Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Står bag Stedet
Hvornår gik I på Suhrs, hvilken linje valgte I og hvorfor tog I på (mad)højskole?
Vi gik på Suhrs i foråret 2023. Vi valgte begge omstillingsagent-linjen, men jeg (Line) havde Gastro i første forløb, og skiftede da jeg synes det var vigtigt at der altid var fokus på hvor maden kommer fra og et mere bæredygtigt perspektiv på maden. Vi valgte Suhrs Højskole for at udforske maduniverset og møde ligesindede med samme interesse for madlavning, som vi helt klart også gjorde.
Hvordan vil I beskrive Suhrs med få ord?
Når vi tænker på Suhrs tænker vi på et rummeligt sted med plads til alle og frie muligheder for at udfolde sig i køkkenet. Vi fik lov til at være kreative og prøve (næsten) alle de ideer vi havde lyst til, både gode og mindre gode.
Er der noget bestemt I har lært på Suhrs, som I har kunne bruge i jeres uddannelses- og karrierevalg?
Vi har lært alt fra fermentering til at holde pop-up middage. Derudover har vi lært hvad glæden ved at lave mad til andre kan give, og fællesskabet der opstår når man samles om et måltid. Det har inspireret os til at lave vores egne langbordsmiddage, der samler folk og skaber fællesskab på samme måde som vi oplevede det på Suhrs.
Hvad beskæftiger I jer med på nuværende tidspunkt og hvordan fandt I modet til dette ?
Ved siden af studie og andet arbejde, har vi det vi kalder Stedet, hvor vi i øjeblikket laver langbordsmiddage på Garbolund vingård. Med at holde langbordsmiddage ønsker vi, at skabe et fællesskab og sætte fokus på fra jord til bord konceptet med de simple råvarer i centrum.
Suhrs gav os helt klart nogle redskaber, der gjorde os mere trygge i køkkenet og gav modet til at hoppe ud i nye udfordringer. Vi var ikke bange for at afprøve vores idé og heller ikke bange for at fejle. Suhrs gav os tankegangen om at det nok skal gå, og hvis man fejler, lærer vi noget af det også.
Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for jer?
Vi har ikke så mange typiske arbejdsdage i forbindelse med Stedet, da det stadig er meget nyt og under konstant udvikling. Op til vores seneste pop-ups har vi nogle dage forinden kørt ud til diverse lokale producenter og gårde for at hente de råvarer vi vil bruge. Vi elsker at finde nye gårde, snakke med producenterne og lære om hvor råvarerne kommer fra da det har stor betydning for maden vi laver. Derudover bruger vi en dag i køkkenet hvor vi prepper og gør alt klar til pop-up.
Hvad er det bedste ved jeres karrierevej?
De uddannelser vi er i gang med og ønsker at tage håber vi vil give os gode muligheder for at kunne arbejde med mad på forskellige måder. Både udvikling, produktion og måske muligheden for at have vores eget sted en gang.
Hvilken uddannelse har I?
Jeg (Line ) læser til fødevareingenør på KU og Dina starter studie til efteråret og har søgt ind på Design og Entrepenørskab på KEA og Grøn Madhåndværker på HRS.
Er der et bestemt fag/ oplevelse I vil anbefale eller fremhæve ved Suhrs?
Vi var begge helt vilde med den pop-up vi lavede på Øens have med omstillingsagent-linjen. Hvor vi selv var med til at udvikle menuen og finde råvarer fra forskellige gårde.
Hvilket godt råd vil I give kommende elever på Suhrs Højskole?
Hav en notesbog til at skrive alt det du lærer ned, og bare vær tilstede i nuet for tiden går stærkt.
Hvordan drømmer I om at den fremtidige madscene ser ud og er der noget bestemt I går op i eller som I ønsker ændret?
Vi drømmer om at der bliver mere plads til små producenter, der dyrker jorden på den mest skånsomme måde, og at det bliver mere tilgængeligt for forbrugerne
Kan I anbefale en bestemt (koge)bog, mad podcast etc?
Vi vil anbefale Tartine bread af Chad Robertson (og alle de andre bøger han har lavet) Det er en virkelig god bog til dem der er surdejs-interesserede og med gode opskrifter til hvordan man kan få brugt brødrester.