Sébastien

Hvem er Sébastien?

Jeg hedder Sébastien og kommer fra Luxembourg. Jeg var 19 år, da jeg gik på højskolen, og i dag læser jeg International Business and Politics på CBS.

Hvorfor valgte du at tage på Suhrs Højskole?

Selvfølgelig har jeg en stor interesse for madlavning, men placeringen midt i København var klart også afgørende, da jeg gerne ville besøge forskellige universiteter og opleve byen, mens jeg var her. Suhrs giver en fornemmelse af at leve midt inde i byen, som man måske ikke kommer til at opleve igen resten af livet.

Italiensturen som jeg læste om på hjemmesiden var også et stort plus.

Alt i alt var det nok kombinationen af beliggenheden og det faglige indhold.

Sebastiens fem ord om Suhrs

  • Sjov
  • Bæredygtighed
  • Glæde
  • Sammenhold
  • Læring

Hvornår gik du på Suhrs? 

Foråret 2016.

 

Boede du på Højskolen?

Ja, jeg boede på skolen. Min familie boede i Luxemburg, så jeg havde ikke noget sted at bo i København i forvejen. Og så ville jeg gerne være en del af fællesskabet på højskolen og synes, at det var en god mulighed for at bo midt i København.

Hvilke hovedfag valgte du?

Foodtrends, da det var en god mulighed for at lære byen at kende og opleve den igennem den københavnske madscene. Derudover tænkte jeg, at der måtte være mange spændende ekskursioner, man kunne deltage i.

Grøn Gastronomi/Gastro valgte jeg som et modspil til Foodtrends, da man er mere i køkkenet i dette fag. Jeg synes, det var spændende at lære om veganske og vegetariske retter i Grøn Gastronomi og deltage i et mere intensivt køkkenforløb i Gastro.

Hvad er det bedste minde fra dit ophold?

Der er rigtig mange gode! At arbejde op til de forskellige projekter, vi har lavet på højskolen, har fx været rigtigt fedt! Fordi man arbejder så intenst på noget sammen med de andre, og det ender med at være et stort projekt, hvor der fx kommer gæster til en pop-up middag- eller da vi lavede Folkekøkken på Bornholm.

Turen til Italien var også rigtig god! Besøgene på balsamico og parmesan fabrikken var helt sikkert to oplevelser- jeg ikke glemmer.

Berlinturen, som jeg havde med Foodtrends, var også rigtig spændende, fordi vi fik set Berlin på en helt ny måde og besøgt steder, vi ellers aldrig ville have besøgt.

Hvad har Suhrs betydet for, hvor du er i dit liv i dag?

Jeg har lært rigtig meget om mig selv, som jeg ikke tror, jeg ville have lært andre steder. Jeg er selvfølgelig også blevet meget bedre til at lave mad.

Jeg kommer oprindeligt fra Luxembourg, og det er en stor omvæltning for mig at få muligheden for at bo i en storby som København. Det har været inspirerende at opleve, at verden er større, end man lige går og tror, og at få lov at stå på egne ben og blive mere selvstændig.

Hvad er det vigtigste, du har lært under dit ophold på Suhrs?

Jeg har lært, at der findes mange mennesker, som ikke er ligesom mig, med meget anerledes interesser og fra vidt forskellige baggrunde.

Min erfaring siger mig, at der er i det hele taget er mange grunde til at folk tager på Suhrs og forskellige måder at bruge højskoleopholdet på.

Hvorfor vil du anbefale Suhrs til andre?

Hvis man har en interesse for madlavning, er Suhrs perfekt.

Jeg har før været på andre højskoler, og Suhrs er ikke den traditionelle højskoleoplevelse, fordi skolen ligger midt i byen. Man får virkelig lov til at opleve at være en del af storbyen og alle de oplevelser, den har at byde på.

Hvis du har spørgsmål, kan jeg kontaktes på sebastiencourbin@hotmail.com.