Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Suhrs Højskole bygger på en række traditioner og værdier, som er indgroet i hverdagen på højskolen.
Vi lægger særligt vægt på fem værdier, som vi med udgangspunkt i hvidløgets fed har døbt “Suhrs 5 fed”. Hvert enkelt fed har sin egen styrke, og sammen er de 5 fed endnu stærkere.
Vi har i mere end 100 år haft fokus på mad i et bredt perspektiv. Madglæden, sanseligheden, fødevarekvalitet, madhåndværket, madkulturen, æstetikken og fællesskabet omkring maden og måltiderne.
Vi mener, at madforståelse er uhyre væsentlig for vores livskvalitet og livsglæde, og derfor arbejder vi for at skabe rammer, der styrker madglæden gennem kreativ udfoldelse og udfordrende faglig fordybelse.
Derfor er vores faglighed vigtig for os. Vi udtaler os ikke om mad uden at vide hvad vi taler om, og når vi arbejder med mad, hvad enten det er i køkkenet eller gennem projekter eller debatter er vores faglighed dybt indlejret i os. Vi er stolte af vores madfaglighed og vores madglæde.
Vores hus i Pustervig – lige i hjertet af København – er en oase for alle os på Suhrs.
Højskolen er dit hjem, mens du går på Suhrs og dermed din trygge ramme om højskolelivet. En tryghed, vi bruger som basis for at skabe rum til både personlig og faglig udvikling. Her er hjemlighed og storbyliv forenet i et – så du både kan opleve Københavns mange kulturudbud og muligheder, men også vælge bare at smide benene op i sofaen på højskolen med en kop the og en god bog.
Med mad og måltider som omdrejningspunkt for vores undervisning og vores samvær, skabes der stærke og rummelige fællesskaber. Vi er en af landets mindste højskoler – og det er vi stolte af – for det giver os et helt unikt sammenhold, hvor alle lærer hinanden at kende. Når vi laver maden sammen og senere spiser sammen, er det lettere at forstå hinanden, vi mødes over maden og omkring maden. Det er en værdi for os.
På Suhrs Højskole er fællesskabet intimt og nært, og alle bliver set og hørt og lærer hinanden at kende på kryds og tværs – flere er vi ikke.
Vi har en stærk tradition og kærlighed for mad, madhåndværk og måltider.
Vi er nysgerrige på mad og på verden omkring os, og vi ønsker at at bidrage til at udvikle den danske madkultur i en mere sanselig og bæredygtig retning.
På Suhrs lever dynamikken i kontrasterne – kontrasten mellem traditioner og fornyelse, mellem det gammeldags og det moderne, mellem det pulserende storbyliv og hjemligheden på højskolen, mellem teori og praksis, mellem det nære og fjerne, mellem det hyggelige og det ambitiøse, mellem det håndgribelige og det ubegribelige, mellem handlerum og pusterum og mellem fællesskab og individ.
Vi ønsker at favne kontrasterne og bruge dem til at skabe et unikt rum, hvor vi tør eksperimentere og drømme sammen – og hvor der er plads til alle.