Jenschristian Christensen

Mit navn er Jenschristian.

Siden 2017 har jeg arbejdet på Dragsholm Slot, hvor jeg i de sidste 3 år har været en del af slottets Michelin-stjernede Gourmetrestaurant, og det seneste år også som Head Sommelier med ansvar for vinindkøb. Derudover har jeg rejst og udforsket verden, arbejdet i Grønland, Australien og på en lille ø i det malaysiske øhav. Det har været fantastisk og jeg elsker at forbybe mig i forskellige verdenskøkkener, spændende teknikker og indgangsvinkler til gastronomien.

Min passion i forhold til vin er på mange måder livet: Det er alle de smage og aromaer, der kommer til udtryk så snart man leger med levende organismer. Det skaber ikke kun nye sanseindtryk nu og her, men skaber også et produkt som kan leve og udvikle sig over tid, hvad end der er i en vin, saft eller madvarer.
Vinen er blot en oplagt indgangsvinkel og et af de steder, hvor fermenteringen påvirkning kommer bedst til udtryk, men der er en hel verden ud over de spændende levende drikke, som lige så meget fanger min interesse.

 

Jeg har derudover altid været fascineret af landbrug og jeg synes der er noget enormt romantisk og givende ved tanken om at man kan skabe næring og smag ud af jorden. I vinens verden er der endnu et lag i form af vinifikation, som skaber endnu et lag af smage, dufte og liv, og det aspekt gjorde emnet endnu mere interessant.
Den sidste brik faldt på plads, da jeg oplevede det perfekte mad- og vinmatch, hvilket gav mig lysten til at give samme oplevelse videre til andre.

 

Jenschristian underviser på linjen Sommelier & Bryg