Højskoleaften med Det Etiske Råd: Kan vi bare afvise GMO?

Onsdag den 4. april

Suhrs Højskole inviterer i samarbejde med Det Etiske Råd til en spændende højskoleaften om GMO – genetisk modificerede afgrøder.

GMO har i mange år været diskuteret og udskældt, men spørgsmålet er, om fremtidens GMO’er måske kan afhjælpe nogle klimaproblemer eller bidrage til at skaffe mad til en hastigt voksende global befolkning?

Der sker meget på GMO-området i disse år, og det er derfor vigtigt, at vi fortsat taler om emnet og bliver klogere på fordele og ulemper.

Denne aften viser vi helt eksklusivt den anmelderroste, amerikanske film Food Evolution, som tager fat i GMO-problematikken og præsenterer både kritiske og positive stemmer i GMO-debatten. Filmen forklarer den videnskabelige fakta på området, og den viser eksempler på GMO, som ikke er udviklet af store, multinationale firmaer, men af uafhængige universitetsforskere for at løse problemer for fattige bønder i udviklingslandene.

Det Etiske Råds formand, Gorm Greisen, vil byde velkommen og præsentere filmen. Filmen varer halvanden time, og der vil efterfølgende være mulighed for at debattere filmens pointer og dine generelle tanker om GMO.

Du kan se traileren til Food Evolution og læse mere om filmen her.

Dato og tid: Onsdag den 4. april kl. 19-21

Pris: Gratis (men du skal bestille en plads via Billetto)

Adresse: Pustervig 8, 1126 København K.

Læs mere om arrangementet på Facebook.

Højskoleaftener på Suhrs

Den første onsdag i hver måned inviterer Suhrs Højskole indenfor til et åbent foredrag med en aktuel person omkring mad, gastronomi, råvarer eller noget helt fjerde.

Vi glæder os til at se dig!

Det Etiske Råd og GMO

Det Etiske Råd afholder sammen med det norske Bioteknologiråd et debatmøde om GMO den 2. maj. Til mødet vil det blandt andet blive debatteret, om genteknologi skal have en rolle i forhold til bæredygtig fødevareproduktion i Danmark.

Du kan læse mere om arrangementet her.