Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Tag på sommerkursus og lær at lave skøn mad fra hele verden!
Bløde majstortillas, sprøde pizzabunde, sød hjemmelavet is, japanske onigiri og smagfulde krydderier– verdensmad er mangfoldig og fantastisk.
Og det er dét vi skal dykke ned i på madlavningskurset ‘Verdenskøkken.’
På kurset kommer du med dygtige kokke på en kulinarisk rundtur til forskellige køkkener, som f.eks. det marokkanske og japanske. Du vil også lære tips til den perfekte italienske pizza af pizzaeksperten Gorm Wisweh.
Du lærer helt nye køkkenteknikker. Og får smags-, duft- og opskriftinspiration med hjem, som du kan bruge hver dag – resten af livet.
Herudover skal vi til vinsmagning, spise frokost ude i byen, kreere en festmiddag – og så skal vi verden rundt med højskolesangbogen.
Alle kan være med, uanset niveau og spisevaner. Du kan se programmet for kurset længere nede på siden.
Obs. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.
Kursusleder: Kirsten Høgh Fogt – fhv. viceforstander på Suhrs.
Kirsten er uddannet på Suhrs Seminarium og medforfatter på kogebogsserien “God mad let at lave”. Interessen for mad og de gode råvarer har altid været en stor del af Kirstens liv.
Vi udbyder også et kursus i uge 26. Du kan læse mere om kurset Smag på havet her.
Kurset kører fra den 2. juli – 8. juli, 2023.
Kursist ikke boende: 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse: 7.900 dkk
Studiepris og elevforeningspris for personer under 30 år: 3500 dkk (boende på sovesal eller dagelev). Bemærk vi kun har begrænset pladser til nedsat pris*
Efter tilmeldingen sendes et billede af studiekortet eller elevforeningsindmeldelse til kontakt@suhrs.dk.
*På nuværende tidspunkt har vi venteliste til nedsat pris, på kurset Verdenskøkken.
Søndag den 2/7
14.00: Ankomst og indkvartering
15.00: Velkomst med sang.
15.45: Køkken-intro. Vi går i køkkenet og laver pizzaer som italienerne med Gorm Wisweh.
18.00: Aftensmad
19.30: Hygge og kaffe på Kvisten
Mandag 3/7
8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Mexicansk verdenskøkken med Fabian Galindo
12.30: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Mexicansk verdenskøkken fortsat
18.00: Mexicansk aftensmad
19.30: Suhrs højskole – fortid og nutid med forstander Lars Sonne-Hansen
Tirsdag den 4/7
8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Marokkansk verdenskøkken
12.30: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Marokkansk verdenskøkken fortsat
18.00: Marokkansk aftensmad
Friaften. Mulighed for at udforske nærområdet og byens mangfoldighed.
Onsdag den 5/7
8.30: Morgensamling i Rundetårn, Bibliotekssalen
9:00 Morgenmad på højskolen
10.00: Friformiddag
11.30 Fransk frokost ude i byen. Vi mødes på restauranten “Bistro Pastis” Gothersgade 52.
14.30: Smag på honning fra forskellige steder i verden med Katrine Klinken (På kvisten). Kogebogsforfatter, kok og indehaver af Honningbutikken i Jægersborggade.
17.00: Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt om Den nye verdens vine. Vi mødes ved Gammel Mønt 4.
19.30: Aftensmad af Suhrs huskok
Torsdag den 6/7
8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Hjemmelavet is med Thorkil Boisen
12.30: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Hjemmelavet is med Thorkil Boisen
18.00: Aftensmad af Suhrs huskok
19.30 – 21.00: Sangaften “Verden rundt i Højskolesangbogen” v. huspianist Kristian Bach
Fredag den 7/7
9.30: Morgenmad og morgensamling
11.00: Det japanske køkken med Takashi Saito
13.30: Japansk frokost (Onigiri)
15.00: Det japanske køkken fortsat
19.00: Japansk festmiddag og hygge
Lørdag den 7/7
10.00: Farvel-brunch
Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage.
Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.
Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.