UGE 27 / Verdenskøkken

Planlæg i dag, hvad du skal bruge din sommerferie 2025 på.

 

Tag på sommerkursus og lær at lave skøn verdensmad !

Hvorfor rejse verden rundt, når du kan holde ferie i skønne Danmark?

 

På kurset kommer du på en kulinarisk rundtur til følgende køkkener:

Sydamerika: Oplev autentiske retter som ceviche og empanadas, og lær om brugen af krydderier og friske råvarer.

Italien: Lær at lave hjemmelavet pasta, den perfekte Carbonara, og mon ikke vi også kommer omkring det italienske dessertkøkken.

Frankrig : Fordyb dig i franske teknikker og tilbered klassikeren coq au vin samt simple friske garniture.

Herudover skal vi spise en festmiddag  – og så skal vi verden rundt med højskolesangbogen.

 

Alle kan være med, uanset niveau og spisevaner.

Du kan se programmet for kurset længere nede på siden, som vi opdaterer løbende.

Obs. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.

 

Underviser: Frederik Sølver

 

Derudover får vi besøg af inspirerende gæsteundervisere såsom pastavirksomheden Laminata.

Frederik er til daglig højskolelærer på vores linje Gastro. Han er uddannet kok og fra Brdr. Price’s dansk/franske bistro, hvor de franske tilberedninger og smage lagde bunden for hans grundkøkken.

 

Vi har et begrænset antal pladser, vent derfor ikke for længe med at tilmelde dig.

TILMELD

 

(Med forbehold for ændringer)

Fordyb dig i et spændende emne, bliv inspireret og mød nye mennesker du deler interesse med

Datoer

Kurset er fra den 29. juni – 5. juli 2025.

 

Priser

Prisen inkluderer udgifter til undervisning, alle måltider og evt. ekskursioner.

Kursist ikke boende (dagelev): 5.400 DKK

Kursist boende i dobbeltværelse: 6.900 DKK

Tag dine kollegaer, venner eller familie med på højskole. Hvis I tilmelder jer samtidigt og deler et 3-personers værelse, får I 500 DKK i rabat hver. Rabatten frafalder, hvis én af jer melder fra. Tilmeld dig som “kursist boende i dobbeltværelse” og angiv “rabat” samt navnene på de to, du vil dele værelse med, i bemærkningsfeltet.

 

Da vi har begrænset antal værelser, tilbyder vi ikke enkeltværelser.

I stedet henviser vi til Booking.com eller overnatningsmuligheder såsom:

Wake up Copenhagen

Generator hostel 

Aperon hotel-lejligheder

 

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage. Højskolen har en del trapper og ikke en elevator.

Vi er en højskole med fokus på mad, kreativitet og omstilling.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.

Det får du

  • Spændende foredrag og perspektiver
  • Nye bekendtskaber
  • Plads til kreativitet
  • Indblik i spændende verdenskøkkener
  • Praktisk erfaring med madlavning

Program for kurset
(Med forbehold for tastefejl og ændringer)

 

Søndag den 29/6

Kl. 14.30 Ankomst for boende kursister

kl. 14.45 Ankomst for ikke boende

Kl. 15.00  Velkomst

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

19.00-20.30 Fællesaktivitet “Om Suhrs Højskole og Ingeborg Suhr” v. Rasmus Willig

 

Mandag 30/7
Tema: Italien

Denne dag får vi besøg af Laminata, som er et lille, passioneret pastaværksted i København, drevet af den italienske kok Riccardo L og hans bedre halvdel Louise. Med base i København producerer Laminata frisk, håndlavet pasta – kendt som pasta fresca – til både private kunder og restauranter. Produktionen foregår fra en ladcykel, der fungerer som et rullende pastaværksted, hvorfra de sælger deres produkter på forskellige lokationer og datoer i København.

Riccardo, oprindeligt fra Sardinien, har en baggrund fra flere internationale køkkener, herunder restauranter i Italien, Australien, London, Grækenland og Tyskland. I 2019 flyttede han til København og arbejdede blandt andet på restauranten 108 og senere som køkkenchef på den italienske restaurant Ché Fè. I dag fokuserer han fuldtid på Laminata, hvor han kombinerer sin erfaring og passion for italiensk madlavning.
Laminata repræsenterer en fusion af italiensk håndværk og dansk iværksætteri, og er et eksempel på, hvordan traditionelle madlavningsteknikker kan bringes til nye markeder med kreativitet og passion. Riccardo taler engelsk (og italiensk), som vi hjælper med at oversætte efter behov, når han viser håndværket.

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.15 Morgensamling

kl. 9.15-9.30 Pause

Kl. 9.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30 Frokost

Kl. 13.15 Pause

Kl. 14.00 Verdenskøkken

Kl. 16.00-18.00 Pause og kage

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet: Fællessang.

 

Tirsdag den 1/7

Tema: Sydamerika

I dag får vi besøg af Kamilla Seidler, som er en dansk kok, der er kendt for sit arbejde med at fremme boliviansk gastronomi. Hun blev uddannet fra Copenhagen Hospitality College og har arbejdet på anerkendte restauranter som Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons og Mugaritz. Seidler blev inviteret af Claus Meyer til at lede restauranten Gustu i La Paz, Bolivia, hvor hun fokuserede på at udvikle en ny boliviansk køkkenstil inspireret af den nordiske madbevægelse. I 2016 blev hun kåret som Latinamerikas bedste kvindelige kok af Latin America’s 50 Best Restaurants.

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.15 Morgensamling

kl. 9.15-9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-14.00 Pause

Kl. 14.00-16.00 Verdenskøkken

Kl. 16.00-18.00 Pause og kage

Kl. 19.00 Fællesaktivitet: Vinsmagning med Jens-Christian, som underviser på linjen ‘Sommelier og bryg” på de lange ophold. Derudover har Jens-Christian arbejdet på Dragsholm Slot, hvor han har været en del af slottets Michelin-stjernede Gourmetrestaurant, og det seneste år også som Head Sommelier med ansvar for vinindkøb.

 

Onsdag den 2/7

Plan for dagen: Fællesudflugt med de andre sommerkurser.

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.15 Morgensamling

Kl. 10.30 Ankomst til Garbolund Vinmarker.

Gåtur i marken. Oplæg om vindyrkningen i Danmark, om Garbolunds natursyn og historier.

Kl. 11.30 Pause og frokost med lokale råvare fra naboerne, gårdslageteriet Kødsnedkeren og Tothavens mikromejeri.

Kl. 13.00 Vinsmagning og besøg i Garbolund vinbar og butik

Ca. Kl. 14.00 Afgang mod København

Kl. 16.00 Kage og eftermiddagskaffe. Espressomaskinen er tændt

Kl. 19-20.30 Fællesaktivitet: Spil og åben bar. Meditation med vores underviser Ene.

 

 

Torsdag den 3/7

Tema: Frankrig

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.15 Morgensamling

kl. 9.15-9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Friformiddag oplev København

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-13.30 Pause

Kl. 13.30-17.30 Verdenskøkken

Kl. 17.30-18.00 Pause

Kl. 18.00-18.45 Aftensmad

Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet: Oplæg

 

Fredag den 4/7

Tema: Frankrig fortsat

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

KL. 8.45-9.15 Morgensamling

kl. 9.15-9.30 Pause

Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-14.00 Pause og kage. Fernisering (keramikholdet).

Kl. 14.00 – 16.00 Verdenskøkken

Kl. 18.00 – 18.45 Festmiddag

Kl. 19.00-20.30 Hygge og bar

 

Lørdag den 5/7

Kl. 8.00-8.45 Morgenmad

Kl. 10.00 Senest afrejse. Farvel og på gensyn

Tag en pause fra hverdagen og brug din sommerferie på højskole - midt i København

Hvad er cookies?

Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.