Overskudsmad: Inspiration & Initiativ - Uge 42

overskudsmad – inspiration & initiativ

Vil du gerne lære at opstarte initiativer, der kan mindske madspild i dit lokalmiljø og samtidig starte nye fællesskaber gennem madlavning?

På Suhrs Højskole arbejder vi sammen med virksomheden  Rub & Stub om et ugekursus, der har fokus på fælles indsats mod madspild – og på undervisning i håndgribelige værktøjer, som du kan bruge til at ruske op i dit lokalmiljø.

Kampen mod madspild
Vi oplever i denne tid en fødevarekrise  – men også en stor gruppe mennesker, der går op i problemet og gerne vil have værktøjer til aktivt at gå ind i kampen mod madspild.

Vil du gerne bevæge dig i en mere bæredygtig retning og gøre hvad du kan for at støtte klimaet? Og samtidig oplyse andre om problematikkerne på en positiv og let facon?

Maden som samlingspunkt
På kurset vil vi arbejde på at fremme frivillige initiativer i små lokalsamfund rundt omkring i Danmark, ved at inspirere og undervise i, hvordan fællesspisninger, madbyttemarkeder, maduddelinger og folkekøkkener kan fungere som et tematisk samlingspunkt i en kamp for kloden, hvor alle kan være med.

Nye fællesskaber
Et måltid er noget vi alle kan forholde os til, noget vi alle har brug for – og især er det noget vi alle kan glæde os til.

Ved at lære, hvordan man skaffer overskudsvarer og omsætter dem til et måltid, kan der spares midler ved fælles arrangementer. Og det kan skabe ny grobund for fællesskaber, der ikke nødvendigvis kunne opstå før.

datoer

Søndag d. 13. oktober – Kursusstart
Kl. 14.00: Mulighed for ankomst og anvisning af værelser
kl. 15.00: Velkomst alle kursister med efterfølgende aftensmad

Lørdag d. 19. oktober – Kursusafslutning
Kl. 9:30 – 11:00: Vi spiser udvidet morgenmad og siger farvel (og på gensyn).

Du kan få flere praktiske informationer  her.

priser:

Kursist – ikke boende: 4.500 kr.
Kursist – boende i delt tomandsværelse: 6.000 kr.
Kursist – boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.
Kursist – studerende eller medlem af elevforeningen, ikke boende eller boende i sovesal: 3500 kr.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen.
Øl og vin kan købes til måltiderne.

Projektet er støttet af FFD’s Skoleudviklingspulje.

Bestil materiale  Bliv ringet op  Tilmelding

 

Det kommer du til at opleve

  • Hands-on undervisning i køkkenet med tips og tricks til at bruge overskudsvarer på en kreativ og nytænkende måde.
  • Besøg hos madspildsaktører, bl.a. Fødevarebanken
  • Undervisning i opsætning af events og happenings med fokus på madspild
  • Højskolesang, -samling og -ånd
  • Besøg fra gæsteproducenter med bæredygtighed i fokus
  • Undervisning i konceptudvikling og idéudvikling