Suhrs Højskole deltager i Terra Madre Nordic

København er i år vært for en ny, nordisk fødevarefestival, som hylder bæredygtighed, lokale producenter og nytænkende madkoncepter – og Suhrs Højskole er selvfølgelig med!

Festivalen hedder Terra Madre Nordic og udspringer af det internationale Terra Madre-netværk, som samler fødevareproducenter, kokke, NGO’er og andre fødevareaktører inden for Slow Food-bevægelsen.

Good, Clean and Fair

Slow Food-bevægelsen arbejder ud fra tre principper: Good, Clean and Fair. Det betyder kort fortalt, at produktionen af fødevarer skal styrke den gode kvalitet, være miljøvenlig og sikre fair forhold og priser for både producenter og forbrugere.

“Slow food handler om vores madvalgs betydning for den verden, vi lever i. ‘Good, Clean and Fair’ er principper, som vi på Suhrs forholder os til hver dag,” siger forstander på Suhrs Højskole, Lars Sonne-Hansen, og fortsætter:

“Det er super interessant, at der nu kommer en nordisk fødevarefestival og konference med udgangspunkt i Slow Food. Terra Madre Nordic bliver et sted, hvor vi kan mødes og diskutere det særlige nordiske islæt i forhold til madkultur.”

Terra Madre Nordic

Terra Madre betyder på italiensk ‘Moder Jord’, og det er netop vores allesammens klode, som festivalen sætter fokus på. Hvordan kan vi dyrke, producere og leve mere bæredygtigt? Hvordan kan vi som forbrugere påvirke miljøet i en positiv retning? Hvordan sikrer vi, at vores fødevareproduktion ikke skader vores klode på sigt?

Det er store spørgsmål, der er på spil, når Terra Madre Nordic byder velkommen til en lang række debatarrangementer, udstillinger, smagninger og oplæg i København.

Suhrs Højskole byder også indenfor til en række events. Omstillingsagenterne har planer om et helt særligt bæredygtigt event, og Gastro-eleverne vil blandt andet stå for et åbningsmåltid på højskolen.

“Tanken er at gøre aftenen til et event, hvor vi alle bringer noget til det fælles måltid. En slags sammenskudsgilde, hvor vi ikke bare spiser, men også tilbereder maden sammen. Det kommer til at handle om meget mere end maden på bordet,” siger Lars Sonne-Hansen.

Terra Madre Nordic foregår i København den 28-29. april 2018. Du kan læse mere om festivalen her, og du kan holde øje med Suhrs Højskoles events på Facebook og på vores hjemmeside.