Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Suhrs Højskole ligger midt i København i Pustervig 8 – tæt på Kultorvet og Nørreport Station.
Du er meget velkommen til at komme på besøg og få en rundvisning på højskolen. Du kan læse om tilskud til transport længere nede på siden.
Du får mulighed for at mærke stemningen, se faciliteterne og stille alle de spørgsmål, du har lyst til.
Det er en rigtig god idé at booke rundvisningen kl. 10, hvis du gerne vil opleve undervisningen, da eleverne har undervisningsfri efter kl. 15.30.
Vi viser rundt hver uge på følgende tidspunkt:
Tirsdag: kl. 10
Onsdag: kl. 16
Rundvisningen tager 20-30 minutter. Hvis du har en bagkant, må du meget gerne skrive det i bookingen.
Hvis tidspunkterne ikke passer, er du velkommen til at kontakte os, så finder vi en løsning.
Kontakt@Suhrs.dk
Hvis du har spørgsmål her og nu, må du endelig ikke tøve med at kontakte enten Lola eller Louise på Tlf.: 33 12 80 53 mellem kl. 9-14, alle hverdage.
Ferieperioder:
Højskolen holder juleferie mellem jul og nytår, samt sommerferie i ugerne 28, 29, og 30. Vi rundviser ikke i disse uger.
Se værelserne her |
Hej! Jeg hedder Mille, jeg er 26 år, og jeg er dagelev på Suhrs.
Jeg har for nyligt færdiggjort min bachelor i engelsk og valgte at tage et pitstop ophold på Suhrs. Jeg er omstillingsagent, hvor vi fordyber os i madlavning, råvarer og bærerdygtighed. På omstillingsagentlinjen sættes maden i kontekst til den verden, vi lever i, og store samfundsproblematikker tages op med udgangspunkt i maden. Derudover udfordres vi til at gentænke brug af råvarer og til at nørde med de ting, der interesserer os. Jeg synes allerede jeg har fået en meget mere kreativ tilgang til madlavning når det kommer til rester og grøntsagsalternativer, så jeg kan lave retter med udgangpunkt i sæsonens frugt og grønt.
ELEVPORTRÆT
Hvem er det egentlig, der vælger at tage på Suhrs Højskole? I vores nye tema “Elevportræt” kan du læse om vores nuværende og tidligere elever. Gennem deres personlige historier og erfaringer får du et indblik i, hvad der driver dem, deres drømme og deres hverdag her på højskolen. Læs med og bliv inspireret 🤍
#suhrs #suhrshøjskole #højskoleliv #elev #københavn #højskoleelev #elevhøjskole #elever
...
Løbeklubben har igen smagt på fastelavnsboller. Denne gang hos @hartbageri
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #fastelavnsboller #københavn
...
Frokost inspireret af havet 🌊@havhoest spurgte om vi ikke kunne udvikle opskrifter baseret på tang og muslinger, det sagde vi naturligvis ja til! Vi fik blandt andet hjemmelavede wauw baos, tortellini, ravioli, pomfritter med tangdrys, conffiteret muslinger, is, kyosa og chowder 🤌🏼
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv #opskrift #opskrifter #mad #madlavning
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv
...
Fællestur til @havhoest på en smuk solskinsdag ❄️ Vi blev klogere på maritime nyttehaver og regenerativ havedyrkning. Alle linjerne har temadage under titlen “Ud i bølgen blå’. Vi spiser fisk til frokost og laver retter med blåmuslinger.
#suhrs #suhrshøjksole #højskole #havet #havhøst #københavn
...
☠️ surdejskirkegården. Det er ikke alle surdeje, som når at blive til luftige brød og boller. Men i langt de fleste tilfælde lykkes det🔥
#suhrs #suhrshøjskole #surdej #brød #bag #bagning
...
Vi har testet vores grænser og smagsløg i dag 🌶🥵 Fællesfaget ‘Smag på’ smagte på chilier. Vi havde heldigvis rigtig meget creme fraise til at dulme styrken 🔥🔥🔥
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #chili #smagpå
...
WORKSHOP D. 22. Marts på Suhrs Højskole🪡 Visible mending - broderi til dekoration og reparation - kursus for begyndere.
På dette kursus vil du lære at brodere som dekoration eller til reparation. Kurset er for begyndere i at brodere og reparere. Øvede er også meget velkomne. Der vil både være fælles gennemgang og 1:1-vejledning.
Alt afhængig af tempo, kan det ikke garanteres, at du står med et færdigt resultat efter kurset. Kurset er derfor en introduktion til broderi som dekoration og reparation. Du får tilsendt undervisningsmaterialet til din mail efter kurset.
Det bliver en hyggelig og kreativ dag, hvor vi kommer helt ned i gear.
Du afholder selv udgifter til diverse materialer. Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til underviser Louise (ll@suhrs.dk).
Program:
• Perspektivering, hvorfor skal vi reparere i en verden med overflod? Oplæg om genbrug, bæredygtighed, produktion af beklædning, materialelære og underviserens erfaring fra mode – og tekstilbranchen som designteknolog og tekstilformidler.
• Øvelse: Basale broderisting (kontursting, stikkesting, franske knuder m.m.). Når du kan de basale sting, er du godt rustet til at dekorere på egen hånd.
• Øvelse: Broderi som motiv. Vi broderer et kirsebær.
• Øvelse: Visible mending stopning og scotch darning
• Fri leg, hvis tiden er til det. Påbegynd et motiv eller reparér dit medbragte stykke tøj.
Underviser:
Louise Linder arbejder til dagligt med kommunikation og sociale medier på Suhrs Højskole. Sideløbende formidler hun om bæredygtighed og genbrug.
Læs mere på Suhrs.dk
#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #reparation #visiblemending #broderi #broderiworkshop #workshop #darning #broderikursus #broderibegynder #syning #sy #bæredygtighed #grønomstilling #omstilling #københavn
...
OPSKRIFT 📍For ca. 75 kr kan du bage fastelavnsboller til alle vennerne, nærmest uden at få dej på fingrene 🐈⬛ Mille og Akari 🇯🇵viser her, hvordan du bager traditionelle fastelavnsboller med creme. Husk godnatsangen!
16 stk små fastelavnsboller. Hvis du vil have større fastelavnsboller, kan du lave 12 stk.
200 g smør
1,5 dl mælk
25 g
350 g hvedemel
1 knsp groft salt
2 spsk sukker
1 æg
1 portion kagecreme.
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk vand
4 spsk kakao
Smelt smør og hæld mælken i. Blandingen skal være lillefingerlun. Rør gæren i og tilsæt resten. Rør dejen med en ske. Den skal være lind. Lad den hæve til dobbelt str i ca. 30 min - 1 time, alt efter temperaturen i dit køkken. Lav kagecremen.
Creme:
2,5 dl mælk eller fløde
2 spsk sukker
1/2 vaniljestang
2 æggeblommer eller 1 æg
1 spsk majsstivelse.
Bland alle ingredienser i en gryde. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 3 min. Pas på den ikke bliver for varm. Afkøl cremen.
Tænd ovnen. Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant på 30x30 cm. Skær den i 16 kvadrater. Kom 1 spsk creme på. Bøj spidserne mod midten. Klem dejen godt om cremen. Læg bollerne på bageplade med bagepapir. Efterhæv 30 min. Pensl med æg eller lun mælk. Bag midt i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min. Hold øje indtil de er gyldne. Afkøl på en rist.
Rør glasur. Dyb eller brug en ske til at fordele glasuren med. Velbekomme!
Cremeopskrift: Ingeborg Suhr mad
Fastelavnsboller: Inspireret af opskrift fra Ingeborg Suhr mad
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv #bagselv #bag #bagning #fastelavnsboller #fastelavnsboller #fastelavnsbolleopskrift #fastelavnsbolleopskrifter #opskrift #mad #bagning
...
OPSKRIFT BUTTER BLOMKÅL 📍Nem og hurtig aftensmad, lavet fra bunden. Louise og @alberte_maarslet Alberte, som har valgfaget Madkommunikation og SoMe, viser her, hvordan du laver nem og krydret aftensmad. Se også opskriften på raita og hjemmelavede naanbrød, som smager helt suverænt til.
3-4 personer | 35 minutter
Blomkål:
1 blomkålshoved
1 tsk garam masala
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Sovs:
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 spsk smagsneutral olie
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
0,5 tsk spidskommen
2-3 store hakkede tomater
25 gram cashewnødder
2 dl vand
1,5 dl fløde
1 spsk sukker
Salt og peber
30 gram smør
Fremgangsmåde:
Start med at skære/pille 1 blomkålshoved, i videoen blander vi et halvt af hver men man kan sagtens nøjedes med ét. Tilføj derefter krydderierne samt olien og put i ovnen i 15 min på 200° varmluft.
Imens skæres løg, hvidløg & tomater og riv ingefæren. Put smør og olie på en pande, når smør er smeltet og der er gået ca 2 min skal løgene på hvor de steges let og kort efter puttes hvidløgene i. Så tilføjes ingefær og derefter krydderierne som steges i 1 min under omrøring. Tilsæt aå tomater, cashewnødder & vand og lad det simre under låg i 10 min.
Blend herefter sovsen og hæld den tilbage i panden, tilsæt fløde og smag til med salt, peber, sukker og evt lidt lime. Til sidst puttes lidt mere smør i samt den bagte blomkål og rør rundt til godt blandet.
Serveres med ris og valgfri topping.
Opskrift: @rasmussmedstrup
#opskrift #opskrifter #mad #madopskrift #butterblomkål #blomkål #grønt #krydret #krydderier #suhrs #madhøjskole #suhrshøjskole
...
BAG har foldet dej og bagt rustikke baguettes til frokost serveret med hjemmelavet miso-løgsuppe🧅 ...
Løbeholdet har endnu engang smagt på fastelavnsboller. Denne gang var de forbi @kala.bar for at smage @yornas fastelavnsboller, som er gæstelærer i ‘Det søde køkken’ 👅💦 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#suhrs #suhrshøjskole #fastelavn #fastelavnsboller #københavn #fastelavnsbolleløb
...
OPSKRIFT 📍Leo fra 🇳🇴 og Akari fra 🇯🇵 viser på under 10 sekunder, hvordan man laver raita. Vi er fan af Leos norske speak!
Valgfaget “Madkommunikation og SoMe’ klipper, speaker og tekster løs 🌪️ Inden længe kan du også se, hvordan du laver en lækker krydret Butter Blomkål. Vi har allerede lagt en video op med hjemmelavet Naanbrød🍽️
RAITA
1/2 stk agurk
3 dl yoghurt
En bunte mynte
En bunte koriander
Salt, pepper
1 tsk spisskummin
1/2 stk sitron
Kutt Agurk, mynte og koriander fint, rør inn i yoghurten med spisskummin, smak til med salt, pepper og sitron.
Passer bra til en curry!
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #mad #opskrift #opskrifter #madopskrift #madlavning
...
Hvis du bor i Danmark og mere end 100 km fra højskolen, dækker vi dit køb af orangebilletter (tur/retur). Vi opfordrer til at togbilletterne bookes i et tidsrum, der giver mening i forhold til rundvisningen. Vi dækker maximalt 500 kr. i alt tur/retur. Denne mulighed gælder kun, hvis du har interesse for vores lange ophold. Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, bedes du skrive til kontakt@suhrs.dk på forhånd. Vent med at købe en billet til vi har bekræftet rundvisningen.
Efter rundvisningen sendes et billede af kvitteringen påført dine kontooplysninger, hvorefter vi udbetaler beløbet så hurtigt som muligt. Det er vigtigt du skriver dine konto-oplysninger og dit navn på selve billetten.
Følg desuden gerne med i dagligdagen på vores Instagram og Facebook.
Foreign student?
As a foreign student at Suhrs Højskole you must be prepared for the fact that all teaching is in Danish. Therefore you most be able to speak and understand Danish to a certain degree. Read more here.
Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Nogle cookies er nødvendige for at hjemmesiden fungerer optimalt. Disse kan ikke slåes fra.
Hvis du deaktiverer disse cookies, vil vi ikke være i stand til at gemme dine præferencer. Det betyder, at hver gang du besøger denne hjemmeside, skal du aktivere eller deaktivere cookies igen.
Suhrs.dk bruger Analytics og Meta til at forbedre oplevelsen af hjemmesiden og indsamle viden og statistik.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!