Grøn mad og selvforsyning – uge 31

Savner du inspiration til at leve grønnere i din hverdag? I uge 31 udforsker vi de grønne alternativer i køkkenet og i vores liv generelt.

Om kurset

På ugekurset grøn mad og selvforsyning gør vi den grønne omstilling håndgribelig. Vi tager de globale klimaudfordringer i vores egne hænder, når vi sætter grøntsagerne i centrum med fokus på farver, smage og konsistenser, og sammen diskuterer, hvordan man kan arbejde med grøn omstilling i hverdagen.
Du får inspiration til vegetarisk mad til både hverdag og fest og ny viden om, hvordan smag og konsistens gør din ret levende. Vi går i køkkenet og laver mad ud af skæve grøntsager, og vi tager det vegetariske køkken til nye højder. Sammen udfordrer vi også de vante tanker om grundelementerne i et måltid og tester smagen af bitre urter som eftersigende er det nye grønt.

Vi smager også på Københavns nye, grønne madinitiativer, og besøger grønne tagmarker i København og viser dig, hvordan du i byen kan forsyne dig med de sprødeste grøntsager fra initiativer der forbinder land og by. Vi skal tale med ildsjæle, der dagligt arbejder for en grønnere fremtid og ikke mindst madkultur.

I løbet af ugen vil vi inspirere hinanden til at blive mere selvforsynende, og vi vil udforske forskellige grønne omstillingsprincipper. Vi finder eksempelvis løsninger, så vi kan dyrke vores egen køkkenhave i vindueskarmen, og vi fermenterer, laver kombucha og brygger vandkefir.

Kurset er vegetarisk og 95% økologisk

Det kommer du til at opleve:

  • Hands-on i køkkenet med ny inspiration til grønne vegetariske retter
  • Besøg hos urbane grønne initiativer som fx tagfarmen Østergro
  • Sanketur i vores bynatur
  • Kom med på hitparade rundt i byens gode tilbud, der forbinder dig til hvor dine grøntsager kommer fra
  • Hjemmebryg af vandkefir og kombucha
  • Fermentering og syltning af grøntsager
  • Plantebaserede desserter

Kurset bliver holdt ved:

Christine Bille Nielsen, madskribent, kogebogsforfatter og old-school kok med et bankende hjerte for at sprede grønsagsglæde

Anna Østergaard Laursen, uddannet kok, maddesigner og kunster med en kreativ tilgang til mad og madkundskab der udfordrer normerne i måltider og omkring maden.  

Laura Troi, miljøformidler og planlægger indenfor bæredygtig byudvikling og kulturskaber, hvis mission er at gøre den grønne omstilling til noget sjovt, konkret og lækkert.

Dato

28. juli 2019 til 3. august 2019

Du kan få flere praktiske informationer her. 

Priser

Kursist  – ikke boende: 4.500 kr.

Kursist – boende i delt to-mandsværelse: 6.000 kr.

Kursist – boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af uge.
Drikkevarer til maden er eksklusiv i prisen.

Tilmeld dig her