10/1 Svin & Proxy vin

Talk med Martin Keller

Biodiversitetskrisen og de løsninger, der ligger lige for.

Forstå koblingen mellem koteletten på tallerkenen og lærken i sky.
Martin Keller er Verdensmålschef i Dansk Vegetarisk Forening og tidl. Tv-vært og opfinder af diverse TV-programmer til børn som ’Naturpatruljen’ DR1 og medopfinder af ’Martin og Ketil’ TV2.


Tid og sted:
Onsdag d. 10januar 19.00 – 20:30, Kvisten, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris:  Gratis og åbent for alle. Kræver ikke tilmelding. Talken er med betalingsbar.

 

Om foredragsrækken Svin og Proxy Vin.

De færreste tænker nok ikke over, at vi har flere grise, end vi er mennesker i Danmark. Faktisk er vi det land i verden, der producerer flest dyr per indbygger – og vi er også et af de lande, som spiser allermest kød. Men vi ser ikke de mange dyr, som bliver produceret og der er ikke særlig mange af os, som har besøgt en svinestald.

I foredragsrækken ”Svin & Proxy Vin” møder vi dem, som fokuserer på dyret frem for kødet. Grisen er nemlig et af de klogeste pattedyr, og det siges, at den kan udvikle en hjerne som et treårigt barn og er i stand til at udpege sit yndlingslegetøj.

Vi kommer ikke til at få gris på gaflen til foredragsaftnerne, men man kan købe et glas proxy vin, som er det nyeste skud på stammen i udviklingen af ikke-alkoholiske vine.

Foredragsrækken består af alt fra dyrlæger over aktivister til bonden, der ikke længere kunne være i stalden og måtte lave noget helt andet. Danmarks enorme svineproduktion skiller vandene, men ikke på Suhrs Højskole, hvor vi med denne række af interessante foredragsholdere prøver at forstå grisen og vores forhold til den.

Vi afslutter foredragsrækken med at biodiversitetsambassadør for Dansk Vegetar Forening, Martin Keller, holder grisens grundlovstale d. 5. juni 2024 på Suhrs Højskole.

Foredragsrækken er lavet i samarbejde med @Dansk Vegetarforening og @Danmarks Naturfredningsforening.