17/1 Svin & Proxy vin v. Lars Rosenkvist & Marie Tofte

dobbelt Talk med Lars rosenkvist og maria toft

Svinebondens ve og vel og fordelene ved en plantebaseret kost. 

Der er stærke identiteter forbundet med at være hhv. svinebonde eller miljø- og dyrerettighedsforkæmper. Argumenterne på den ene og den anden side bliver ofte gentaget, som hvis det var et teaterstykke. Men måske er denne kampplads med til at opretholde og fastlåse hinandens positioner frem for at opløse dem? Måske er omsorg og forståelse for svinebondens ve og vel en mulig vej til omstillingen af landbruget?

Lars Rosenkvist er speciallæge og sundhedsordfører & Marie Tofte har undervist og forsket ved Københavns Universitet.

Tid og sted: Onsdag d. 17. januar 19.00 – 20:30, Kvisten, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.
Talken er med betalingsbar, hvor der kan købes et glas Proxy vin.

 

Om foredragsrækken Svin og Proxy Vin.

De færreste tænker nok ikke over, at vi har flere grise, end vi er mennesker i Danmark. Faktisk er vi det land i verden, der producerer flest dyr per indbygger – og vi er også et af de lande, som spiser allermest kød. Men vi ser ikke de mange dyr, som bliver produceret og der er ikke særlig mange af os, som har besøgt en svinestald.

I foredragsrækken ”Svin & Proxy Vin” møder vi dem, som fokuserer på dyret frem for kødet. Grisen er nemlig et af de klogeste pattedyr, og det siges, at den kan udvikle en hjerne som et treårigt barn og er i stand til at udpege sit yndlingslegetøj.

Vi kommer ikke til at få gris på gaflen til foredragsaftnerne, men man kan købe et glas proxy vin, som er det nyeste skud på stammen i udviklingen af ikke-alkoholiske vine.

Foredragsrækken består af alt fra dyrlæger over aktivister til bonden, der ikke længere kunne være i stalden og måtte lave noget helt andet. Danmarks enorme svineproduktion skiller vandene, men ikke på Suhrs Højskole, hvor vi med denne række af interessante foredragsholdere prøver at forstå grisen og vores forhold til den.

Vi afslutter foredragsrækken med at biodiversitetsambassadør for Dansk Vegetar Forening, Martin Keller, holder grisens grundlovstale d. 5. juni 2024 på Suhrs Højskole.

Foredragsrækken er lavet i samarbejde med @Dansk Vegetarforening og @Danmarks Naturfredningsforening.