TOPPEN

Forårskurset 2018

SANSELIGT FORÅR PÅ SUHRS

Spis dig gennem det københavnske forår på Danmarks eneste madhøjskole. Kom på kulinarisk oplevelsestur til Italien og vær med til at skabe mad i verdensklasse.

Forårets lange kursus er på 25 uger og begynder 7. januar.

DIT UDBYTTE
Med et kursus på Suhrs Højskole kan du opbygge dine faglige kompetencer inden for gastronomi, sundhed og bæredygtighed og du får et netværk af mennesker med interesse og nysgerrighed for mad.
En del af vores elever bruger kurset til at afklare uddannelsesveje, lære byen at kende eller til at finde jobs i den stadig voksende madbranche i København.
Andre bruger det til at dyrke og styrke deres passion for mad. Uanset hvad, der er din grund til at vælge Suhrs, er du velkommen.

INDHOLD
Vi har en bred vifte af fag og du bliver undervist af lærere, der både er engagerede ildsjæle og fagligt dygtige på hver deres felt.
Undervisningen er bygget om fag og temaer som vi er fælles om, fx Verdenskøkken, Smag påhøjskoleeftermiddage og rejsen til Italien, og hoved- og valgfag hvor du går i dybden med det der interessere dig mest. Fagene vælger du først, når du starter på skolen. Det eneste du skal vælge inden du begynder, er om du vil bo på højskolen under dit ophold.
Vi har meget på hjerte, store ambitioner og et nært og vedkommende fællesskab med plads til forskellighed. Vi vil gøre hvad vi kan for at du skal føle dig velkommen og føle dig hjemme på Suhrs, uanset om du er kost- eller dagelev. På Suhrs Højskole er der plads til 31 kostelever og ca 20 dagelever.

Et  højskoleophold på Suhrs er også debatter, ekskursioner, teaterture, kulturaftener, fredagsmiddage, fester, hygge, byliv, samvær og nærvær.

Dagens måltider er det naturlige samlingspunkt og “fredagsmiddagene” ofte højdepunktet, der lægger op til fest og hygge i Pustervig. Du kan også deltage i ølbrygning, bogklub og fysisk træning eller bare hænge ud, spille spil og slappe af i sofaerne.

gaa-til-tilmelding

EN DAG PÅ SUHRS
Dagen begynder med morgenmad kl. 8.00, Samling kl. 8.40 og undervisning fra kl. 9.00. Vi spiser frokost omkring kl. 12 og undervisningen slutter ca. 15.45. Aftensmaden, som vi laver på skift, spiser vi omkring kl. 18. Nedenfor kan du se et ugeskema, som ugen fx kan se ud på Suhrs Højskole – selvom ugerne sjældent er ens.
ugeskema

 

HOVED OG VALGFAG
Du sammensætter selv en stor del af dit skema gennem dit valg af hoved- og valgfag.

Kurset er delt i to moduler, på hvert modul, vælger du et hovedfag og flere forskellige valgfag. På først modul vælger du mellem Foodtrends og Movetrition – et helt ny hovedfag på Suhrs og på andet modul mellem Gastro og Urban Selvforsyning.
Hovedfagene ligger fast mens vi stadig arbejder på mulighederne af forskellige valgfag. Valgfagene kan fx være :

Iværksætteri: Idéudvikling, inspiration og iværksætterbesøg. Få værktøjerne og inspirationen til at designe dit eget madkoncept, og hør hvilke erfaringer københavnske iværksættere har gjort sig på deres vej.
Det grønne køkken:
 Få inspiration og ny viden om det grønne køkken (vegetarisk)
How to bake: Ælte- og hæveteknikker, gær og surdej, mv.
Vildskab: Hele dyr, spis naturen, fang din middag, mad over bål.
Måltidsdesign: Et måltid er ikke bare mad – det er rum, design, sanser, smage og oplevelser. I faget måltidsdesign arbejder du med måltidet som oplevelse, hvor alle sanser sættes i spil.
Tag ordet!: Lær hvordan du holder en tale eller laver en overbevisende eller gribende præsentation.
Tankeføde: Vi filosoferer over tilværelsen
Bevægelse i byen: Vi bruger byens rum til at styrke kroppen. Parcour, yoga, løb mm.
Musik på suhrsk: Vi dyrker sanselige oplevelser der ikke feder.

 

FÆLLES FAG
Fælles fag er fag alle elever på skolen har sammen, store og små oplevelser, debatter og smagninger som vi deler med hinanden. Her er nogle af de fag, som alle eleverne på Højskolen er fælles om, mens de går her:

Verdenskøkken: I faget Verdenskøkken kommer du på en kulinarisk jordomrejse. Gennem autentiske møder med passionerede madentusiaster fra hele verden, får du et unikt indblik i andre landes tilgang til mad og måltider. Vi får fx besøg fra Vietnam, Japan, Italien, Mellemøsten, Korea, Marrokansk mv, og går hver gang i dybden med det enkelte lands unikke madkultur, smage, krydderier, tilberedningsteknikker og spændende retter.

Smag på: Vi slutter ofte ugen med temaet Smag på. Hver uge har et forskelligt tema, som vi fordyber os i. Det handler om at kunne smage til og smage forskel. Vi laver blindtest eller fordyber os i kvaliteten af forskellige madvarer, drikkevarer eller råvarer. Vi har smagninger på fx æbler, citrus, chips, råmælksoste, kaffe, vin, øl, olivenolie m.m.

Samling: Vi begynder hver undervisningsdag med en kort samling kl. 8.40. Samling er fællesskab om det at gå på højskole. Her forholder vi os til vores egen verden og til hvad der sker aktuelt i verden omkring os. Det er sang, oplæg, oplysning og debat. En god start på dagen.

Højskoleeftermiddag og Højskoleaften: Hver uge inviterer vi ildsjæle og interessante personligheder forbi til et oplæg om det de arbejder med og brænder for. Stof til inspiration og eftertanke. Vi har fx haft besøg af Camilla Plum, Kødfri Mandag og Slow Food Copenhagen, og har du selv idéer til spændende foredrag, så lytter vi gerne.

Madevents: Vi arbejder med at skabe de perfekte rammer for skøre, skæve og kreative events med mad og spiselige oplevelser som omdrejningspunkt. Det kan være alt fra en madbod til en festival, et folkekøkken eller en pop-up restaurant, et støttearrangement for et godt formål eller noget helt andet. Vi arbejder med eventen fra a til z, og du lærer at tage ejerskab og ansvar for at eksekvere.

 

REJSEN TIL ITALIEN
I maj skal vi på en 10 dages REJSE til den norditalienske Emilia-Romania provins, der ligger lidt syd for Venedig. Det er her gode råvarer som Parmesanost, parmaskinke og balsamisk eddike stammer fra. Vi skal både på kokkeskole, besøge vingårde og andre små lokale producenter. Vi bor hhv i campinghytter ved kysten og i den smukke middelalderby Ferrara.

KOM MED TIL FOLKEMØDE PÅ BORNHOLM
Sidst på kurset skal vi til Bornholm og opleve Folkemødet. Suhrs Højskole er en del af Højskolernes Folkekøkken og står for menuen til mere end 1000 mennesker på en dag. Det kræver madfællesskab! Vi får også tid til at se, lytte og deltage når Danmark mødes til debat på Bornholm.

Er du interesseret i at se skolen? Book en rundvisning her:

Book en rundvisning
  • Vælg en dato*Hvilken dato vil du besøge os?
    0
  • Vælg et tidspunkt*
    kl. 10.00
    kl. 11.00
    kl. 13.00
    kl. 14.00
    kl. 15.00
    1
  • Navn*Dit navn
    2
  • Email*Din emailadresse
    3
  • Telefonnummer*
    4
  • Baggrund for dit besøg?*
    5
  • 6