Suhrs Højskole ligger midt i København i Pustervig 8 – tæt på Kultorvet og Nørreport Station.
Du er meget velkommen til at komme på besøg og få en rundvisning på højskolen. Du kan læse om tilskud til transport længere nede på siden.
Ferieperioder:
Højskolen holder juleferie mellem jul og nytår, samt sommerferie i ugerne 28, 29, og 30. Vi rundviser ikke i disse uger eller på helligdage. Vi gør dog undtagelser, giv os et kald, hvis du ønsker en rundvisning i uge 28, 29 eller 30.
Du får mulighed for at mærke stemningen, se faciliteterne og stille alle de spørgsmål, du har lyst til.
Det er en rigtig god idé at booke rundvisningen kl. 10, hvis du gerne vil opleve undervisningen, da eleverne har undervisningsfri kl. 16.00
Vi viser rundt hver uge på følgende tidspunkt:
Tirsdag: kl. 10
Onsdag: kl. 16
Rundvisningen tager 20-30 minutter. Hvis du har en bagkant, må du meget gerne skrive det i bookingen.
Hvis tidspunkterne ikke passer eller ønsker et online møde, er du velkommen til at kontakte os, så finder vi en løsning. Kontakt blot ll@suhrs.dk.
Hvis du har spørgsmål her og nu, må du endelig ikke tøve med at kontakte enten Lola eller Louise på Tlf.: 33 12 80 53 mellem kl. 9-14, alle hverdage.
| Se værelserne her |
Begynd dagen med indsigt og inspiration til vores gratis og spændende talks - midt i København. Kom forbi, lyt med og tag nye perspektiver med hjem. Del gerne opslaget med en ven, kollega eller et familiemedlem.
19/11-25 Talk m. Mikkel Boris om "Forstyrret - en nekrolog over internettet"
Mikkel Boris, en ret så gennemsnitlig internetbruger af millennialgenerationen, har med denne bog sat sig for at undersøge, hvorfor internettet ikke er så fedt, som det plejede. Han erindrer en fjern fortid, der gik med at spille Mujaffa i skolens edb-lokaler, chatte med piger fra parallelklassen på MSN og slå sine venner ihjel på netcaféens natarrangementer. Som teenager åbenbarede internettet sig for ham som et omnipotent redskab, der satte ham i forbindelse med mennesker over hele kloden og gav ham adgang til alverdens kultur.
Men pludselig begyndte internettet at forstyrre ham. Langsomt mistede han evnen til at fordybe sig. Og i dag sidder han tilbage, med zoom-fatigue og seneskedehindebetændelse og spilder sin tid på nogle platforme, der udnytter deres monopol til at stopfodre os med kommercielt junk, designet til at fastholde vores opmærksomhed og tjene penge til en gruppe aktionærer et sted i Californien.
Forfatteren vover derfor den provokerende påstand, at internettet har mistet sin kulturelle relevans – det er dødt.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i samarbejde med @forlagetgyldendal , Trinitatis Kirke og Marmorkirken.
Pris: Gratis og åbent for offentligheden. Kræver ikke billet eller tilmelding. Først til mølle.
Tid og sted: Kl. 9.15-10.45 (inkl. pause), Suhrs Højskole, i Pustervig 6-8, 1126 København K. Dørene åbner kl. 9.00.
...
Fredagen bød på julestemning efter undervisningen. Vi var forbi @dangleterrecph for at se lysene blive tændt. Efterfølgende besøgte vi @royalcopenhagen for at blive inspireret og se julebordene 🌲
#bordopdækning #jul #højskole #højskolerne
...
🎬 Bag kulisserne i vores pop-up restaurant! Del 3 - et af de helt store højdepunkter her på Suhrs.
Eleverne agerede professionelle i køkkenet – roligt, fokuseret og med styr på detaljerne 🍴De forklarede hinanden, hvordan hver servering skulle se ud, og alle gav en hånd med.
Eleverne var delt op i grupper på ca. 3 personer, og hver gruppe havde ansvaret for en servering. De havde 4 dage til at preppe og eksekvere 🔥🔥🔥
Pop-up restauranten er ikke kun madlavning, projektet handler også om læring og samarbejde i praksis. Sammen planlagde, koordinerede og støttede eleverne hinanden. Derudover skulle de også sammensætte en vinmenu og beslutte restaurantens visuelle udtryk såsom menukort og bordopdækning. Erfaringen er guld værd for alle, der drømmer om at arbejde med mad, uanset om det er til mange gæster eller den næste familiefest. Alle fik et lille sug i maven, da de første gæster trådte ind.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne
...
Pop-up restaurant efterårsholdet 2025 del 2 - en aften med smag af efterår 🍂
Vores Front of House-team valgte vine fra @rosforthrosforth
Derudover havde de brygget en alkoholfri menu i samarbejde med Sommelier & Bryg-linjen. Menuen blev tappet på genbrugte flasker.
VINMENU 🍇
Vin nr. 1 2022
Sauvienon blanc “pierre précieuse”,
Alexandre Bain, pouilly-fume, Frankrig
Vin nr. 2 2022
Rkatsiteli ”zvari”,
okro’s wine, kakheti, Georgien
Vin nr. 3 2022
Cabernet franc ”ze bulle”,
bruno ciofi, loire, Frankrig
NOLOW MENU
nr. 1 Kold Grøn Urtete
nr. 2 Rosin og Honning Kvass
nr. 3 Klaret Kaffe Milk-punch
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne
...
Pop-up restaurant efterårsholdet 2025 del 1 - en aften med smag af efterår 🍂
Fredag aften forvandlede vi vores hjem til en pop-up restaurant, hvor venner og familie blev inviteret indenfor til en hyggelig og sanselig middag med fokus på sæsonens råvarer:
MENU
Snacks og Velkomst
Krustade m. Jordskokker og Tranebærcoulis.
Bid m. Hokkaido, Gedeost og Efterårskrydderier.
🍴Forret
Rødbedesymfoni m. Estragonmayo og Bedechips.
Muslingesuppe m. Friteret Blåmusling.
🍽️Hovedret
Klassisk Løgtærte m. Gedeostecreme.
Østershatte i Misoglace m. Peberrodsskum og Gulerodspure.
Glasereret Knoldselleri m. Sylt.
🥄Dessert
Krydret Gulerodskage m. Flødeostecreme.
Skovbærmousse m. Karamelliseret Hvid Chokolade.
Æblecrumble m. Vanilje Is
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv #restaurant
...
Madsociologi på tur med @rasmuswillig 🌭 Forleden gik vi fra højskolen til Harry’s Place. Harry Löfvall startede eventyret i 1965, hvor han serverede klassikere som Børge med krudt og hjemmelavede frikadeller. I dag lever arven videre i det ikoniske hvide skur på Nørrebro.
Madsociologi er et fag, hvor vi reflekterer og taler om maden: hvilke valg man tager, hvorfor man vælger det, hvordan oplevelsen er og hvordan kultur, smag, sammenhænge og hverdagsvaner spiller ind.
Faget handler også om at forstå, hvordan mad former samfundet, og hvordan samfundet former maden. Hvad vi spiser, hvor vi spiser, og hvem vi spiser sammen med, siger nemlig meget om vores tid, værdier og fællesskaber.
@harrysplace1965
#madsociologi #mad #samfund #suhrs #suhrshøjskole
...
Gratis talk m. @deaseidenfaden / Dea Seidenfaden om `Mysteriet om unges mistrivsel` onsdag d. 12. november kl. 9.15.
Om foredraget
Er det fair at tale om en mistrivselskrise hos børn og unge, når man ser den markante stigning i psykiatriske udredninger og diagnoser og lange ventetider hos børne- og ungepsykologer landet over. Og hvis der er tale om en krise, hvordan er vi så endt her? Og hvad gør vi ved det?
I en ny bog undersøger Dea Seidenfaden, specialpsykolog i psykiatri, mor til tre og forperson for Dansk Psykolog Forening, fænomenet og kommer med sit bud på fem megatrends, som hver især bidrager til mistrivslen.
Bogen ”Mysteriet om unges mistrivsel – en lille bog om et stort problem” er et forsøg på at afdække problemerne og skabe et håb for at vi kan skabe en bedre ramme om børn og unges hverdagsliv – hvis vi står sammen.
Om bogen:
Mysteriet om unges mistrivsel er til de voksne, som står tæt på en ung, der lider, og til dem, der er mystificerede over mistrivslen og vil være klogere på en af tidens store udfordringer.
Dea Seidenfaden, psykolog, mor og forperson for Dansk Psykolog Forening, beskriver fem megatrends, der bidrager til, at historisk mange unge mistrives, selvom livet aldrig har været mere rigt, trygt og fyldt med muligheder.
Dea Seidenfaden tager grundigt livtag med skammen, afmagten og ensomheden – uanset om man er barn, ung eller voksen – og kalder på handlekraften i os alle.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i samarbejde med Gyldendal, Trinitatis Kirke og Marmorkirken.
Pris: Gratis og åbent for offentligheden. Kræver ikke billet eller tilmelding. Først til mølle.
Tid og sted: Kl. 9.15-10.45 (inkl. pause), Suhrs Højskole, i Pustervig 6-8, 1126 København K. Dørene åbner kl. 9.00. Tryk på “Suhrs Højskole” på dørtelefonen. Indgang til venstre, 3. sal på Kvisten.
...
Forleden fik Gastro besøg af Mette Karin Pedersen, også kendt som @jaegerinden_ ,som kom forbi med frisk råvildt nedlagt i løbet af weekenden.
Eleverne lærte, hvordan man flår, parterer, og hvordan man derefter udnytter hele dyret i madlavningen. Det er en vigtig del af undervisningen at forstå, hvor maden kommer fra, at kød ikke bare ligger klar i køledisken, men stammer fra et dyr. Det var en dag fyldt med faglighed og håndværk.
Vi startede i Værkstedet med en introduktion til jagt og vildt, inden arbejdet gik i gang. I går brugte Gastro formiddagen på at tilberede en frokost med hele dyret, som blev serveret med sovs, grønt og kartoffelmos.
Udover at formidle jagt og vildt, deler Mette opskrifter, workshops og inspiration til madlavning med vildt. Som noget helt særligt havde Mette sin 7 måneder gamle baby med, mens hun underviste. Imponerende multitasking.
Fotos: @jaegerinden_
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #vildt
...
Hvordan ser en uge egentlig ud på en madhøjskole? Gastroelev Fahma giver et smugkig ind i højskolelivet🔥
🧄Mandag
Dagen begyndte med et fermenterings- og sylteprojekt for os på Gastro-linjen. Min gruppe valgte at fermentere chili og hvidløg med et ønske om at lave vores egen srichcia sauce. Vi syltede også Hokkaido-græskar.
🐟Tirsdag
Gastro var ansvarlig for frokost. Vi tilberedte papillote, hvor rå fisk og tynde strimler grøntsager bliver pakket ind i bagepapir. Det fungerer som en dampovn, og skaber en velsmagende ret. Først skulle vi filetere rødspætter for første gang.
🎈Onsdag
Højskolen ligger i indre København. Der er rig mulighed for at opnå nye oplevelser. Efter undervisningen besøgte vi Cinematekets rooftop for at se udsigten over Kongens Have og resten af København. Det er helt gratis.
🥖Torsdag
På valgfaget, Bag, blev vi introduceret til surdej. Vi fik startet et lille surdejsprojekt op. Min gruppe har navngivet vores surdej Frank.
☕️Fredag
Fredag fik vi et oplæg af ØNSK, som leverer kaffe til højskolen. Oplægget handlede om visionen bag ØNSK, og hvordan de dyrker bæredygtig kaffe.
⚽️Lørdag
Vi var en gruppe fra højskolen, som tog i Parken for at se fodboldkampen mellem OB og FCK. Vi mødtes alle til aftensmad forinden, hvor vi fik hjemmelavet hotdogs.
🧩Søndag
Søndag er en fridag, hvor alt det praktiske skal nås, herunder at se til vores nye projekter: Surdej, sylt og fermentering. Søndagen bliver også brugt til afslapning, som at se film sammen eller lægge puslespil i fælleskab.
#suhrs #suhrshøjskole #mad #madlavning
...
Talk m. Laura og Maria fra Konditoriet @laglacedk - kræver billet via Suhrs.dk.
Den 7. Januar 2026 kan du på Suhrs Højskole møde søstrene Laura og Maria fra Konditoriet La Glace
Om foredraget:
Hvordan fører man en af Danmarks mest ikoniske konditorforretninger ind i fremtiden, uden at miste historien, håndværket og sjælen?
Til dette særlige foredrag får vi besøg af søskendeparret, der i dag står i spidsen for det kendte Konditori La Glace i København.
De vil tage os med bag kulisserne og fortælle om:
🍰 La Glaces historie, fra 1870’erne og frem til i dag
🍰 Iværksætteri og det at være unge selvstændige
🍰 Historien bag deres faste kager, og hvad der skal til for at skabe klassikere, der holder i generationer
🍰 Processen med generationsskiftet, hvordan de gradvist har overtaget ansvaret fra deres mor, Marianne Stagetorn Kolos, og viderefører La Glace med respekt for både tradition og fornyelse.
Foredraget er en del af elevernes undervisning.
10 gæster udefra har mulighed for at booke en gratis billet og deltage i arrangementet.
Bemærk venligst, at foredraget begynder præcist kl. 9.15. Dørene lukkes herefter. Ved ankomst bedes du oplyse navnet, som billetten er bestilt i. Hvis du alligevel ikke kan komme, skriv venligst til ll@suhrs.dk, så vi kan nå at videregive billetten. Du kan max bestille 1 billet pr. person.
Pris: Tilmelding og billet er gratis, men nødvendig.
Foto: Billedet er fra da eleverne besøgte La Glace.
#kage #laglace #kager #foredrag #suhrshøjskole
...
🍇 Besøg hos Cascina degli Ulivi / @cascinadegliulivi 🍷Vores elever er vendt hjem fra Italien, hvor de blandt andet besøgte den legendariske vingård Cascina degli Ulivi i Piemont.
Her startede Stefano Bellotti sin biodynamiske vinrejse allerede i 1977, længe før det blev moderne.
I dag bærer hans datter Ilaria Bellotti arven videre med samme kærlighed til jorden og håndværket. Gården dyrker et væld af druer, fra Moscato og Cortese til Barbera og Dolcetto.
Hvis du synes vin, øl, kombucha eller fermentering lyder spændende, så kunne linjen Sommelier & Bryg‑linjen på Suhrs Højskole være noget for dig. På linjen dykker du ned i det flydende håndværk, med smagninger, eksperimenter og oplevelser i køkkenet og udenfor.
#højskoleliv #vi #sommelier #biodynamisk vin #suhrshøjskole #sommelierogbryg #madoplevelser
...
Kære tidligere elever 🎄
Julen, hyggen og julefesten nærmer sig, og billetterne til årets julefest er nu sat til salg! ✨
Lørdag den 29. november kl. 17.00 inviterer vi til en festlig aften på Suhrs, hvor vi sammen skal fejre julen, fællesskabet og alle de gode minder.
Vi serverer en velkomstdrink, julesandwich og risalamande med mandelgave.
Find linket til billetkøb via suhrs.dk under Arrangementer. Vent ikke for længe med at købe billet, da pladserne er begrænset. Sidste år fik vi udsolgt før tid 🌪️
Vi glæder os til at se jer tilbage hjemme på Suhrs❤️
Arrangementet er kun for tidligere elever. Nuværende elever skal ikke købe billet. Husk du får rabat, hvis du er medlem af @suhrs_elevforening
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne
...
Hvis du bor i Danmark og mere end 100 km fra højskolen, dækker vi dit køb af orangebilletter (tur/retur). Vi opfordrer til at togbilletterne bookes i et tidsrum, der giver mening i forhold til rundvisningen. Vi dækker maximalt 500 kr. i alt tur/retur. Denne mulighed gælder kun, hvis du har interesse for vores lange ophold. Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, bedes du skrive til kontakt@suhrs.dk på forhånd. Vent med at købe en billet til vi har bekræftet rundvisningen.
Efter rundvisningen sendes et billede af kvitteringen påført dine kontooplysninger, hvorefter vi udbetaler beløbet så hurtigt som muligt. Det er vigtigt du skriver dine konto-oplysninger og dit navn på selve billetten.
Følg desuden gerne med i dagligdagen på vores Instagram og Facebook.
Foreign student?
As a foreign student at Suhrs Højskole you must be prepared for the fact that all teaching is in Danish. Therefore you most be able to speak and understand Danish to a certain degree. Read more here.