Suhrs Højskole ligger midt i København i Pustervig 8 – tæt på Kultorvet og Nørreport Station.
Du er meget velkommen til at komme på besøg og få en rundvisning på højskolen. Du kan læse om tilskud til transport længere nede på siden.
Ferieperioder:
OBS. Højskolen holder juleferie mellem jul og nytår, samt sommerferie i ugerne 28, 29, og 30. Vi rundviser ikke i disse uger eller på helligdage. Vi gør dog undtagelser, giv os et kald, hvis du ønsker en rundvisning i uge 28,29 eller 30.
Du får mulighed for at mærke stemningen, se faciliteterne og stille alle de spørgsmål, du har lyst til.
Det er en rigtig god idé at booke rundvisningen kl. 10, hvis du gerne vil opleve undervisningen, da eleverne har undervisningsfri kl. 16.00
Vi viser rundt hver uge på følgende tidspunkt:
Tirsdag: kl. 10
Onsdag: kl. 16
Rundvisningen tager 20-30 minutter. Hvis du har en bagkant, må du meget gerne skrive det i bookingen.
Hvis tidspunkterne ikke passer eller ønsker et online møde, er du velkommen til at kontakte os, så finder vi en løsning. Kontakt blot ll@suhrs.dk.
Hvis du har spørgsmål her og nu, må du endelig ikke tøve med at kontakte enten Lola eller Louise på Tlf.: 33 12 80 53 mellem kl. 9-14, alle hverdage.
Se værelserne her |
🍇 Besøg på Vejrhøj Vingård 🍇
Eleverne har været på en særlig tur til @vejrhojvingaard , der ligger i Odsherred – midt i UNESCO Global Geoparkens unikke landskab.
Her dyrkes druesorter som Solaris, Muscaris, Hibernal, Phönix, Souvignier Gris, Cabernet Cantor og Leon Millot. 🍷 Alt afhængig af druen forvandles de til tørre og mousserende hvidvine samt rosévine.
Under besøget fik eleverne indblik i dansk vinproduktion – fra vinmark til færdig flaske.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #vinproduktion #danskvin #sommelierogbryg #sommerlier #vin #vindmagning
...
Hør Søren Bechmann fortælle om bogen ”Styrk dine forventninger” – og om hvordan forventninger er en undervurderet og overset størrelse. På trods af at forventninger spiller en rolle i utroligt mange sammenhænge: De smitter af på dine handlinger, styrer dine beslutninger, danner dine relationer, påvirker dit helbred og former dit liv. Få i øvrigt også forklaringen på hvorfor Søren mener, at ”forventningsafstemning” er et kedeligt og måske ligefrem farligt begreb.
Søren Bechmann er forfatter og foredragsholder. ”Styrk dine forventninger” er hans niende bog; den udkom på Gyldendal den 21. august.
Pris: Gratis og åbent for offentligheden. Først til mølle.
Tid og sted: 17. september. Kl. 9.15, Suhrs Højskole, i Pustervig 8, 1126 København K. Dørene åbner kl. 9.00. Indgang via glasporten. Tryk på “Suhrs Højskole” på dørtelefonen.
Foredraget er støttet af @nordeafonden og etableret i samarbejde med @forlagetgyldendal
#suhrs #suhrshøjskole #foredrag #mad
...
På onsdag får vi besøg af vores sognepræst, Erik Høegh-Andersen fra Trinitatis Kirke, Rundetaarn.
Vi elsker vores gode naboer på Suhrs Højskole – og sognepræst Erik Høegh-Andersen fra Trinitatis Kirke er en af vores absolutte favorit naboer!
Erik vil fortælle om Rundetaarn og Trinitatis - og treenigheden mellem naturvidenskaben i observatoriet, visdom/kunst/historie i bibliotekssalen og troen i kirken – med besøg i Rundetaarn.
Suhrs elever har tidligere sunget i Rundetaarn, brugt kirkerummet, når man lige skulle have en pause fra madlavningen - og gået til de smukke gudstjenester.
Om
Erik Høegh-Andersen blev uddannet cand.theol. i 1986. Han var sognepræst i Risbjerg Kirke, Hvidovre, fra 1986-1993, og i Jægersborg Kirke, Gentofte, fra 1993- 2016 og i Trinitatis Kirke, København, siden 2016.
Denne talk er kun for vores elever.
#københavn #rundetårn
...
Syrlig mocktail med citrongræs, citron og ingefær ☀️🍋Lige nu er det de sidste solstråler og varme aftener, der trænger sig på – og det er netop dem, vi hylder med en forfriskende mocktail. Ingefærens varme gnist og citronens syrlighed forener sig i et glas.
Har du lyst til at fordybe dig i alt det, der bobler i glasset – fra mocktails og kombucha til naturvin og specialøl – så er vores Sommelier & Bryg-linje måske noget for dig. Her dykker vi ned i smagens univers, leger med råvarer og lærer at bygge drikkeoplevelser, der både forfrisker og overrasker.
Ingefær/citrongræs sirup
250g sukker
1 spsk glukosesirup
300g vand
1 stor rod ingefær
1/2 citron - saften
2 citrongræs
Skær ingefærroden i tern eller tynde skiver. Pres saften ud af en halv citron og giv citrongræs-rødderne et gok med bagsiden af kniven, og halver dem.
Hæld sukker, vand og glukosesirup i en lille gryde og bring det i kog.
Når sukkeret er helt opløst, kommer du ingefær, citrongræs og citronsaft i gryden og lader det simre i 25 minutter.
Når siruppen virker klar, sir du den gennem en si ned i en lille kande. Derefter hælder du den i rene, skoldede glas. Nu er din ingefærsirup klar til at blive brugt, så snart du har brug for den.
Mocktail
25 ml ingefærsaft
25 ml citronsaft
50 ml ingefærsirup
Top up med gingerbeer
Shake ingefærsaft, citronsaft og sirup med is, hæld i glas med is og top op med ginger beer.
Pynt med en skive citron
Video og opskrift: Jonas Dahl Grue
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskole #bryg #sommerlier
...
Gastro-eleverne har haft deres første dag i køkkenet. De har været i gang med at sylte og fermentere til både undervisningen, frokosterne og de mørke måneder. Lige nu bugner de danske grøntsager, og det er den perfekte tid at fylde glasene med alt det gode fra haven og markerne 🌱
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #højskoleliv #gastro #sylt #syltning #fermentering
...
Talk v. Rasmus Willig om @andelsgaarde.dk 🌱
Vores forstander, Rasmus Willig, fik sammen med sin hustru, Ida, en naiv idé. De ville starte regenerativt landbrug op - og hvor alle kunne være medejere. Ideen var måske ikke så naiv, for i dag er der 6 gårde og flere på vej.
Tid og sted: 3. September kl. 9.15.
Gratis og åben for offentligheden. Først til mølle. Ingen tilmelding.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #foredrag #andelsgaarde
...
Workshop for børn og voksne. 1-dagsworkshop med @pi_bjorg_ceramics på Suhrs Højskole. Kom og vær kreativ sammen med dit barn, barnebarn, niece m.fl.
Workshoppen forløber over 1.5 time. Her vil voksen + barn hver få udleveret en klump ler. Når workshoppen starter bliver i introduceret til hvilke teknikker I kan anvende til at lave jeres egen udgave af, en kop, skål, figur eller vægophæng. Pi har også eksempler til inspiration, lavet af tidligere deltagere. Pi vil selvfølgelig guide og hjælpe jer undervejs, så alle når i mål. Tiden går stærkt når man laver ler, men for det meste når alle at lave 1-2 ting.
Det vil være muligt at male jeres færdige ler til sidst i workshoppen. De emner I laver vil Pi efterfølgende glasere og brænde. Vi kommer ikke til at dreje keramik.
Aldersgrænsen er 5-15 år.
AFHENTNING:
Du kan afhente dit færdige keramik ca. 4 uger efter afholdt workshop. Du modtager mail med afhentningstider når det hele er brændt færdigt. OBS: Det er ikke muligt at få den færdigbrændte keramik tilsendt.
Dato: Lørdag d. 4. Oktober 2025. Bemærk at vi har to hold samme dag.
Tid:
Hold 1: Kl. 10.00-11.30
Hold 2: Kl. 12.00-13.30
Sted: Suhrs Højskole. Pustervig 8, 1126 København
Pris: 1 voksen og 1 barn: 375,-
Læs mere på Suhrs.dk under arrangementer eller via link i bio.
#suhrs #keramik #børn #workshop #keramikkursus #københavn
...
Kærlighed til naturen. Natur retur har været på 2 dages tur. I torsdags gik vi en tur omkring Farum Sø. Undervejs satte vi tid af til stilhed – for at mærke, hvad det gør ved fællesskabet, når man bare er stille sammen. Vi krammede træer, fandt episke pinde til Instagram-profilen @stick_nation / @officialstickreviews, og sluttede af med en dukkert i solen. Fredag tog vi til Amager Fælled, hvor vi gav træerne personligheder. Måske de er der endnu.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #natur #fællesskab #højskoleliv #sticknation #københavn #amagerfælled #kramettræ
...
Omstillingsagenterne har været på besøg hos @drys.nu og bl.a. høstet de smukkeste, solmodne tomater🍅 Hos drys har de mere end 50 forskellige tomatsorter i deres lange drivhuse, hvilket giver en imponerende diversitet, både i udseende, smag og anvendelsesmuligheder.
#drys #tomater #tomat #suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne
...
Kom til gratis foredrag med @puredansk i morgen kl. 9.15. Vi er på vej ind i en ny tid, hvor vi skal til at spise mange flere bælgfrugter, og på Suhrs har vi haft held med at spise en masse fra særligt Pure Dansk. Det er derfor med stor glæde, at vi kan byde Pure Dansk ind til et åbent arrangement.
Kom og hør, hvem de er, hvorfor de startede – og om danske bælgfrugter fra dyrkning til høst. Men ikke mindst, hvorfor er bælgfrugter vigtige for os, deres forskellige smagsnuancer og inspiration til anvendelse.
Hvis du mangler en opskrift til aftensmaden, deler vi her en vegetarisk bolognese med danske linser. Opskrift af Pure Dansk.
Ingredienser
1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
1 løg
3 fed hvidløg
1 gulerod
100 g brune svampe
3 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
½ dl mælk eller plantefløde
1½ dl rødvin, bør ikke udelades
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakket tomat
2 laurbærblade
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl vand
½ tsk. chiliflager
2 spsk. frisk timian eller oregano, alternativt 2 tsk tørret
En knivspids salt
Friskkværnet peber
Topping
Fastmodnet ost
Friske krydderurter
Sådan gør du
Snit løget fint. Hak eller riv hvidløgene fint. Skyl og skær champignon i små tern, skræl og riv guleroden fint. Hak de friske krydderurter.
Kom olie og løg i en gryde ved lav varme og steg i et par minutter, uden at løget får farve.
Tilsæt hvidløg, gulerod, champignon, chiliflager, krydderier og smør og steg ved middel varme i et par minutter.
Tilsæt tomatpuré og svits det godt af, uden at det brænder på.
Tilsæt rødvin og lad koge op i et par minutter.
Tilsæt mælk, hakket tomat, laurbærblade, bouillonterning og vand. Lad tomatsaucen simre i 15-30 minutter under låg. Jo længere den får, desto kraftigere smag.
Når retten har simret skylles Anicia linserne og tilsættes. Lad det hele simre i yderligere 25 minutter under låg. Tilsæt eventuelt ekstra vand undervejs, hvis det behøves. Smag gerne på linserne undervejs for at bedømme, om de har det rette bid, du ønsker.
Smag saucen til med peber og salt.
Serveringsforslag
Servér linsebolognesen med pasta, revet ost, friskkværnet peber og lidt friske krydderurter på toppen.
#opskrift #bælgfrugter #bælgfrugt #linser #bolo #vegetarisk
...
Synes du også, at Ingeborg Suhr fortjener en statue på Kultorvet – lige ved Suhrs Højskole?
Hos Suhrs Højskole mærker vi hver dag arven fra vores grundlægger, Ingeborg Suhr. Hun satte sit liv ind på at skabe viden og dannelse gennem mad, sundhed og husholdning – og hun var forud for sin tid med sin grundtanke om, at intet måtte gå til spilde. Det er en værdi, vi stadig lever efter i dag – både i køkkenet og i vores tilgang til verden.
I 2026 fejrer vi Suhrs 125-års jubilæum, og hvad ville være mere oplagt end at markere det med en statue af Ingeborg Suhr her på Kultorvet? En synlig hyldest til en kvindelig iværksætter, som har haft kæmpe betydning for både madkultur og uddannelse i Danmark.
👉 Hjælp os med at gøre drømmen til virkelighed: Gå ind via linket og stem på Ingeborg Suhr som den næste, der skal have en statue i det offentlige rum:
🔗(link i bio)
Del gerne opslaget – sammen kan vi give Ingeborg Suhr den plads i byen, hun fortjener 💚
Du kan indtaste følgende:
Navn: Ingeborg Rasmine Dorthea Suhr Mailand
Kategori: Lærere, skoleledere og skolefolk
Titler: Skoleleder
Fødselsdato: 16. juni
Fødselsår: 1871
Dødsdato: 27. marts
Dødsår: 1969
Fødested: Kølstrup
Virkested: Den Suhrske Husmoderskole
#suhrs #højskole #suhrshøjskole #københavn #husholdningsskole #ingeborgsuhr #suhr #kultorvet #mad #madlavning
Foto af Ingeborg Suhr: Peter elfelt
...
Åbent foredrag. Mød Pure Dansk d. 20. august kl. 9.15. Vi går en fremtid i møde med langt flere bælgfrugter på menuen, og på Suhrs anvender vi ofte danske bælgfrugter fra @puredansk . Derfor glæder vi os til at byde dem velkommen til et åbent arrangement, hvor du kan høre om deres rejse, danske bælgfrugter fra mark til tallerken, og få inspiration til brugen af dem i køkkenet.
📅 Tid: 20. august kl. 9.15–10.45
📍 Sted: Pustervig 8, 1126 København K
💰 Pris: Gratis – alle er velkomne, ingen tilmelding nødvendig.
#suhrs #suhrshøjskole #højskolerne #bælgfrugter #københavn #mad #opskrift #opskrifter
...
Hvis du bor i Danmark og mere end 100 km fra højskolen, dækker vi dit køb af orangebilletter (tur/retur). Vi opfordrer til at togbilletterne bookes i et tidsrum, der giver mening i forhold til rundvisningen. Vi dækker maximalt 500 kr. i alt tur/retur. Denne mulighed gælder kun, hvis du har interesse for vores lange ophold. Ønsker du at gøre brug af denne mulighed, bedes du skrive til kontakt@suhrs.dk på forhånd. Vent med at købe en billet til vi har bekræftet rundvisningen.
Efter rundvisningen sendes et billede af kvitteringen påført dine kontooplysninger, hvorefter vi udbetaler beløbet så hurtigt som muligt. Det er vigtigt du skriver dine konto-oplysninger og dit navn på selve billetten.
Følg desuden gerne med i dagligdagen på vores Instagram og Facebook.
Foreign student?
As a foreign student at Suhrs Højskole you must be prepared for the fact that all teaching is in Danish. Therefore you most be able to speak and understand Danish to a certain degree. Read more here.