Sig ordet egnsretter! Lugter det af vadmel, trange kår og sagovælling? Langt fra. I dag har vi mere end nogensinde brug for at finde tilbage til det, som vi før i tiden var rigtig gode til: At lave mad fra bunden af lokale råvarer og – ikke mindst – at spise maden sammen.
I dag spiser vi mere forarbejdet mad end nogensinde, vi køber råvarer produceret langt fra vores bopæl, og vi spiser ofte hver for sig ude i familierne. For at trække i den rette retning mod mere fællesskab og højere madkvalitet, kan vi lade os inspirere af, hvordan husholdningerne for bare 50 år siden var skruet sammen.
I juni 24 udkom bogen om fynske egnsretter “Smag på Fyn” af journalist Signe Ryge og kok Claus Holm. Heri giver Claus Holm sit bud på en række fynske egnsretter, som fortjener at komme frem i rampelyset igen. Signe Ryge har talt med en flok fynboer, der fortæller om deres bedste og værste madminder.
Signe Ryge, født 1970, er cand.mag. I dansk og kulturformidling. Hun har de seneste 28 år arbejdet som journalist i TV2 systemet, de seneste 17 år på TV 2 Fyn.
Tid og sted: D. 4 september kl. 19-20:30Pustervig 8. 1126. København K.
Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.
Foredragsrækken er støttet af Nordea-fonden og etableret i samarbejde med Gyldendal, Trinitatis Kirke og Marmorkirken.