Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Vi skal spise mindre kød og mere grønt – 500-600g om dagen – både for sundhedens skyld, men også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn.
Problemet er ‘bare,’ at det grønne mangler de grundsmage, især umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan spise mere og mere forskelligt grønt. Jeg kommer med et par bud som svar herpå. Det drejer sig om smag.
Ole vil også komme ind på, hvordan man i højere grad kan bruge tang som ernæringskilde.
Ole G. Mouritsen er dr.scient. og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Københavns Universitet. Han er leder af ’Smag for Livet’ og medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Tid: kl. 9.30-10.45
Sted: Pustervig 8. 1126 København K.
Pris: Gratis og åbent for offentligheden.