Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Vi importerer mere og mere frugt fra hele verden og i Danmark har vi færre og færre frugtplantager på trods af at vi har et perfekt klima til netop frugtproduktion. I lyset af klimakrisen er det store spørgsmål, hvordan vi får flere lokale frugtplantager igen. I Danmark og i EU. Og hvad kræver det at etablere en regenerativ frugtplantage i dag?
Mød Verner Andersen, der dyrker en biodynamisk frugtplantage med mere end 40 forskellige æblesorter, blommer, pærer, kirsebær og meget mere. Der er mere end 1.000 insektarter på gården. Ifølge Verner er det godt for biodiversiteten, og de mange forskellige arter og sorter hjælper hinanden, naturen og frugttræerne. Verners fokus på jordens liv og energi bidrager til mere smag og kraft i frugt og bær. På plantagen findes bistader og fuglehuse, der øger biodiversiteten og støtter op om de naturlige økosystemer.
Verner suppleres af hans elev Thomas, som vil fortælle om Den Regenerative Jordbrugsskole.
Oplægget er delt op i 3 dele med indlagte pauser undervejs:
Del 1: Smagning af biodynamisk most
Del 2: Hvordan laver man most uden at sprøjte den til?
Del 3: Regenerative perspektiver: Hvad kræver det at etablere en regenerativ frugtplantage?
Foredraget er en del af projektet ”Få smag for EU”, der har modtaget støtte fra Europa-Nævnet.
Pris: Gratis men kræver tilmelding. Du bedes skrive til kontakt@suhrs.dk hvis du ønsker at deltage.
Hvis du er forhindret bedes du hurtigst muligt skrive til os, så vi kan nå at videregive billetten.
Tid og sted: Kl. 15.00-18.00 i Pustervig 8, 1126 København K.