TOPPEN
Om Suhrs Højskole

Historie

Suhrs Højskole udspringer af den gamle Suhrs Husholdningsskole, der blev etableret af Ingeborg Suhr til borgerskabets kvinder helt tilbage i 1901. Husholdningsskolen havde fra start af fokus på madkvalitet, æstetik og omtanke for omverdenen og miljøet.

Suhrs Husholdningsskole var meget populær blandt især borgerskabets kvinder i København og omegn, og i 1905 begyndte Husholdningsskolen derfor at gennemføre et-årige uddannelser til husholdningsskolelærerinder.

I 1960 blev skolen delt i to dele – Suhrs Husholdningsskole og Suhrs Seminarium. I 2008 blev Suhrs Seminarium en del af ernærings- og sundhedsuddannelserne under Professionshøjskolen Metropol, mens Suhrs Husholdningsskole forblev selvstændig.

I 2010 blev det besluttet at ændre husholdningsskolens navn, identitet og skoleform, og i 2011 overgik skolen derfor til at være en folkehøjskole med fokus på mad og gastronomi.

Suhrs Højskole er nu Danmarks eneste madhøjskole, med en beliggenhed midt i København. Hos os har mad mange forskellige facetter. Mad er ikke bare madlavning, men også smagssammensætninger, sundhed, kommunikation, eventopbygning, gastronomi, oplevelser, æstetik og råvarer og måske udgangspunktet for et iværksættereventyr. De fleste elever på skolen er mellem 20-25 år, og interesserer sig for mad på vidt forskellige planer og inden for vidt forskellige områder. På skolen får de et fællesskab omkring mad, og mulighed for at nørde maden sammen. Man behøver ikke være specialist inden man starter, på Suhrs er både eksperter og nybegyndere velkomne.

Undervisningen på skolens lange kurser veksler mellem hovedfag, valgfag og fælles projekter, fag og events – samt en unik kulinarisk rejse til Italien. Dagligdagen på højskolen er selvfølgelig fyldt med mad, men som højskole er den selvfølgelig også fyldt med højskolesangbøger, højskoleeftermiddage, samfundsdebat, fællesmiddage, fester og tid til fordybelse.

Højskolen holder stadig til i de historiske lokaler i Pustervig 8 i det centrale København lige ved Kultorvet, hvor skolen har ligget i over 100 år. De gamle lokaler er dog blevet nyrenoveret og indeholder nu to store moderne køkkener, et kreativt værksted og en elevlounge. Man kan selv vælge om man vil bo på højskolen, det er cirka halvdelen af eleverne der bor her, men alle har samme adgang til fællesaktiviteter og man kan spise alle sine måltid på skolen.

Udover vores lange kurser udbyder højskolen også flere korte kurser om året, en del aftenkurser og gastronomisk teambuilding og madforedrag.