden og til hvad der sker aktuelt i verden omkring os. Det er sang, oplæg, oplysning og debat. En god start på dagen.

Højskoleeftermiddag og Højskoleaften: Hver uge inviterer vi ildsjæle og interessante personligheder forbi til et oplæg om det de arbejder med og brænder for. Stof til inspiration og eftertanke. Vi har fx haft besøg af Camilla Plum, Kødfri Mandag og Slow Food Copenhagen, og har du selv idéer til spændende foredrag, så lytter vi gerne.

Madevents: Vi arbejder med at skabe de perfekte rammer for skøre, skæve og kreative events med mad og spiselige oplevelser som omdrejningspunkt. Det kan være alt fra en madbod til en festival, et folkekøkken eller en pop-up restaurant, et støttearrangement for et godt formål eller noget helt andet. Vi arbejder med eventen fra a til z, og du lærer at tage ejerskab og ansvar for at eksekvere.

 

REJSEN TIL ITALIEN
I maj skal vi på en 10 dages rejse til den norditalienske Emilia-Romania provins, der ligger lidt syd for Venedig. Det er her gode råvarer som Parmesanost, parmaskinke og balsamisk eddike stammer fra. Vi skal både på kokkeskole, besøge vingårde og andre små lokale producenter. Vi bor både i campinghytter ved kysten og i den smukke middelalderby Ferrara.

KOM MED TIL FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM
Sidst på kurset skal vi til Bornholm og opleve Folkemødet. Suhrs Højskole er en del af Højskolernes Folkekøkken og står for menuen til mere end 1000 mennesker på en dag. Det kræver madfællesskab! Vi får også tid til at se, lytte og deltage, når Danmark mødes til debat på Bornholm.

 

Er du interesseret i at se skolen? Book en rundvisning her:

Book en rundvisning
  • Vælg en dato*Hvilken dato vil du besøge os?
    0
  • Vælg et tidspunkt*
    kl. 10.00
    kl. 11.00
    kl. 13.00
    kl. 14.00
    kl. 15.00
    1
  • Navn*Dit navn
    2
  • Email*Din emailadresse
    3
  • Telefonnummer*
    4
  • Baggrund for dit besøg?*
    5
  • 6