Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Savner du inspiration til at leve grønnere i din hverdag? I uge 31 udforsker vi de grønne alternativer i køkkenet og i vores liv generelt.
På ugekurset grøn mad og selvforsyning gør vi den grønne omstilling håndgribelig. Vi tager de globale klimaudfordringer i vores egne hænder, når vi sætter grøntsagerne i centrum med fokus på farver, smage og konsistenser, og sammen diskuterer, hvordan man kan arbejde med grøn omstilling i hverdagen.
Du får inspiration til vegetarisk mad til både hverdag og fest og ny viden om, hvordan smag og konsistens gør din ret levende. Vi går i køkkenet og laver mad ud af skæve grøntsager, og vi tager det vegetariske køkken til nye højder. Sammen udfordrer vi også de vante tanker om grundelementerne i et måltid og tester smagen af bitre urter som eftersigende er det nye grønt.
Vi smager også på Københavns nye, grønne madinitiativer, og besøger grønne tagmarker i København og viser dig, hvordan du i byen kan forsyne dig med de sprødeste grøntsager fra initiativer der forbinder land og by. Vi skal tale med ildsjæle, der dagligt arbejder for en grønnere fremtid og ikke mindst madkultur.
I løbet af ugen vil vi inspirere hinanden til at blive mere selvforsynende, og vi vil udforske forskellige grønne omstillingsprincipper. Vi finder eksempelvis løsninger, så vi kan dyrke vores egen køkkenhave i vindueskarmen, og vi fermenterer, laver kombucha og brygger vandkefir.
Kurset er vegetarisk og 95% økologisk
Det kommer du til at opleve:
Kurset bliver holdt ved:
Christine Bille Nielsen, madskribent, kogebogsforfatter og old-school kok med et bankende hjerte for at sprede grønsagsglæde
Anna Østergaard Laursen, uddannet kok, maddesigner og kunster med en kreativ tilgang til mad og madkundskab der udfordrer normerne i måltider og omkring maden.
Laura Troi, miljøformidler og planlægger indenfor bæredygtig byudvikling og kulturskaber, hvis mission er at gøre den grønne omstilling til noget sjovt, konkret og lækkert.
28. juli 2019 til 3. august 2019
Søndag d. 28. juli:
Kl. 14.00: Mulighed for ankomst og anvisning af værelser
kl. 15.00: Velkomst alle kursister
Lørdag d. 3. august
Kl. 9:30 – 11:00: Vi spiser udvidet morgenmad og siger farvel (og på gensyn).
Du kan få flere praktiske informationer her.
Kursist – ikke boende: 4.500 kr.
Kursist – boende i delt to-mandsværelse: 6.000 kr.
Kursist – boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.
Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen.
Øl og vin kan købes til måltiderne.
Medlemmer af elevforeningen og studerende under 30 år:
500 kr. i rabat pr. kursus.
Tilmeldt mere end 1 kursus:
1000 kr. i rabat pr. efterfølgende kursus.
Rabatterne kan ikke kombineres.