TOPPEN

Movetrition

Movetrition – et sundt og aktivt liv med bevægelse, ernæring og maden, der passer til.

I Movetrition vil vi udforske og udvikle måderne at leve et sundt og aktivt liv midt i storbyen. I det nye hovedfag vil vi udfordre rammerne for fysisk udfoldelse i byrummet.

Et sundt og aktivt liv 

Faget vil rumme forskellige former for fysisk aktivitet, der har det til fælles, at København er ideel som “legeplads”. Funktionel træning, hvor du styrker og træner de enkelte dele af kroppen, kan udfoldes både indendørs og udendørs og med forhåndenværende redskaber. Bouldring er klatring med fokus på  bevægelsesmønstre på mere eller mindre lodrette flader, men hvor det ikke er højden, der tæller. Her har København flere indendørscentre at tilbyde. Parkour handler om at udfolde sig fysisk i de mange rum, byen tilbyder.

Blandt det moderne menneskes største udfordringer er, hvordan vi kan leve et sundt og aktivt liv midt i storbyen. Den erhvervskarriere, de fleste i dag kan se frem til, er stillesiddende. Når der så også skal være plads til at nyde rigelig med lækker mad, skal der også brændes nogle kalorier af. Fitnesskulturens svar på denne udfordring forekommer os al for individuel og mekanisk. Det vil vi gerne udfordre, så den fysiske udfoldelse bliver mere naturlig, kreativ og frem for alt social.

Eksperimenter med din krop

Faget kombinere forskellige urbane træningsmetoder med basal viden om kroppen og dens behov ift. anatomi, fysiologi og ernæring. I køkkenet på Suhrs skal der eksperimenters med velsmagende mad, der forholder sig til at leve et sundt og aktivt liv i storbyen.

Elever, der vælger Movetrition som hovedfag, kan fx også vælge valgfag som Ernæring og Sundhed, Urban Vandsport og Storbyindianer. I Sundhed og Ernæring forholder vi os til generelle sundhedsanbefalinger og tager vores opfattelse af sundhed op til diskussion. I Urban vandsport er det Københavns ideelle forhold for blandt andet kajaksejlads og SUP (Stand up padling) vi udnytter, mens Storbyindianer er et nyt valgfag, der udforsker naturen og naturelementerne omkring København.

Mød vores undervisere

Kasper Winther og Hans Eli Iversen underviser i Movetrition.