22/4 Ingeborgs Salon - Immanuel Kant

Ingeborgs Salon

Lær at blande en sennep, sådan som Kant gjorde til hvert frokostmåltid, som han for øvrigt aldrig indtog alene. For samtalen var en del af måltidet for Immanuel Kant.

Mange af Kants tanker er ældet med ynde og de udfordringer og problemer, han forsøgte at løse for 300 år siden, er næsten alle fortsat aktuelle i dag. Vi kigger på Kants etik – med afsæt i det berømte kategoriske imperativ – og spørger, hvor vores samfundsmoral og etiske debatter står i dag. Er der plads til dyr, planter og natur i en kantiansk verden?

Vi gentænker hovedpointerne i Kants essays ”Til den evige fred” og ”Hvad er oplysning?” som afsæt til en diskussion af alt fra Donald Trumps genkomst, krigen i Ukraine og betydningen af internationale organisationer som FN og EU.

Filosof og praktiserende kantianer, Finn Guldmann, og EU-ekspert og cand.mag. i filosofi, Rasmus Nørlem Sørensen, guider os gennem det faglige indhold, der blandt andet tæller oplæg ved gæstestjerne og superkantianer Carsten Fogh Nielsen.

Suhrs Højskole står for at servere Kants yndlingsret ”Königsberger Klopse” (østpreussiske kødbøller med hvid sovs og kapers), der til lejligheden er piftet op med en rødbederåkost. Det er muligt at bestille vegetarisk.

Tilmelding nødvendig da der er begrænset antal pladser.

 

Finn Guldmann er ekstern lektor i filosofi ved Roskilde og Københavns Universitet. Forfatter til flere bøger om blandt andet medicinsk etik, erkendelsesteori og sprogfilosofi. Har en særlig passion for Immanuel Kants værk og tænkning, som han har undervist i gennem flere årtier.

Rasmus Nørlem Sørensen er cand.mag. i filosofi (i sin tid elev af Finn Guldmann på RUC) og socialvidenskab, forfatter til mere end 20 bøger om EU og europæisk politik. Arbejder til dagligt som EU-analytiker og politisk kommentator.

Carsten Fogh Nielsen er ekstern lektor ved Syddansk Universitet, forsker i tysk idealisme – og har en helt særlig passion for Kant, han ofte deler ud af i både medierne og på tænkningens skrå brædder. Bedste bud på en filosofisk superhelt på dansk jord.

 

Pris: 180 DKK for entré og aftensmad. Vin og kaffe/the kan tilkøbes.

Tid: Mandag den 22. april 2024 kl. 17.30-20.00.

Sted: Suhrs Højskole, Pustervig 8. 1126 København K – tæt på Nørreport st.

 

Køb billet