Talks og workshops Priser og datoer Inspirerende undervisere Tilmeld 3-6 mdr.

Højskoleophold på 3 – 6 måneder
Bo hjemme eller på højskolen midt i København
Vi har et begrænset antal pladser og værelser

Du behøver ikke at have erfaring med at lave mad, og vi har hverken eksaminer eller karakterer

Den 29. Maj holder vi Åbent hus med fællesspisning
Kræver tilmelding Ring til os på Tlf. 33 12 80 53 alle hverdage mellem kl. 9 -14, hvis du har spørgsmål

Tilmeld Åbent hus

Tag en spontan beslutning
og bliv en del af fællesskabet

Har du spørgsmål eller vil du på en rundvisning? Ring til os på Tlf. 33 12 80 53 alle hverdage mellem kl. 9 -14 eller book en rundvisning her på siden

"Jeg har lært, at alderen er ligegyldig, når kærligheden til mad er i fokus. Jeg var lidt nervøs for at være ”for gammel” til højskolelivet, men det var jeg på ingen måde" - Tidligere elev

"Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme" - Tidligere Suhrs elev

FØLG MED PÅ INSTAGRAM @suhrs_hojskole

Talk v. Maria Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening.

Hvad skal der til, og hvordan kommer det til at se ud, hvis vi skal skabe et bæredygtigt landbrug?

Tid og sted: Onsdag d. 29. Maj kl. 19.00-20.30, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

Talken er med betalingsbar, hvor der kan købes et glas Proxy vin.

Om foredragsrækken Svin og Proxy Vin.

De færreste tænker nok ikke over, at vi har flere grise, end vi er mennesker i Danmark. Faktisk er vi det land i verden, der producerer flest dyr per indbygger – og vi er også et af de lande, som spiser allermest kød. Men vi ser ikke de mange dyr, som bliver produceret og der er ikke særlig mange af os, som har besøgt en svinestald.

I foredragsrækken ”Svin & Proxy Vin” møder vi dem, som fokuserer på dyret frem for kødet. Grisen er nemlig et af de klogeste pattedyr, og det siges, at den kan udvikle en hjerne som et treårigt barn og er i stand til at udpege sit yndlingslegetøj.

Vi kommer ikke til at få gris på gaflen til foredragsaftnerne, men man kan købe et glas proxy vin, som er det nyeste skud på stammen i udviklingen af ikke-alkoholiske vine.

Foredragsrækken består af alt fra dyrlæger over aktivister til bonden, der ikke længere kunne være i stalden og måtte lave noget helt andet. Danmarks enorme svineproduktion skiller vandene, men ikke på Suhrs Højskole, hvor vi med denne række af interessante foredragsholdere prøver at forstå grisen og vores forhold til den.

Vi afslutter foredragsrækken med at biodiversitetsambassadør for Dansk Vegetar Forening, Martin Keller, holder grisens grundlovstale d. 5. juni 2024 på Suhrs Højskole.

Foredragsrækken er lavet i samarbejde med Dansk Vegetarforening og Danmarks Naturfredningsforening.
...

15 0

🌱 Omstillingsagent 🌱

Linjen fokuserer på løsninger og på, hvordan vi omstiller os til en bæredygtig fremtid fyldt med mad, smag og grøn udvikling – i pagt med naturen 💚🌍 På Omstillingsagent bliver du klædt på til at tage stilling, handle, skabe og implementere dine idéer.

Du bliver klogere på:

• Madens rejse 🍽️
Vi udforsker, hvor maden kommer fra - fra jord til bord, og lærer om sæsoner, kvalitet og råvarer.

• Gastronomisk kreativitet 🥦🍲
Vi tilbereder grøn og gastronomisk mad med fokus på konsistens, smag og kreative løsninger - med og uden kød. Vi fermenterer og brygger kombucha.

• Sanketure og naturens spisekammer 🌿 🧺
Vi finder inspiration i naturen og udforsker dens skatkammer af tang, bær, urter, svampe, blomster og frø.

• Selvforsyning 🌱🧑‍🌾
Vi dyrker vores eget mikrogrønt midt i København og lader os inspirere af bæredygtige initiativer i byen.

• Cirkulært forbrug ♻️💡
Vi skralder, arbejder med genbrug og opdager, hvor meget vi selv kan skabe og genudnytte.

Projekter på linjen 🐥🌲
Omstillingsretten og vegansk jule- eller påskefrokost.

Aktiviterne skifter fra hold til hold og alt efter årstiden.

Udover dit linjefag har du fællesfag på tværs af linjerne såsom:
• Verdenskøkken
• Smag på
• Madpolitik
• Pop-up-restaurant
og vores gastronomiske rejse til Italien.

Du kan også vælge spændende valgfag såsom:
• Keramik
• Ro på
• Bouldering
• Bag
• Ost & Vin
• Natur mfl.

Det siger en omstillingsagent:
"Tiden på OA har fået mig til at spærre øjnene op for, hvad bæredygtighed er. Under og efter mit højskoleophold har jeg oplevet en transformation af mig selv, der har ledt til mange ændrede vaner til gavn for mig selv og klimaet".

Læs mere om linjen og forskellen på Gastro og Omstillingagent på Suhrs.dk.
Her kan du også booke en rundvisning, eller tilmelde dig og en ledsager til Åbent Hus med fællesspisning.

Grib chancen for at få minder for livet ! Vi glæder os til at møde dig 🤍

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskoleliv #højskolerne #omstilling #bæredygtighed #grønt #natur #madspild #frajordtilbord #gastro #gastronomi #madlavning #sæson #sæsoner #mad #københavn #gembrug #skraldemad #fællesspisning #højskoleikøbenhavn
...

34 0

Valgfaget ‘Ro på’ tog forleden i “vores” baghave for at dyrke yoga og meditation i forårssolen☀️ ...

67 0

HJEMMELAVEDE FLØDEBOLLER 🍫Gem opskriften📍Jonas, som underviser på Suhrs, viser her, hvordan du nemt kan lave dine egne flødeboller.

Du skal bruge:

Flødeboller
Marengs
60g vand
150g sukker
80g glukosesirup
2 tsk vaniljesukker
100g æggehvide
2 spsk ekstra sukker til piskning

Sådan gør du:

Pisk æggehvider skummende med de 2 spsk sukker og vanilje.

Kog Vand, sukker, glucosesirup til 118 C hæld over æggehviderne mens de pisker. Pisk
længe til en sej marengs. Ca 10 minutter.

Sprøjt marengs på dine bunde og lad dem sætte sig i en times tid, så skummet har tid til
at hæfte på bundene.

Temperer chokolade, hæld chokoladen i et glas og dyp dine flødeboller. Dyp dem i en hurtig bevægelse hvor du roterer flødebollen en anelse i det du hiver den op af glasset. Dette gør at skummet ikke sidder fast i chokoladen.

Tip: Hvis din chokolade er for tyk, kan du tilsætte lidt kakaosmør, det gør den mere flydende og nemmere at dyppe.

Tip: Hvis du ønsker en anden smag til dine flødeboller, kan du erstatte vandet til marengsen med f.eks kaffe eller saft. Du kan også tilsætte diverse pulver til marengsen for at give den smag. F.eks lakrids, frysetørret hindbær, frysetørret kaffe osv osv.

Bunde:

Rå marcipan
Flormelis

Rul marcipan ud til ca 4 mm, brug godt med flormelis så det ikke klistrer fast til bordet. Stik ud i
ønsket størrelse. Bag i ca 5-6 min ved 180 C, men hold øje med dem! Bagt marcipan bliver hurtigt hårdt som sten, og uspiseligt!

Opskrift: @yornas

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #opskrift #opskrifter #flødebolle #flødeboller #hjemmelavet #sødt #kage #kager #sødesager #dessert #chokolade #flødebolleopskrift #københavn #mad #madlavning
...

111 0

TALK Hvordan producerer man økologisk naturvin i Danmark? Rigmor Westh Baagøe fra @garbolundnaturvin fortæller om vejen fra vinterbeskæring i marken, til sommerens pleje af vinstokkene, høsten, vinificering, lagring og tapning på flaske, med målet at producere en naturlig og minimalt manipuleret vin.

Tid og sted: Fredag d. 12. april kl. 9.15-11, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

#talk #suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #foredrag #vin #naturvin
...

16 0