Planlæg i dag, hvad du skal bruge din sommerferie 2025 på.
Tag på sommerkursus og lær at lave skøn verdensmad !
Hvorfor rejse verden rundt, når du kan holde ferie i skønne Danmark?
På kurset kommer du på en kulinarisk rundtur til følgende køkkener:
Sydamerika: Oplev autentiske retter som ceviche og empanadas, og lær om brugen af krydderier og friske råvarer.
Italien: Lær at lave hjemmelavet pasta, den perfekte Carbonara, og mon ikke vi også kommer omkring det italienske dessertkøkken.
Frankrig : Fordyb dig i franske teknikker og tilbered klassikeren coq au vin samt simple friske garniture.
Herudover skal vi spise en festmiddag – og så skal vi verden rundt med højskolesangbogen.
Alle kan være med, uanset niveau og spisevaner.
Du kan se programmet for kurset længere nede på siden, som vi opdaterer løbende.
Obs. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.
Underviser: Frederik Sølver
Derudover får vi besøg af inspirerende gæsteundervisere såsom pastavirksomheden Laminata.
Frederik er til daglig højskolelærer på vores linje Gastro. Han er uddannet kok og fra Brdr. Price’s dansk/franske bistro, hvor de franske tilberedninger og smage lagde bunden for hans grundkøkken.
Vi har et begrænset antal pladser, vent derfor ikke for længe med at tilmelde dig.
(Med forbehold for ændringer)
Kurset er fra den 29. juni – 5. juli 2025.
Prisen inkluderer udgifter til undervisning, alle måltider og evt. ekskursioner.
Kursist ikke boende (dagelev): 5.400 DKK
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.900 DKK
Tag dine kollegaer, venner eller familie med på højskole. Hvis I tilmelder jer samtidigt og deler et 3-personers værelse, får I 500 DKK i rabat hver. Rabatten frafalder, hvis én af jer melder fra. Tilmeld dig som “kursist boende i dobbeltværelse” og angiv “rabat” samt navnene på de to, du vil dele værelse med, i bemærkningsfeltet.
Da vi har begrænset antal værelser, tilbyder vi ikke enkeltværelser.
I stedet henviser vi til Booking.com eller overnatningsmuligheder såsom:
Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage. Højskolen har en del trapper og ikke en elevator.
Vi er en højskole med fokus på mad, kreativitet og omstilling.
Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.
Søndag den 29/6
Kl. 14.30 Ankomst for boende kursister
kl. 14.45 Ankomst for ikke boende
Kl. 15.00 Velkomst
Kl. 18.00-18.45 Aftensmad
19.00-20.30 Fællesaktivitet “Om Suhrs Højskole og Ingeborg Suhr” v. Rasmus Willig
Mandag 30/7
Tema: Italien
Denne dag får vi besøg af Laminata, som er et lille, passioneret pastaværksted i København, drevet af den italienske kok Riccardo L og hans bedre halvdel Louise. Med base i København producerer Laminata frisk, håndlavet pasta – kendt som pasta fresca – til både private kunder og restauranter. Produktionen foregår fra en ladcykel, der fungerer som et rullende pastaværksted, hvorfra de sælger deres produkter på forskellige lokationer og datoer i København.
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
KL. 8.45-9.15 Morgensamling
kl. 9.15-9.30 Pause
Kl. 9.30 Verdenskøkken
Kl. 12.30 Frokost
Kl. 13.15 Pause
Kl. 14.00 Verdenskøkken
Kl. 16.00-18.00 Pause og kage
Kl. 18.00-18.45 Aftensmad
Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet: Fællessang.
Tirsdag den 1/7
Tema: Sydamerika
I dag får vi besøg af Kamilla Seidler, som er en dansk kok, der er kendt for sit arbejde med at fremme boliviansk gastronomi. Hun blev uddannet fra Copenhagen Hospitality College og har arbejdet på anerkendte restauranter som Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons og Mugaritz. Seidler blev inviteret af Claus Meyer til at lede restauranten Gustu i La Paz, Bolivia, hvor hun fokuserede på at udvikle en ny boliviansk køkkenstil inspireret af den nordiske madbevægelse. I 2016 blev hun kåret som Latinamerikas bedste kvindelige kok af Latin America’s 50 Best Restaurants.
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
KL. 8.45-9.15 Morgensamling
kl. 9.15-9.30 Pause
Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken
Kl. 12.30-13.15 Frokost
Kl. 13.15-14.00 Pause
Kl. 14.00-16.00 Verdenskøkken
Kl. 16.00-18.00 Pause og kage
Kl. 19.00 Fællesaktivitet: Vinsmagning med Jens-Christian, som underviser på linjen ‘Sommelier og bryg” på de lange ophold. Derudover har Jens-Christian arbejdet på Dragsholm Slot, hvor han har været en del af slottets Michelin-stjernede Gourmetrestaurant, og det seneste år også som Head Sommelier med ansvar for vinindkøb.
Onsdag den 2/7
Plan for dagen: Fællesudflugt med de andre sommerkurser.
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
KL. 8.45-9.15 Morgensamling
Kl. 10.30 Ankomst til Garbolund Vinmarker.
Gåtur i marken. Oplæg om vindyrkningen i Danmark, om Garbolunds natursyn og historier.
Kl. 11.30 Pause og frokost med lokale råvare fra naboerne, gårdslageteriet Kødsnedkeren og Tothavens mikromejeri.
Kl. 13.00 Vinsmagning og besøg i Garbolund vinbar og butik
Ca. Kl. 14.00 Afgang mod København
Kl. 16.00 Kage og eftermiddagskaffe. Espressomaskinen er tændt
Kl. 19-20.30 Fællesaktivitet: Spil og åben bar. Meditation med vores underviser Ene.
Torsdag den 3/7
Tema: Frankrig
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
KL. 8.45-9.15 Morgensamling
kl. 9.15-9.30 Pause
Kl. 9.30-12.30 Friformiddag oplev København
Kl. 12.30-13.15 Frokost
Kl. 13.15-13.30 Pause
Kl. 13.30-17.30 Verdenskøkken
Kl. 17.30-18.00 Pause
Kl. 18.00-18.45 Aftensmad
Kl. 19.00-20.30 Fællesaktivitet: Oplæg
Fredag den 4/7
Tema: Frankrig fortsat
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
KL. 8.45-9.15 Morgensamling
kl. 9.15-9.30 Pause
Kl. 9.30-12.30 Verdenskøkken
Kl. 12.30-13.15 Frokost
Kl. 13.15-14.00 Pause og kage. Fernisering (keramikholdet).
Kl. 14.00 – 16.00 Verdenskøkken
Kl. 18.00 – 18.45 Festmiddag
Kl. 19.00-20.30 Hygge og bar
Lørdag den 5/7
Kl. 8.00-8.45 Morgenmad
Kl. 10.00 Senest afrejse. Farvel og på gensyn