Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Hvem er Maria?
Jeg hedder Maria og er fra Bornholm, jeg var 20 år da jeg startede på højskolen. I dag bor jeg på Frederiksberg og har min daglige gang ved en af Danmarks domstole – som elev.
Hvorfor valgte du at tage på Suhrs Højskole?
Efter at have boet på Bornholm hele mit liv var det ved at være tid til, at jeg skulle rykke videre til en storby med henblik på senere at skulle studere. Men hvad gør man, når man stort set intet netværk har i byen og gerne vil finde ud af, hvad byen har at byde på af kulturelle tilbud? Man tager selvfølgelig på højskole lige der, hvor det hele sker! Jeg var egentlig ikke specielt madnørdet, men havde en naturlig interesse for mad og kunne sagtens se mig selv iført et forklæde og med en grydeske i hånden. Heldigvis giver Suhrs plads til maderfaringer på alle niveauer.
Hvornår gik du på Suhrs:
Efterårsholdet 2015.
Boede du på skolen?
Ja – kunne ikke takke nej til muligheden for at bo lige i hjertet af København!
Hvilke hovedfag havde du:
Jeg havde foodtrends og kommunikation. To fag der begge tager dig bag kulisserne på den københavnske madscene for at spotte hvad der for alvor er hot for tiden. For mig var det også en perfekt mulighed for at komme ud og lære byen at kende.
Med foodtrends blev de forskellige bydeles madudbud undersøgt og sammenlignet. Der blev besøgt alt fra hippe kaffebarer på Vesterbro til nitrogen-isbutikker på Nørrebro. I køkkenet havde vi en dag selskab af græshopper og melorme, som blev tryllet til lækre müslibarer og smækre chokoladesnacks.
Turen gik også til Berlin, hvor menuen bl.a. stod på döner-safari, emballagefrie supermarkeder og autentisk street food. Übercool!
På kommunikationsholdet fik vi bl.a. lov til at lege madbloggere for en dag og gik på opdagelse i Torvehallerne, hvor der blev duftet, smagt og vurderet på livet løs. En eftermiddag fik vi endda også lov til at besøge Politikens forlag, hvor vi blev præsenteret for alverdens kogebøger samt processerne bag. Vi fik da også opsnuset lidt cool insider-viden om de forskellige kogebogsforfattere 😉 Alt dette i selskab med vores underviser Marie Jeng, som selv er en af Danmarks sejeste madkommunikatorer.
Hvad er det bedste minde fra dit ophold?
Turen til Italien var simpelthen klasse! Risotto, parmesan, ravioli, trøfler, balsamico, pizza, gelato, chinotto, olivener, mozzarella, pesto, hasselnødder, limoncello og vino i lange baner – what’s not to like? #foodieheaven
Men savner også noget så simpelt som vores onsdagstradition med gruppesofahygge, ’Den Store Bagedyst’ i tv’et og selvfølgelig dertilhørende hjemmelavet kage!
Hvad har Suhrs betydet for hvor du er nu i dit liv?
Opholdet på Suhrs har betydet, at jeg lærte København at kende på en anderledes og sjov måde. Jeg besøger stadig ofte cafeer, restauranter og andre fede steder, som jeg har lært at kende gennem Suhrs. Det har også betydet, at jeg mødte nogle herlige mennesker, som jeg stadig ses med, selvom vi i dag er i gang med vidt forskellige ting. Faktisk mødte jeg også en fyr på Suhrs, som jeg efterfølgende er flyttet sammen med. Det er ingen hemmelighed, at der ofte dufter af mad i vores lejlighed ☺
Hvad er det vigtigste du har lært under dit ophold på Suhrs?
Under opholdet møder man så mange forskellige personligheder, med hver deres planer, ideer, drømme og tanker. Man kan ikke undgå at blive inspireret. Jeg blev overraskende nok især inspireret af dem som accepterede, at man laver fejl engang imellem og dem som bare tog en dag ad gangen. For de var på det tidspunkt mine modsætninger – og de formåede at lære mig, at det hele nok skulle gå så fint uden alle mulige perfektionistiske bekymringer. Efter opholdet er jeg helt sikkert blevet mere afslappet i forhold til egne krav.
Vil du anbefale Suhrs til andre?
Ja – selvfølgelig! Især hvis du lever op til det simple krav om, at ville indgå i et fællesskab med andre unge mennesker på daglig basis samt har en naturlig nysgerrighed for mad og er ivrig efter at lære herom. På Suhrs er der plads til alle – uanset om dit største mål er at skyde det perfekte madbillede til instagram eller om du går og drømmer om, en dag at kunne arbejde på en Michelin-restaurant.
(vil gerne afsløre, at begge ting rent faktisk er gået i opfyldelse for tidligere suhrs-elever) ☺
Jeg kan kontaktes på:
E-mail: mariakofod@live.dk