TOPPEN

Efterårskurset 2017

SLIP SANSERNE LØS PÅ SUHRS TIL EFTERÅRET
På Suhrs Højskole, kan du dyrke din madinteresse uanset om det er gastronomi, bæredygtighed eller sundhed du går mest op i – eller hvis du bare generelt er glad for mad.

Du bliver en del af et helt unikt fællesskab med masser af hands-on læring i køkkenerne og god stemning omkring bordet ved de mange fælles måltider.

Vi er Danmarks eneste madhøjskole og ligger i hjertet af København

DIT UDBYTTE
Med et kursus på Suhrs Højskole kan du opbygge dine madfaglige kompetencer og få et netværk af mennesker med interesse og nysgerrighed for mad.

En del af vores elever bruger kurset til at afklare uddannelsesveje, lære byen at kende eller til at finde jobs i den stadig voksende madbranche i København – andre tager på Suhrs  for at få et pusterum fra hverdagen – og lade sanserne og fællesskabet tale.

Uanset hvad din grund er til at vælge Suhrs, er du velkommen!

gaa-til-tilmelding

INDHOLD
Vi har en bred vifte af fag og du bliver undervist af lærere, der både er engagerede ildsjæle og fagligt dygtige på hver deres felt.

Undervisningen er bygget om fag og temaer, som vi er fælles om, fx Verdenskøkken, Smag på, højskoleeftermiddage og rejsen til Italien, og hoved- og valgfag, hvor du går i dybden med det, der interessere dig mest. Fagene vælger du først, når du starter på skolen.

Kurset er delt i to moduler. På hvert modul har du et hovedfag og et stort valgfag samt en række mindre valgfag. Når du starter 30. september, starter du direkte på 2. modul.

Herunder kan du se, hvilke fag der ligger overfor hinanden på efterårets kursus:

1. Modul fra 12. august (7 uger):
Hovedfag: Omstillingsagent // Foodtrends
Stort valgfag: Storbyindianer // Foodlab
Øvrige valgfag:
Grundkøkken // Foto og video til SoMe
Til vands// Dessertkokken

2. modul fra 30. september (12 uger)
Hovedfag: Gastro // Movetrition
Stort valgfag: Iværksætteri // Sundhed og Ernæring
Øvrige valgfag:
Grøn Gastronomi // Tag ordet (retorik)
Musik på Suhrsk // Tankeføde (filosofi)
Madpolitik og systemkritik // How to bake

HOVEDFAG OG VALGFAG

Dit hovedfag har du ca. 4 gange om ugen. Du vælger et hovedfag på hvert modul

Foodtrends: Vær med til at afprøve og opdage de nyeste trends indenfor råvarer, restauranter og tilberedning.

Omstillingsagenter: Bæredygtighed og selvforsyning – vær med til at starte den grønne revolution.

Movetrition: Nyt hovedfag på Suhrs om naturlig bevægelse i byen – sund mad, krop og kost.

Gastro : Fordyb dig i gastronomiske temaer og skab klassiske eller nytænkende meuner, fra jord til bord og med fokus på teknik, tilsmagning og anretning

Valgfagene i efteråret er:

Foodlab: Gå på opdagelse i smagens univers og molekyernes univers, når vi eksperimenterer med råvarer, smag og metoder.

Storbyindianer: Vi fordyber os i (by)naturen og de fire elementer – jord, ild, vand og luft. Gennem maden, kroppen og kunsten finder vi tilbage til rødderne. Sover under stjernerne og spiser med hænderne. Mindre powerpoint, mere vildskab.

Sundhed og Ernæring: vi går bagom debatten om hvad der er sundt. Det bliver både hardcore ernæringslære og eksperimenter i køkkenet.

Iværksætteri: Få værktøjerne og inspirationen til at designe dit eget madkoncept, og hør hvilke erfaringer københavnske iværksættere har gjort sig på deres vej.

Køkkenskoler: Grundkøkken og Grøn Gastronomi

Dessertkokken: vi undersøger og udfordrer dessertrigets konventioner.

Til vands: Vi bruger vandet i havnen og på strandende omkring byen som tumleplads. Stand-up padling,  rafting og kajak

Madpolitik og Systemkritik: Østers i KBHs havn, spiselige skolehaver på kommunalbudgettet og bæredygtigt michelinrestaurant-affald i bytte for økoæg. Undersøg og planlæg fordeling og udbud af mad lokalt og globalt og diskuter, hvordan vi selv kan påvirke fremtidens fødevarepolitikker.

Tankeføde : Vil du blive klogere på livet? og på dig selv? Diskutere de store spørgsmål i livet eller sætte den konstruktive, ærlige og nærværende samtale under lup.

Tag ordet!: Lær hvordan du holder en tale eller laver en overbevisende eller gribende præsentation.

SoMe Foto & video: Få tricks og ideer af den professionelle fotograf til madbilleder og videoer. Et Hands-on fag til egen smartphone.

Musik på Suhrsk: Musik og sang med og uden mad i munden.

How to bake: Ælte- og hæveteknikker, gær og surdej, mv.


FÆLLES FAG
Fælles fag er fag alle elever på skolen har sammen, store og små oplevelser, debatter og smagninger som vi deler med hinanden. Her er nogle af de fag, som alle eleverne på Højskolen er fælles om, mens de går her:

Verdenskøkken: I faget Verdenskøkken kommer du på en kulinarisk jordomrejse. Gennem autentiske møder med passionerede madentusiaster fra hele verden, får du et unikt indblik i andre landes tilgang til mad og måltider. Vi får fx besøg fra Vietnam, Japan, Italien, Mellemøsten, Korea, Marrokansk mv, og går hver gang i dybden med det enkelte lands unikke madkultur, smage, krydderier, tilberedningsteknikker og spændende retter.

Smag på: Vi slutter ofte ugen med temaet Smag på. Hver uge har et forskelligt tema, som vi fordyber os i. Det handler om at kunne smage til og smage forskel. Vi laver blindtest eller fordyber os i kvaliteten af forskellige madvarer, drikkevarer eller råvarer. Vi har smagninger på fx æbler, citrus, chips, råmælksoste, kaffe, vin, øl, olivenolie m.m.

Samling: Vi begynder hver undervisningsdag med en kort samling kl. 8.40. Samling er fællesskab om det at gå på højskole. Her forholder vi os til vores egen verden og til hvad der sker aktuelt i verden omkring os. Det er sang, oplæg, oplysning og debat. En god start på dagen.

Højskoleeftermiddag og Højskoleaften: Hver uge inviterer vi ildsjæle og interessante personligheder forbi til et oplæg om det de arbejder med og brænder for. Stof til inspiration og eftertanke. Vi har fx haft besøg af Camilla Plum, Kødfri Mandag og Slow Food Copenhagen, og har du selv idéer til spændende foredrag, så lytter vi gerne.

Madevents: Vi arbejder med at skabe de perfekte rammer for skøre, skæve og kreative events med mad og spiselige oplevelser som omdrejningspunkt. Det kan være alt fra en madbod til en festival, et folkekøkken eller en pop-up restaurant, et støttearrangement for et godt formål eller noget helt andet. Vi arbejder med eventen fra a til z, og du lærer at tage ejerskab og ansvar for at eksekvere. I efterået skal vi blandt andet lave en pop-up restaurant med kokken Jesper Volmer.

DAGLIGDAGEN PÅ SUHRS
Når du tilmelder dig skal du vælge om du vil bo på højskolen under dit ophold. Fra efteråret har vi plads til 31 boende elever og til ca. 20 med en seng uden for højskolen.

Vi har meget på hjerte, store ambitioner og et nært og vedkommende fællesskab med plads til forskellighed. Vi vil gøre hvad vi kan for at du skal føle dig velkommen og føle dig hjemme på Suhrs, uanset om du er kost- eller dagelev. På Suhrs Højskole er der plads til 31 kostelever og ca 20 dagelever.

Dagen begynder med morgenmad kl. 8.00, Samling kl. 8.40 og derefter hoved- valgfag eller fællesfag  fra kl. 9.00. Vi spiser frokost omkring kl. 12 og undervisningen slutter ca. 15.45. Aftensmaden, som vi laver på skift, spiser vi omkring kl. 18. Nedenfor kan du se et ugeskema, som ugen fx kan se ud på Suhrs Højskole – selvom ugerne sjældent er ens.

ugeskema
Dagens måltider er det naturlige samlingspunkt og “fredagsmiddagene” ofte højdepunktet, der lægger op til fest og hygge i Pustervig. Du kan også deltage i ølbrygning, bogklub og fysisk træning eller bare hænge ud, spille spil og slappe af i sofaerne.

 

 


.

 

 

TUREN TIL ITALIEN

Hvis du starter på Suhrs til efteråret kan du se frem til 10 dages kulinarisk rejse i Italien.

Her kommer du bag om det italienske køkken og den italienske madkultur, med besøg på vingårde, kokkeskoler, lokale producenter af ost og pølse, små markeder og specialbutikker.

Om efteråret går turen til Ligurien ved Middelhavet og den sydlige del af regionen Piemonte. De første dage bor vi ved Middelhavet og derefter “flytter” vi lidt ind i landet. På den måde har vi mulighed for komme tæt på forskellige slags råvarer og producenter. En vigtig del af rejsen er nemlig, at vi får smagt på så mange forskellige delikatesser vi kan fra det italienske køkken.

Udover de mange faglige input og ekskursioner bliver der også tid til højskoleliv, og på egen hånd udforske de små trattorier, cafeer, isbarer eller restauranter i lokalområderne.