Madlavningskursus: Smag på havet

Tag på sommerkursus på højskole og nyd skøn mad fra havet!

På dette kursus skal vi lave dansk, fransk og japansk mad med fisk, tang og skaldyr. Vi kommer også omkring det grønne køkken.

Kurset byder på tangsafari på Sjællands Odde med Dansk Tang, østerssmagning med bobler, besøg hos Havhøst, der dyrker muslinger og tang i Københavns havn og en spændende talk med filosof Daniel Flendt Dreesen.

På dette sommerkursus lærer du at tilberede, håndtere, tilsmage og frem for alt bruge fisk og skaldyr, når du laver mad. Du kommer i køkkenet med dygtige kokke, der er gode til at lære fra sig – og bliver klogere på bæredygtigt havbrug.

Vi skal også kreere en skøn festmiddag. Og så skal vi selvfølgelig synge højskolesange, nyde København og spise en masse god mad.

Alle kan være med, uanset niveau og spisevaner.

Du kan se det spændende program længere nede på siden.

Kursusleder: Viceforstander  Laura Troi.
Laura er uddannet miljøformidler og planlægger fra RUC, og har gennem en årrække arbejdet med bæredygtig byudvikling og kultur i praksis. Lauras motivation er at gøre den grønne omstilling til noget sjovt, konkret og lækkert, og derfor har hun blandt andet været med til at udvikle det grønne kulturhus Bioteket og Concitos GRO SELV.

Obs. Billederne er eksempler, og ikke nødvendigvis retter vi kommer til at lave på kurset.

Vi udbyder også et kursus i uge 27. Du kan læse mere om kurset Verdenskøkken her.

Tilmeld dig her

Datoer

Kurset kører fra den 25. juni – 1. juli, 2023.

Priser

Kursist ikke boende: 5.000 dkk
Kursist boende i dobbeltværelse: 6.600 dkk
Kursist boende i enkeltværelse: 7.900 dkk
Studiepris og elevforeningspris for personer under 30 år: 3500 dkk (boende på sovesal eller dagelev) VENTELISTE
Efter tilmeldingen sendes et billede af studiekortet eller elevforeningsindmeldelse til kontakt@suhrs.dk. Bemærk vi kun  har begrænset pladser til nedsat pris*.

*På nuværende tidspunkt har vi venteliste til nedsat pris på kurset Verdenskøkken.

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage.

Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.

Program for kurset
(Med forbehold for ændringer)

Søndag den 25/6

14.00: Ankomst og indkvartering
15.00: Velkomst med sang og køkenintro. Vi går i køkkenet og laver vores første måltid.
18.00: Aftensmad
19.30: Hygge og kaffe på Kvisten / kort om Suhrs historie og sange fra højskolesangbogen.

Mandag 26/6

8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Køkkenskole. Retter med grønt, fisk og skaldyr med Frederik Sølver – kok fra BrdrPrice.
12.30: Frokost V. Suhrs huskok
15.00: Besøg hos Havhøst i Københavns havn. Havhøst dyrker muslinger og opretter maritime nyttehaver i hele Danmark.
18.00: Aftensmad med muslinger af Suhrs huskok
19.30: Blå sange fra den blå højskolesangbog

Tirsdag den 27/6

8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Samtalecafé
12.30: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Smag på østers med et glas bobler og hør Troels Wurtz, fra Fiskerikajen, fortælle om dansk fiskeri
18.00: Grøn aftensmad af Suhrs huskok
19.30: Vinsmagning  – om at matche mad til vin. Hos Kongelig hofleverandør Kjær Sommerfeldt

Onsdag den 28/6

8.30: Morgenmad og morgensamling. Fællessang på Hovedbiblioteket.
10.00: Friformiddag
12.00: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Tur til Sjællands Odde. Tangsafari hos Dansk tang. Træk i waders og prøv en vandkikkert, eller nyd stranden og lær om tang til tangsafari.
18.00: Middag på stranden på Sjællands Odde. 

Torsdag den 29/6

8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Japansk køkkenskole med Saito
12.30: Japansk frokost
15.00: Oplæg om livet under overfladen ved filosof Daniel Flendt Dreesen. Fortællinger om havet fra en filosofisk, historisk og aktivistisk vinkel.
18.00: Aftensmad af Suhrs huskok
19.30: Gåtur til havnen med aftenbadning

Fredag den 30/6

8.30: Morgenmad og morgensamling
10.00: Fiskefavoritter fra det franske bistrokøkken med forstander og kok Lars Sonne Hansen
12.30: Frokost af Suhrs huskok
15.00: Fransk bistro fortsat. Forberedelse til festmiddag. “Bord dæk dig” – hvad gør et godt måltid og hvordan sættes scenen omkring det?
18.00: Festmiddag og hygge

Lørdag den 1/7

10.00: Brunch og afslutning med sang