UGE 27 / Verdenskøkken

Tag på sommerkursus og lær at lave skøn verdensmad !

Hvorfor rejse verden rundt, når du kan holde ferie i skønne Danmark?

 

På kurset kommer du på en kulinarisk rundtur til følgende køkkener:

Sydamerika: Oplev autentiske retter som ceviche og empanadas, og lær om brugen af krydderier og friske råvarer.

Italien: Lær at lave hjemmelavet pasta, simre saucer som Carbonara, og mon ikke vi også kommer omkring tiramisu.

Frankrig : Fordyb dig i franske teknikker og tilbered klassikeren coq au vin samt simple friske garniture.

Herudover skal vi spise en festmiddag  – og så skal vi verden rundt med højskolesangbogen.

 

Alle kan være med, uanset niveau og spisevaner.

Du kan se programmet for kurset længere nede på siden, som vi opdaterer løbende.

Obs. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.

 

Underviser: Frederik Sølver

Frederik er til daglig højskolelærer på vores linje Gastro. Han er uddannet kok og fra Brdr. Price’s dansk/franske bistro, hvor de franske tilberedninger og smage lagde bunden for hans grundkøkken.

 

Vi har et begrænset antal pladser, vent derfor ikke for længe med at tilmelde dig.

TILMELD

 

(Med forbehold for ændringer)

Tag en pause fra hverdagen og brug din sommerferie på højskole. Du får mulighed for at fordybe dig i et spændende emne, være kreativ og blive inspireret på nye måder. Alt er ordnet, så du kan fokusere på at have det sjovt, lære noget nyt og nyde det sociale fællesskab.

Datoer

Kurset er fra den 29. juni – 5. juli 2025.

 

Priser

Kursist ikke boende (dagelev): 5.400 DKK

Kursist boende i dobbeltværelse: 6.900 DKK

Tag dine kollegaer, venner eller familie med på højskole. Hvis I tilmelder jer samtidigt og deler et 3-personers værelse, får I 500 DKK i rabat hver. Rabatten frafalder, hvis én af jer melder fra. Tilmeld dig som “kursist boende i dobbeltværelse” og angiv “rabat” samt navnene på de to, du vil dele værelse med, i bemærkningsfeltet.

 

Da vi har begrænset antal værelser, tilbyder vi ikke enkeltværelser.

I stedet henviser vi til Booking.com eller overnatningsmuligheder såsom:

Wake up Copenhagen

Generator hostel 

Aperon hotel-lejligheder

 

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage. Højskolen har ikke en elevator.

Vi er en højskole med fokus på mad, kreativitet og omstilling.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.

Det får du

  • Spændende foredrag og perspektiver
  • Nye bekendtskaber
  • Plads til kreativitet
  • Indblik i spændende verdenskøkkener
  • Praktisk erfaring med madlavning

Program for kurset
(Med forbehold for tastefejl og ændringer)

 

Søndag den 30/6

Kl. 14.30 Ankomst for boende kursister

kl. 14.45 Ankomst for ikke boende

Kl. 15.00  Velkomst

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

19.00-20.30 Fællesaktivitet

 

Mandag 1/7

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.00 Morgensamling

kl. 9.00-9.30 Pause

Kl. 9.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30 Frokost

Kl. 13.15 Pause

Kl. 14.00 Verdenskøkken

Kl. 16.00-18.00 Pause og kage

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet

 

Tirsdag den 2/7

Kl. 8.30-8.45 Morgenmad

Kl. 8.45-9.00 Morgensamling

Kl. 9.00 – 9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-14.00 Pause

Kl. 14.00-16.00 Verdenskøkken

Kl. 16.00-18.00 Pause og kage

Kl. Fællesaktivitet

 

Onsdag den 3/7

Plan for dagen: Fællesudflugt med de andre sommerkurser.

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

Kl. 8.45-9.00 Morgensamling

Kl. 9-9.30 Pause

Kl. 9.30-16.00 Fællesudflugt

Kl. 16.00-18.00 Pause

Kl. 19-20.30 Fællesaktivitet: Spil og tændt ekspressomaskine

 

Torsdag den 4/7

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

Kl. 8.45-9.00 Morgensamling

Kl. 9.00-9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Friformiddag oplev København

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-14.00 Pause

Kl. 14.00-16.00 Verdenskøkken

Kl. 16.00-18.00 Pause og kage

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet

 

Fredag den 5/7

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

Kl. 8.45-9.00 Morgensamling

Kl. 9.00-9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-14.00 Pause og kage. Fernisering (keramikholdet).

Kl. 14.00 – 16.00 Verdenskøkken

Kl. 18.00 – 18.45 Festmiddag

Kl. 19.00-20.30 Hygge og bar

 

Lørdag den 6/7

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

Kl. 8.45-9.30 Pause

Kl. 10.00 Senest afrejse. Farvel og på gensyn