Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Vi skal spise mindre kød og mere grønt – 500-600g om dagen – både for sundhedens skyld, men også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn.
Problemet er ‘bare,’ at det grønne mangler de grundsmage, især umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan spise mere og mere forskelligt grønt.
Ole vil også komme ind på, hvordan man i højere grad kan bruge tang og andet godt fra havet som ernæringskilde.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han er leder af ’Smag for Livet’ og medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Tid og sted: D. 26. marts kl. 9.15, Pustervig 8, 1126 København K.
Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i et samarbejde med Gyldendal, Trinitatis kirke og Marmorkirken.