Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
På SOMMELIER & BRYG oplever du et bredt spektrum af drikkelse, lige fra forfinede naturvine, limonade, hjemmelavet øl, te og kaffe, til kreative sirupper til alkoholfri mocktails. Vi udforsker også det spændende univers af fermenterede drikke, når vi brygger boblende kombucha med urter, frugt og andre spændende smagsgivere.
Lær at sætte ord på dine duft- og smagssanser gennem blindsmagninger, når du brygger eller eksperimenterer i vores elevbar midt i København. Alle kan være med, uanset kendskab til brygning, vin, kombucha m.m., og der er ikke noget, som er rigtigt og forkert, når vi smager. På linjen vil smagslære og værtskab blandt andet sætte rammen for ugentlige aktiviteter, som flettes sammen med den øvrige undervisning. Vi blindsmager, anmelder, brygger, parrer mad og vin, og besøger marker og producenter i både Danmark og Italien. Vi sanker efter årstiden, og går på æblerov og brygger cider af det, vi finder.
På SOMMELIER & BRYG møder du erfarne vinkendere og gæstelærere, der har sat deres præg på den københavnske bar- og restaurantscene. Uanset om du drømmer om at mestre kunsten at parre vine eller ønsker at skabe unikke mocktails, bliver du guidet gennem en verden af flydende kunst og smagsoplevelser, med og uden alkohol. SOMMELIER & BRYG er altid med i barudvalget og du vil være med til at forme og styre højskolens vin- og fermenteringskælder.
Du designer selv dit ophold og kan vælge linjer og valgfag, som fokuserer på det, du er mest interesseret i. Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Madsociologi, Smag på, Pop-up restaurant og vores gastronomiske rejse til Italien.
Du kan læse mere om valgfagene her.
Suhrs handler om mere end mad, og vi har hverken karakterer eller prøver. Højskolelivet er i fokus, og det betyder et væld af oplevelser, blandt andet teaterture, kulturaftener, fester, hygge og samvær. Alt efter årstiden tager vi også på ture til skov og vand, og besøger inspirerende iværksættere, der er med til at gøre en forskel. Uanset om du vælger at bo i egen bolig eller på højskolen, kommer du til at have din daglige gang midt i København – tæt på både Strøget, Nørreport Station og Kongens Have. Vent ikke for længe med at tilmelde dig, da vi har et begrænset antal pladser og værelser.
Læs vores Q&A lige her
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33128053 alle hverdage mellem kl. 9 – 14.
(dette er blot et eksempel)
Mandag (linjefaget Sommelier & Bryg):
Sejl-Træskibet “Tres Hombres” er landet i København med vin fra Nordspanien – et sjovt lille koncept og en bæredygtig og alternativ måde at fragte vin på. Vi tager til “Rosforth & Rosforth” under Knippelsbro, hvor skibet lægger til kaj. Vi kommer til at høre mere om konceptet, se processen og hjælpe til med aflæsning.
Tirsdag (linjefaget Sommelier & Bryg):
Vi skal lave nogle øvelser i smag- og duftesans og have en samtale om det. Vi kommer ind på, hvor i gastronomien, hvilke specifikke sanser spiller ind. Vi blindsmager vin og bruger metoder, vi har snakket om tidligere til at analysere diverse vine.
Onsdag:
Talk, klubtid, Store OIKOS (fælles oprydning på højskolen), højskolegruppemøde, brætspil og tændt ekspressomaskine.
Torsdag (Fællesfag):
Fællesudflugt til det regenerative jordbrug, Andelsgaarde i Melby, hvor vi skal høre, hvordan man dyrker fremtidens grøntsager. Vi hjælper til i marken og får jord under neglene, for at få praktisk erfaring med grøntsagsdyrkning. Dagen rundes af med, at vi høster og laver frokost med de friske råvarer i jordbrugets store drivhus. Vi spiser langbordsmiddag i fællesskab.
Fredag (Valgfag og fællesfag):
Fællesfaget “Smag på”: Vi dykker ned i kaffe, filterkaffe og den kaffe vi får leveret til skolen fra Ønsk kaffe.
Valgfag:
Det kommer an på, hvilke valgfag du har valgt. Det kunne f.eks. være valget mellem “Keramik” eller “Natur retur”.
Keramik: Vi arbejder med pladeteknik, og skaber fade og større rumelige keramiske objekter.
Natur retur: Vi læsser vores cykler med alt de kan bære, førend vi begiver os på eventyr på Amager, hvor der ligger et lille shelter ved navn Ålen! Vi skal slå lejr, bygge en bivuak, måske skal vi fiske. Vi skal lave mad, sanke spiselige planter og udfordre vores kendskab til og tryghed ved naturen.