25/8 Copenhagen Cooking X Suhrs Højskole

Copenhagen Cooking – Smagninger på Suhrs Højskole

Suhrs er vært for 4 smagninger under Copenhagen Cooking.
Vi har fundet de fremmeste og mest passionerede eksperter på hver deres områder.

Smag på kartofler, eddike, chokolade og/eller naturvin.
Alle smagninger afholdes torsdag den 25. august hhv. kl. 16.30 og kl. 19.
Der er mulighed for at deltage i fællessang forud for smagningerne kl. 16.30

Derudover har vi en lille bar med salg af vin og nonalkoholiske drikke, fremstillet af elever på Suhrs Højskole, der er åben før, under og efter smagningerne.

Billetterne købes via Copenhagen Cooking, se link herunder.

Vi glæder os til at smage med jer.

 

Smag på kartofler:

Kom til en eftermiddag fyldt med smag og læring med kartoffelavler Leon Johansen fra Hyldemarken ved Slagelse.

I Danmark dyrkede vi engang et hav af forskellige kartoffelsorter – langt flere end vi gør i dag. Mange af sorterne røg ud af produktionen efter krigen, da vi begyndte at bruge traktorer og maskiner i landbruget. Leon Johansen fra det lille gartneri Hyldemarken har lagt mange af de gamle sorter i jorden, og i samarbejde med blandt andet Nordisk Genbank genopdager han sorterne og opkvalificerer dem til brug i køkkenet og til dyrkning.

Til kartoffelsmagningen vil du undervejs få tips til dyrkning og produktion af kartofler, samtidig med at du har mulighed for at smage på forskellige sorter.

Køb billet

 

Smag på eddike:

Eddike er et fantastisk element i køkkenet, og er både en kompliceret kunst at fremstille og samtidig også en helt naturlig proces, man kan anvende i sit eget køkken.

Mathias Skovmand, adjunkt i madkundskab på læreruddannelsen og hobbyvinbonde, præsenterer fremgangsmåderne til de klassiske balsamiske årgangseddiker med lagring på adskillige træfade og videnskabelig styring – men giver også en indføring i, hvordan du selv kan fremstille og smagssætte eddiker fra simple lager- og vineddiker til eget brug.

Køb billet

 

Smag på chokolade:

Mikkel Friis Holm, stifter af Friis-Holm og verdensmester i flere chokoladekatagorier, indfører dig i den ædle kunst at lave chokolade fra dyrkning over høst og fermentering og til bønnerne ender på hans chokoladefabrik i Herslev bliver til verdens bedste chokolader.

Køb billet

 

Smag på naturvin:

Du skal smage “usminkede” vine og høre hvordan naturvin adskiller sig fra fx økologisk og biodynamisk vin. Hvad sker der i marken og hvad sker der i kælderen, når man begynder at arbejde med, i stedet for imod naturen? – og kan svovl helt undværes i vinproduktionen? Christopher Melin, med mange års erfaring i vinindkøb, indfører jer i naturvinens univers.

Til smagningen vil du undervejs få tips til dyrkning, produktion og fremstilling af naturvin. Derudover har du mulighed for at smage på forskellige naturvine undervejs.

Køb billet